Jump to content

crio

Потребител
  • Брой теми

    448
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

crio's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

0

Репутация в общността

  1. Измежду брътвежите извън темата изглежа успяхме в крайна сметка да открием проблема. Трябва да ъпдейтнеш софтуерът (под това разбирай приложенията) си през Google Play. Вероятно не си с последната налична версия на приложението (щом пестиш пространство от ъпдейти). Нова версия на ОС няма да видиш от Samsung, така че ще е използваемо приложението докато Google не решат да отрежат поддръжката на твоята версия на Android. Все пак ти препоръчвам да ползваш специализирани приложения, които биха ти дали най-вероятно повече информация, възможност за контрол на темите на новините, които получаваш и дори по-детайлни прогнози. Така или иначе ако не предприемеш едно от двете неща другото решение е нов телефон, щом ти е толкова важно това приложение. Съветвам те да се придържаш към темата (проблемът ти с приложението, да напомня), защото не мисля че плюенето на шуробаджанащините и/или некомпетентността на който и да било, ще помогне за нещо в случая. С колегата не адвокатстваме за никого, така че ако си настроен само за спор по тази тема, а не за решение на проблема ти, просто ще заключа темата, след като няма да има продуктивен край.
  2. Здравей, Приложението, за което говориш предполагам е Google News & Weather. Като гледам в Google Play уж минималната версия на Android, която се поддържа е като тази на твоя телефон, увери се че използваш последната версия на приложението. Аз лично ти препоръчвам да си избереш специализирани приложения за новините и времето, а не да разчиташ на bloatware-a, който идва с телефона ти. Относно техническите отдели на мобилните оператори, наистина е възможно да си попаднал на некомпетентни кадри, но не мисля, че точно те трябва да решават проблеми, възникнали в безплатно предлаганите услуги на трета страна (в случая Google).
  3. Аз също преминах на qBittorrent преди около година. uTorrent вече не е програмката, която харесвах толкова много (реклами, ненужни функции и проблемно поведение). Използването на стара версия, на какъвто и да е софтуер е крачка назад според мен.
  4. Не знам какво имаш предвид под "насилствено бях принуден да подпиша неплатен отпуск", но неплатеният отпуск е доста тънък момент в Кодекса на труда. Реално работодателят не може да те пусне в неплатен отпуск когато си поиска доколкото съм запознат. Най-вероятно след като е оформено писмено искане (както казваш) за неплатен отпуск - документално нещата ще са изрядни и не знам как ще се реши казуса. Щом проблемът е "насилствено бях принуден", не съм сигурен къде точно трябва да си търсиш правата, но вероятно наистина ще е добре да имаш свидетели, които да потвърдят тезата ти, че недоброволно е подадена молбата за отпуск. Успех!
  5. Естествено, че могат да бъдат премахнати. В крайна сметка имаш целият изходен код на темата при теб. Друг въпрос е колко коректно/легално е да се плюе върху/краде труда на авторите и дали това е съобразено с правилата на форума. Смятам темата за изчерпана, затова я заключвам.
  6. Здравей, Вероятно безплатният лиценз на темата не позволява премахването на връзките. Премахването на линковете би било кражба на интелектуалната собственост на авторите на темата. Препоръчвам ти да си закупиш лиценз за пълната версия, която е без подобни ограничения. За повече информация можеш да прочетеш readme.txt файла в архива, който си посочил.
  7. Трябва да си заплатиш за допълнителен приемник на доставчика, или да гледаш едно и също на всичките приемници.
  8. "Сет-топ-бокс" устройството само по себе си е цифров ефирен/кабелен/сателитен тунер, който пуска сигнал към телевизионния приемник. Стига самото устройство да има hdmi изход, няма да имаш проблем с гледането на монитора.
  9. Виждаш само тези "пиъри", с които си свързан. Просто няма смисъл да бъдат показвани останалите пиъри. Все пак има торренти с хиляди сийдъри и стотици лийчъри... От начина по който се изказваш неподготвен в 3 поредни публикации съдя, че техническото обяснение е безсмислено. Затова ще ти го преведа на твоя език. Представи си, че невидимите хора, от които сваляш невидими цифри/букви и ги записваш във видими файлове са по целия видим свят. През цялото време е възможно връзката с всеки един от тези хора да се прекъсне, било то от натоварване, било то защото отсрещния човек е свалил файла (както се вижда) и е спрял задачата в програмата си. BitTorrent на практика е най-сигурния и най-несигурния протокол. Лично аз съм се сблъсквал с торренти, които съм свалял с месеци.
  10. @Zig Zag При тези заплати докато Ultra HD телевизорите станат на достъпни цени, сигурно няма да са останали телевизии със Standart Definition качество. Всъщност upscaling-a от 1080p към 4K не е никак зле, особено пък при 50" и нагоре, където разстоянието на гледане е голямо и като цяло не се забелязва, че картината е преминала такова разтягане. А да гледаш сигнал с SD резолюция upscale-нат до FullHD (както гледаме почти всички днес) по-добре ли е? Ами SD към 4K? Дай боже да гледам Upscale-нато FullHD на 4K телевизор вкъщи скоро А относно оптичните носители е напълно логична стъпка. kriss4an, не си прав, че по-малко хора гледат телевизия. Телевизията няма да се махне от живота ни в обозримото бъдеще. Може би повече хора се възползват като теб от свързаността на новите устройства и особено от смарт функциите. Аз лично не гледам телевизия, просто защото нямам телевизор, но пък си гледам онлайн някои предавания, че и новините дори.
  11. Здравей, Изключи хардуерното ускорение на Adobe Flash от: Десен бутон върху всеки флаш елемент -> Settings Отиваш на първия раздел и махаш отметката "Enable hardware acceleration". Рестартирай браузъра. Възможно е Adobe Flash да не се разбира добре с видео картата ти и това да поражда крашването и забавянето. Странното е, че това не се забелязва на други портали. Също е добре, да се увериш, че имаш последните версии на драйверите за видео картата си, Adobe Flash и браузъра ти.
  12. Vloader използва напълно различен команден ред за FFMPEG. Изкуствено усилва звука с 50% и кодира файловете с 192kbps и 44100 Hz. Докато SVD записва файла с 128 kbps, без ресемплиране и усилване на звука. Ако искаш да използваш подобен шаблон в SVD, просто трябва да го добавиш ръчно в templates.ini (който се намира в папката на програмата). Ето примерен файл, запази го като "templates.ini" в папката на програмата (замести стария). След това от настройките избери "MP3 Gain" като изходен формат за конвертирането.
  13. Здравей, Бих те посъветвал да се насочиш към W3Schools.com за уроци. Използвай някой безплатен редактор като N++, Notepad2 и PSPad. Българските сайтове с уроци и дизайнерските форуми можеш да ги използваш за извор на бисери, хумор и сатира.
  14. Дори и да намериш хостинг за изображения удовлетворяваш условията ти, най-вероятно няма да задържиш подобен подпис в никой уважаващ себе си форум. В подписа се слага информация за автора на поста.. била тя текстова или от малки ненатрапващи се изображения, не е нормално да сложиш анимация която многократно надвишава размера на цялата страница.
  15. При всяко отваряне на тема от PHPBB 3.x от потребители се увеличава броя на 'видяна'. Тоест ако помпиш Refresh ще увеличиш стойността. В IPB (нашата форумна система) нещата стоят по друг начин. Прегледите се отчитат по по-сложна система, която различава отделните потребители и тогава увеличава стойността.
×
×
  • Създай ново...