Прехвърляне към съдържание


T-W

Регистриран на: 27 Apr 2011
Извън линия Активен: Вчера, 21:13

Мои коментари

В тема: Нов хардуер

10 August 2020 - 21:51


Предложеният от androns модел на Intel е много добър за парите си.

Определено ми харесват марката, цената и гаранционния срок.

Благодаря за предложенията. Ще пиша, ако ми потрябва още нещо.


В тема: Нов хардуер

09 August 2020 - 12:55


Предлагам ти Western Digital Blue 3D или Kingston KC600. Разбира се Samsung 860 EVO е също отличен избор, но според мен не си заслужава разликата в цената.

Ще се спра на някой от споменатите варианти за PC. Но за лаптопа сякаш ми се иска нещо по-бюджетно. Дефакто се ползва само браузър и Viber. Склонен съм да взема и 120GB/250GB, за да бутнем малко цената.


В тема: Нов хардуер

08 August 2020 - 22:49


Не казваш дали искаш/ти трябва NVMe или SATA и ако е второто, дали да са M.2 или 2.5".

Това е, защото не знаех, че има такова нещо. :)

Ами, моето дъно едва ли има такива екстри. Лаптопът - предполагам, че също не. Въпреки това, имам надежда този, който взимам за PC, да ме изкара дълго време. В този ред на мисли, бих търсил по-модерния вариант (NVMe) най-вече, заради потенциален ъпдейт (на дъно и други части). Виждам, че се предлагат такива неща. Ако има вариант да ползвам SSD и видеокарта през единствения PCI Express порт на сегашното ми дъно, по-скоро бих го предпочел. За лаптопът важи същото - ако има вариант за NVMe, го предпочитам.

 


Бюджет?

Бих се нагодил спрямо размера. Т.е. ще взема edition с по-малко гигабайти, ако идва скъпо. Важното е да не се прави компромис с качеството.


В тема: BSoD

07 August 2020 - 17:37

@androns,

Благодаря за помощта.

SSD-то е проблемно. Пробвах да го вържа с кутия към Windows. Отново започва да се чуди до безкрайност и Disk Management се бъгва. Друг диск със същата кутия работи. Оказа се, че имам гаранция 3 години. Но пък са изтекли преди 1 месец. :wacko:  По всяка вероятност ще си търся ново SSD. Но все пак, за да изчерпаме темата напълно: имам ли вариант да го поправя (смяна на контролер или каквото се налага) в домашни условия?


В тема: BSoD

06 August 2020 - 22:54


...към гаранционния сервиз.

Малко трудно ще е това. Вече е на възраст.

 


Тези дискове са със малък обем презаписи:

Неслучайно споменах, че health-a до последно беше в отлично състояние. Износването беше около 15%.