Прехвърляне към съдържание


DekaBG

Регистриран на: 02 Jul 2007
Извън линия Активен: 28 Aug 2007 17:54

Започнати от мен теми

Проблем с Driver за вградено аудио

27 August 2007 - 20:22

Здравейте,
опитвам се да инсталирам драйверите за аудиото на един познат,но се сблъсках с проблем,който до сега бе неизвестен за мен.
Появи ми се съобщението INSTALL_DIRECTX - entry not found in the string table
Драйвера,който уж трябваше да инсталирам е adiaudiovxd6.20
Компютъра е с Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2.
Версията на DirectX е 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c).Процесора е Intel Pentium 4, 2800 MHz (28 x 100).
BIOS-а е AMI (11/26/03).
Звуковия адаптер е Analog Devices AD1885 @ Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [B-0].
Чипсета е Intel Brookdale-G i845G - на северния мост, а на южния е Intel 82801DB ICH4 .
Опитах се да инсталирам различни версии на кодека Analog Devices AD1885,но искаше първо драйвера adiaudiovxd6.20.ID на кодека e 41445360h.
Въпроса ми е - Какво да направя за да инсталирам драйверите на звуковата карта и да поправя грешката,която извиква съобщението INSTALL_DIRECTX - entry not found in the string table?
Между другото компютъра е NEC PowerMate ML5 - Intel P4 2.8 GHz.
Приемам всякакви идеи :)
Благодаря Ви предварително.

Проблем с Memory Testing...

05 July 2007 - 09:26

Здравейте,
След едно спиране на тока преди няколко дена компютъра ми както си беше изключен се включи сам изведнъж - това което тогава се случи беше зацикляне на Memory Testing... - безразборно въртене на цифрите като стига докрай и започва да ги върти пак от 0. При натискане на ESC си продължава нормалното зареждане на OS нататък.Рестартирах PC-то и влязох да видя BIOS-a - в Standart CMOS Features - датата и часа се бяха върнали на 01/09/2000 00:00 (Компютъра е от тогава горе долу) - явно заводските настройки бяха възстановени, а BIOS-a впрочем е на Award Software.Първото, което ми мина през ума е,че батерията която е на дънната платка се е изтощила - сътветно отворих PC-то,извадих батерията,замерих я и се оказах в грешка - показваше ми около 3 V (колкото си е по принцип) и съответно проблема не беше от там.От тогава мръднах само настройките за час и дата,а First,Second & Third Boot Device не бяха се променили (макар че тях бях ги променял като бях зел PC-то).Проблема с Memory Testing... си продължава - и понеже съм от потребителите,които знаят, че BIOS-a много много не трябва да се ръчка без да си имам понятие от него - та някой може ли да ми каже как да оправя това непрестанно тестване на паметта без да се налага при всяко включване на компютъра да натискам ESC.
Благодаря Ви!
Поздрави!

Въпрос за различни интерфейси

03 July 2007 - 11:41

Здравейте,
имам няколко въпроса свързани с различни интерфейси и се надявам да успеете да ми помогнете и да ме просветлите по въпросите.
Да направим уговорката,че не съм много вещ по тези теми и някой от въпросите ми може да Ви изглеждат смешни (ако не и всичките).
1.Видеокарта, която е с Dual DVI Out (VIVO) и TV Out (това в случая няма значение) може ли да се включи към CRT монитор? Тъй като до колкото знам през DVI се подава цифров сигнал, а при по старите които са с D-Sub и все още разпространени се подава аналогов сигнал.Та въпроса ми е дали,ако човек си вземе такава видео карта трябва да си сменя и монитора с TFT или може да използва CRT.
2.Може ли към един UPS (Built-in Smart RS-232 communication port and USB interface ) чрез KVM (превключвател) да се включат два компютъра с един монитор?Тука малко объркано стана - да уточня - KVM - искам да свържа два компютъра с един CRT монитор, една клавиатура и мишка, но преди всичко да са включени и двата компютъра и монитора и към UPS (като съм се съобразил с консумацията на ток) . До сега не съм ползвал KVM и UPS, а не съм и чувал някой да е правил този номер...
3.Ако е възможно свързването от предния въпрос - този KVM подходящ ли е?!?
EDIMAX 2 port KVM Switch Compact Size with 2 Cables .

Благодаря Ви предварително.
Поздрави!