Jump to content

Vanyna

Потребител
  • Брой теми

    19
  • Регистрация

  • Последно посещение

Vanyna's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Как се справих: 1.Свалих отново инсталатора на Subtitle Workshop 6b. Този път инсталацията се извърши, стартирайки я като администратор; 2.Коригирах настройките на програмата -Филм, видеорендиране от "по подразбиране" на "VMR9" 3.Коригирах настройките на K-Lite_Codec_Pack. Благодаря на всички, които се отзовахте!
  2. Да, добре! Ще я пробвам. Преди време опитах, но ми се стори доста непознато всичко в нея. Имайки предвид, че аз не превеждам, не приготвям субтитри за филми и т.н, а само коригирам тайминга, когато има разминаване във филм, който съм изтеглила от едно място и субтитри - за друг релийз...Трябват ми най-простите действия - изместване на начало или/и край, засичайки първи и последни реплики. Понякога - няколко точки на подравняване. И понеже тези действия вече са ми познати от първата програма, ми се струва, че с тази може и по-трудно да се справя. Ноо - всичко тече, всичко се променя...И аз също! Благодаря за съвета!
  3. Не, пробвах го. Но инсталирах портативната версия и тя работи. Благодаря за включването в темата!
  4. Използвах Subtitle Workshop за корекции на тайминга и някои грешки в субтитрите, но откак я инсталирах след refresh на Windows 10, програмата не работи. Срещнах проблем и при инсталацията - успях с версия 6е. След като я отворих и работих, накрая не успях да я затворя със запомняне на корекциите. Страхувам се, че нещо след преинсталацията (рефреша) на Windows не е активирано и програмката не може да се затвори, запомняйки промените! И така, след доста опити и неуспех, стигам до компетентното ви мнение и евентуална помощ!
  5. Всъщност, всичко е наред! Трябвало е да завлека напълно плеъра на екрана на телевизора и тогава се появява и мишката! С Enter - на цял екран, а с Esc - връщам първоначалния размер и отново с мишката изтеглям на дисплея на компютъра. Всичко е било както го исках, но не съм била смела...Благодаря vesyo!
  6. Със завличане на плеъра не става при избиране на опцията "Разшири тези дисплеи" от менюто. А двата дисплея 1(TV) и 2 (PC) имат горе показаните различни стойности на разделителна способност. Завличам и се показва плеърът на екрана на телевизора, но стрелката на мишката не се показва, за да увелича на цял екран! А това е най-предпочитания за мен начин, защото дисплеят от копютъра изпълва 1:1 екрана на телевизора, т.е. пълно покриване с преминаване към ТV резолюцията !!! Във втория случай, когато избера опцията "Дублирай тези дисплеи", се показва всичко от компютъра на екрана на телевизора, мога да управлявам, но дисплеят на ТV-то се свива от двете страни с по 4-5 см, а отгоре и отдолу - с по 2-3 см, сигурно заради по-ниската резолюция 1680х1050. Т.е. не се използва целия екран, а това ме дразни. Стойността на разделителната способност се приравнява на тази на компютърния дисплей (1680x1050) и не ми дава друга възможност..., докато за дисплея на TV-то в първия случай ми дава, че е 1920х1080. В инструкциите (книжката) на телевизора "Croun", който е от преди 6 години и не беше от най-скъпите (и най-големите) пише, че максималната му резолюция е 1920х1200. Размерът на екрана е 79/39.5 - в инчове съм забравила...
  7. Здравейте! Реших да свържа компютъра с телевизора си - за гледане на филмчета...Взех си HDMI 1.3 кабел...При изключен телевизор и компютър свързах кабела, след което ги включих. Със бутона Source на телевизора избрах HDMI 2, където е включен кабела в ТV-то. Звукът от филмчето, което бях пуснала се чуваше невероятно добре, но на екрана се появи само един красив тапет...дори не от компютъра. Отдолу на екрана на телевизора се виждаше лентата на задачите, нооо филмът/видеото не вървеше. Потърсих в нета нещо по въпроса и разбрах, че трябва да настроя дисплея. Но не се осмелявам да го направя, тъй като примерите, които успях да намеря бяха за други операционни системи. Ето как изглеждат настройките, след включването на кабела: Е, не можах да ги подредя последователно, но уточнявам, че 1 е дисплея на телевизора, а 2 е дисплея на компютъра. Така се получи. И показвам разделителната им способност. Просто не знам, какво да избера от падащото меню?!... И дали да избера "основен дисплей", а и кой да бъде? Моля за помощ!
  8. Ами, да, ама не! След една актуализация, стреличките се появиха отново! Върнах се към форумите и свалих програмката Winaero Tweaker от следния сайт: http://winaero.com/comment.php?comment.news.1836 Инсталирах я - тя е и с много приятен и разбираем интерфейс - и махнах проклетите стрелички!
  9. Днес, като включих РС-то си и отново се получиха тези черни квадратчета, но по-малки! Махнах стойността 50 и рестартирах...Получиха се бели квадратчета на мястото на черните...Тогава пробвах и махнах цялата стойност %windir%\System32\shell32.dll,50. Рестартирах и всичко вече беше наред - нормални икони, без стреличките! Изключих РС-то, изчаках 30 мин. и отново включих, за да видя ще има ли пак промяна, но всичко си остана добре: Регистъра изглежда така:
  10. Ето, това се получи, след като стартирах програмката! Не веднага - в началото всичко беше нормално, просто стрелките изчезнаха...Но след време, като погледнах, видях това. Разгънах регистъра и се е появил ключът Shell Icons, както и по-горе предложените стойности от Panevdd: Може би трябва да се върне първоначалното състояние (?!) и отново....
  11. ...Само, че сега се получиха големи черни квадрати на мястото на стрелките, почти скриващи иконите!!!!! В началото изчезнаха само стрелките, а сега се появиха тези квадрати! Някаква идея за поправянето на новия проблем??? Рестартирах, но проблемът остана...
  12. Благодаря, Night_Raven! Много си точен и добре, че ми се включи с твоята компетентност в темата! Получи се, без да ми се налага да ровичкам в регистрите! Отдавна следя твоите съвети и указания и съм се придържала към тях! Хубав ден! Благодаря и на всички останали специалисти! Предполагам, че ще имам и други въпроси към вас в този форум...Радвам се че ви има!
  13. Така, намерих как се влиза, след доста търсене. Стигнах до създаване на ключа, защото го нямам...Сега или..хайде утре, че ме достраша много да пипам, поне да е през деня! Ще споделя, какво съм направила!
  14. Как се влиза в регистъра, като няма "Изпълнение" (Run) в "Старт" менюто на Windows 10?
×
×
  • Създай ново...