Jump to content

deka

Потребител
  • Брой теми

    16
  • Регистрация

  • Последно посещение

deka's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. хей, благодаря за помощта В сайта на NEC http://www.nec-online.co.uk/ намерих всичко необходимо и след още едно инсталиране на DirectX нещата се оправиха.
  2. Здравей, изтеглих драйвъра от посочения линк и днеска ще пробвам пак. Надявам се само да не се налага да преинсталирам Windows-a... ...за string table до колкото знам са по Default и не трябва да се бутат,но дали наистина е грешка в инсталатора (InstallShield)? Компютъра по принцип се оказа доста капризен по време на инсталиране на другите драйвъри (в смисъл такъв,че се появяваха всякакви предупредителни съобщения)... ...както и да е,дано да се получи...
  3. Здравейте, опитвам се да инсталирам драйверите за аудиото на един познат,но се сблъсках с проблем,който до сега бе неизвестен за мен. Появи ми се съобщението INSTALL_DIRECTX - entry not found in the string table Драйвера,който уж трябваше да инсталирам е adiaudiovxd6.20 Компютъра е с Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2. Версията на DirectX е 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c).Процесора е Intel Pentium 4, 2800 MHz (28 x 100). BIOS-а е AMI (11/26/03). Звуковия адаптер е Analog Devices AD1885 @ Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [b-0]. Чипсета е Intel Brookdale-G i845G - на северния мост, а на южния е Intel 82801DB ICH4 . Опитах се да инсталирам различни версии на кодека Analog Devices AD1885,но искаше първо драйвера adiaudiovxd6.20.ID на кодека e 41445360h. Въпроса ми е - Какво да направя за да инсталирам драйверите на звуковата карта и да поправя грешката,която извиква съобщението INSTALL_DIRECTX - entry not found in the string table? Между другото компютъра е NEC PowerMate ML5 - Intel P4 2.8 GHz. Приемам всякакви идеи Благодаря Ви предварително.
  4. Имам само един-два въпроса - ако по време на целия процес с обновяване на BIOS-a спре тока - колко лоша ситуация се получава?Т.к. тази тема я подхванах точно заради едно спиране на тока...а никой не е застрахован в такива ситуации... И втория въпрос: версията на BIOS я проверих от HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System . Това,което видях е System Bios Version VIA694-42302e31 Award Modular BIOS v 6.00PG . Та кое от всичко е версията - не е ли 6.00PG? Поздрави!
  5. Да това да отида на място е решение - и все пак трябва да имам някаква предварителна нагласа... Та относно модела на ASUS, който що годе ми допада е EN8600GT/2DHT/256M са посочили за I/O Specifications ->PCI-Express ->TV-Out ->HDTV-out ->Dual DVI-I ->VGA Това VGA (Video Graphics Array) накрая ми се допада - няма нужда от превключватели - макар,че не се вижда на снимката , щом са го посочили... http://www.asus.com/999/images/products/1627/1627_l.jpg http://images.thgweb.de/2005/11/16/das_grosse_thg_stecker_kompendium/vga_dvi1.jpg
  6. Благодаря за изчерпателния отговор и за инструкциите.В следващите дни ще се опитам да го направя, но първо ще трябва да разуча нещата.Файла,който е с разширение *.bin не може да се изтегли, от сайта,но мисля че преди време си го бях свалил (не помня по какъв повод),така че ще го потърся и ще последвам инструкциите. Поздрави!
  7. Здравей,Tragedy, на снимката,която си пост-нал ясно се вижда,че единия е DVI,а другия - стандартен. При 8500GT е възможно да е така,но при 8600GT май не е. Давам пример също с Gigabyte (двата модела, които са представили в сайта на фирмата от серията GeForce 8600GT) - GV-NX86T256H и GV-NX86T256D http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/vga_productimage_gv-nx86t256h_big.jpg http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/vga_productimage_gv-nx86t256d_big.jpg И двата са Dual DVI - и при двата сякаш виждам само DVI. При модела на ASUS обаче май не е така,а вероятно има и други модели. Поздрави!
  8. Стана!Браво на Вас двамата! Дадох на Quick Power On Self Test -> "Еnabled" и се получи. Малко се бях по заблудил,че трябва да е "Disabled" и не до разбрах явно нещата,но Ви благодаря. А да попитам - може би наистина е добре да сменя BIOS-a . Може ли някакви инструкции - това,което намерих в нета http://www.vidadesign.com/zida/simchi/support/bios.htm е точно от производителите на дъното.Предполагам,че това което ми трябва е в таблицата:K7 Mainboard (Socket A) Model: PG133 File: PG133104.BIN . Добре, а от тук нататък как се процедира?
  9. Здравейте, в интерес на истината за моя компютър и друг път се е писало в този форум, само че от друг потребител (в момент, в който имах сериозен проблем)...Относно дъното - то е Tomato Board PG133 (3 PCI, 1 AGP, 2 SDR DIMM, Audio, Video) . Написаното в скобите е за да подскаже,че наистина е старо, но се държи все още. Иначе е за Socket A процесори или по точно - Duron и Thunderbird на AMD. Версията на BIOS-a е 6.00PG (при рестартирането на PC-то пишеше Award Modular BIOS v 6.00PG - предполагам,че това е трябвало да видя).Относно съобщението,което виждам е Press DEL to enter SETUP, ESC to skip memory test - е skip-вам го всеки път, ама е доста изнервящо вече.Иначе под предходния надпис пише 01/09/2001-8365-686A-6A6LNZ 1AC-00 - това последното едва ли има някакво значение,но аз да кажа все пак. Проверих и Quick Power On Self Test и си е наистина "Disabled". Благодаря за отговорите!Очаквам още предложения. Поздрави!
  10. Здравей,Tragedy, не съм пробвал да спирам тестването на паметта поради простата причина,че не знам къде се намира тази опция... В Standart CMOS Features има Base Memory, Extendet Memory, Total Memory - това като виждам са само цифри и са неактивни за "човъркане" от потребителя,макар че в книжката с инструкциите на дънната платка там трябва да има опция за POST (Power On Self Test), което май е моята цел. В Advanced BIOS Features има Quick Power On Self Test и виждам,че по default e "Disabled". Не би трябвало в такъв случай да имам този проблем. А относно това да сменя последния firmware на BIOS-a - ...ами това е нещо,което не съм правил,а дъното е доста старо и вероятно трудно ще намеря нещо актуално...И все пак,ако намеря - дали има някъде из форума някакви напътствия за това как се сменя BIOS-a и как се прави копие на стария. До колкото знам някои нови дъна като на Asus и Gigabyte имат готов софтуер за това - дори когато потребителя ползва компютъра за сърфиране из нета да речем без да разбере BIOS-a сам да се Update-не с по нова версия...но за съжаление при мен такава опция няма...
  11. Здравейте, След едно спиране на тока преди няколко дена компютъра ми както си беше изключен се включи сам изведнъж - това което тогава се случи беше зацикляне на Memory Testing... - безразборно въртене на цифрите като стига докрай и започва да ги върти пак от 0. При натискане на ESC си продължава нормалното зареждане на OS нататък.Рестартирах PC-то и влязох да видя BIOS-a - в Standart CMOS Features - датата и часа се бяха върнали на 01/09/2000 00:00 (Компютъра е от тогава горе долу) - явно заводските настройки бяха възстановени, а BIOS-a впрочем е на Award Software.Първото, което ми мина през ума е,че батерията която е на дънната платка се е изтощила - сътветно отворих PC-то,извадих батерията,замерих я и се оказах в грешка - показваше ми около 3 V (колкото си е по принцип) и съответно проблема не беше от там.От тогава мръднах само настройките за час и дата,а First,Second & Third Boot Device не бяха се променили (макар че тях бях ги променял като бях зел PC-то).Проблема с Memory Testing... си продължава - и понеже съм от потребителите,които знаят, че BIOS-a много много не трябва да се ръчка без да си имам понятие от него - та някой може ли да ми каже как да оправя това непрестанно тестване на паметта без да се налага при всяко включване на компютъра да натискам ESC. Благодаря Ви! Поздрави!
  12. Здравейте, относно коментара на Tragedy, видео картите,които визирам са 8 серия на GeForce,по - точно 8600GT. За GF 8600GT, 256MB INNO3D PCI Express, TV Out например са посочили за Output 1. Dual-Link DVI и 2. HDTV, а при модела на GF 8600GT, 256MB Chaintech 8600GT PCI виждам,че има DVI-I to VGA Adapter, което май е разрешение на проблема. Заблудата ми идва от това, че доста фирми произвеждат идентични карти ( Asus, xfxforce, inno3d, Chaintech, Palit, Gigabyte, Albatron, BFG, XPERT VISION и др.) и всички те дават различни интерфейси като масово виждах Dual DVI + TV Out и нищо друго. А относно коментара на WildWind - благодаря за изчерпателния отговор и тук идва момента да кажа какъв UPS визирам: Power Must UPS 1400 USB Line interactive . Честно казано не съм виждал задния панел на този модел, но при описанието му в сайта е посочено 4 protected outlets , така че ако съм разбрал правилно би трябвало да стане с два захранващи кабела към компютрите и един към монитора без да се налага да правя разклонител и в него да включвам обикновени захранващи кабели.А тук въпроса ми е, ако ползвам USB само (без комуникационния RS232) номера с KVM-а - всичко да се свържи и работи нормално така както съм го замислил ще стане ли?
  13. Здравей, Sir William, в случая наистина съм се заблудил,т.к. отдавна не съм ползвал този софтуер - вероятно при AIDA32 е имало подобни версии. Но това,което си спомням,че двете програми са почти идентични от към менюта и свойства.И все пак мисля,че данните, които отчитат някоя от програмите (AIDA или EVEREST) за температурата са относително точни. Съжалявам за заблудата относно версиите.
  14. Програмата EVEREST е прекият наследник на спряната от разработка AIDA. Това е програма за цялостна диагностика на компютъра,включително за следене температура на процесора. Ако не се лъжа е в две версии Professional е платена, а Home - безплатна. Може да се изтегли от сайта на разработчиците на програмата, а именно http://www.lavalys.com/ . Малко по тежичка е може би от гореспоменатите програми, но като се минимизира долу в дясно до часовника на екрана показва също температурите. А при стартиране на програмата - в Обща информация -> Датчик също може да се види подробна информация за това. Успех!
  15. Здравей,Night_Raven, предположих,че може да има вариант с преходник - вероятно става въпрос за нещо от този сорт Преходник DVI-to-VGA и струва около 16 лв.Поне това виждам в ценовата листа на една сравнително голяма фирма. В окомплектовката на видео картите вероятно също дават някои други кабели и преходници за подобни ситуации. Благодаря за отговора по този въпрос! Поздрави!
×
×
  • Създай ново...