Jump to content

Jezza

Потребител
  • Брой теми

    3
  • Регистрация

  • Последно посещение

Jezza's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Тука тия дни ще ходя си вземам лаптоп. Бях се спрял на един модел, но сега изникна друг и почнах да се чудя кой да взема... 1. Acer: Intel Core i5-2410M 2.30GHz/2.90GHz 3MB L3 Cache RAM: 8GB DDR3 1066MHz 2GB nVidia GT 540M 2. Lenovo Intel Core i7-2630QM 2.00GHz/2.90GHz 6MB L3 Cache RAM: 8GB DDR3 1333MHz 1GB nVidia GT 555M Колебая се между тези двата. Защо се чудя? 1. i5 си е добър процесор, но от друга страна 4 ядрен i7 е по-добре.. Въпроса е, че бая грее. От това което разучих, от Леново са предвидили това и лаптопа разполага с доста голяма (за лаптоп) heat sink и държи доста нормални температури.. С Acer не знам как стои въпроса.. Чувам някакви измислици, че Acer много греели, но то кой лаптоп не грее.. 2. Видео картата.. Може би най-важният компонент в една конфигурация.. Или поне е на 2-ро място (след процесора). Acer има 2GB nVidia GT 540M. Картата си е стабилна, на различните тестове и benchamark-ове се представя доста добре (за класа си), пък е и 2GB.. Това трябва да указва все някакво влияние. От друга страна Lenovo има 1GB nVidia GT 555M. Не е най-великата видео карта, но е доста стабилна. На тестовете и benchmark-овете се представя малко по-добре от GT 540M. Но е с 1GB.. По пътя на простата логика (поне така мисля аз), видео картата с 2GB би трябвало да е по-добра от тази с 1GB.. 3. Допълнителните екстри.. Леново ги има доста.. Acer - не чак толкова.. Някои екстри: Lenovo: 2xUSB 3.0, JBL колонки, 2MP камера със софтуер за разпознаване на лица, 2 год. международна гаранция. Acer: 1xUSB 3.0, сравнително калпави колонки, 1.3MP камера, 2 год. гаранция за физически лица. За какво ще се ползва лаптопа? Обработка на изображения - Photoshop, Illustrator. 3D обработка - 3D Studio Max, Cinema 4D. Тежки игри (предимно все от новите, поне на high да ги подкарва). Та.. Коя от двете конфигурации според Вас е по-добрият избор?
  2. Еми някакъв пич ми предложи частите на сравнително по-ниски цени, но се оказа, че не работи за Stantek.. Каза ми, че частите ще имат гаранция към Stantek, но реално той не е техен служител. Просто свързвал хората с доставчици за да получавали по-ниски цени.. И нормално съм си наивен и съмнителен, та, чудя се дали няма да стане така, че той да се сдобие с 500 лв., а аз със чаша студена водичка за успокоение... :S Мерси все пак за информацията. Между другото, ако някой се е сблъсквал с подобен тип "услуги", моля да сподели опит. Благодаря!
  3. Здравейте. Предварително се извинявам, ако това не е правилният раздел за подобни въпроси, но по-подходящ не намерих. Издирвам информация относно магазин Stantek (http://stantek.com/). Не съм го чувал магазинът и сега попаднах на него. Въпроса е, че си харесах малко хардуер, но тъй, като не знам нищо за магазина реших да поразпитам из форумите.. Та, някой пазарувал ли е тях? Ползвал ли е услугите на сервиза им? Изобщо всякаква информаия е добре дошла! Според това, което си харесах в сайта им, евентуално ще им кихна 500 лв., което не си е малко и не искам да се "опаря".. :S Благодаря Ви предварително!
×
×
  • Създай ново...