Прехвърляне към съдържание


T-W

Регистриран на: 27 Apr 2011
Извън линия Активен: 16 Mar 2019 22:37

Започнати от мен теми

Анонимно сърфиране

03 January 2019 - 22:19

Здравейте,

Наскоро мернах една статия, в която се твърдеше, че Tor не бил добър избор за анонимно сърфиране. Реших да попитам тук - постижимо ли е анонимно сърфиране и ако да, как?


Видео плеър за бързо превъртане

14 December 2018 - 18:46

Здравейте,

Ползвам VLC като основен видео плеър, но превъртането/търсенето (seeking) е изключително бавно при HD файлове (от 700p нагоре). Няма определен формат или контейнер, при който да се получава. Тествал съм и на SSD, и на HDD (като и двете работят коректно) - няма разлика. Пробвах всичко от тази статия, както и от някои други - няма ефект. Драйверите ми са актуални. Същия проблем имаше с MPC-HC. Специално си инсталирах и 5KPlayer с идеята, че е оптимизиран за такива неща - никаква разлика. Единствено Splash се справя прилично (не че с него не съм имал проблеми, но са били единични случаи). Но него не мога да го ползвам като основен плеър, защото е доста беден откъм опции, а и не ми се занимава с кодеци. Не поддържа и DVD/BD. Търсенето, което похвалих всъщност не е много прецизно, а и не мога да търся на близки интервали.

Приемам всякакви безплатни и в краен случай платени предложения.


Нов торент клиент

13 December 2018 - 22:17

Здравейте,

Имам нужда от нов торент клиент. От много време искам да сменя uTorrent и реших да опитам qBittorrent. За съжаление останах доста разочарован:

- Няма опция за ъпдейт на тракер;

- Няма Health колона (подобно на uTorrent);

- Няма опция за приоритет на торенти (а само на файлове);

- Прозорецът за добавяне на торенти е изключително бъгъв – понякога решава сам да си маркира всичко, докато аз избирам кои да оставя. Доста досадно;

- Tracker колоната показва целия адрес, а не домейн – трудно е за четене;

- За някои торенти решава, че трябва завинаги да останат в статус „Downloading“, въпреки че са на 100%. Не звучи като голям проблем, но има различно поведение при двоен клик.

 

За капак се препокриват някои от бъговете на uTorrent.

Едно от нещата, които ме дразнят най-много е, че при затваряне не запомня с кой торент докъде е стигнал. И съответно при стартиране започва да ги проверява. Ако става въпрос за големи торенти, отнема часове. Това очевидно не е наложително, защото понякога си ги запомня. Явно е по негов избор.

Приемам препоръки с възможно най-малко от споменатите проблеми.


Натоварване на хардуерни компоненти

13 December 2018 - 22:06

Здравейте,

Трябва ми програма, с която да мога лесно да следя натоварването на всички хардуерни компоненти. Подобно на тази притурка, но за всички компоненти.


Стартиране на минимизирани приложения

13 December 2018 - 22:02

Здравейте,

Имам няколко приложения, които се стартират с Windows, но не се минимизират в system tray. Настройките им не помагат особено, а настройката през properties също не даде ефект. Става въпрос за Viber, qBittorrent и µTorrent. Има ли вариант да ги стартирам минимизирани?