Jump to content

anni

Потребител
  • Брой теми

    154
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

anni's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте. Ще се радвам, ако някой ми помогне за решаването на проблема: инсталирам PC Tools Firewall Plus™ 6, и оставям насройките на програмата по подразбиране. Видимо всичко е наред, но utorrent-а спира да ъплоудва, дънлоуда си върви както преди. Предполагам, че някъде нещо трябва да се бутне, но не смея да пипам без да знам точно какво правя. Благодаря предварително.
  2. Пускаш DVD филма, menu(м/у shade и open)/субтитри(горе)/покажи. По default винаги са изключени.
  3. ^Не може да бъде. Помисли си пак...................видя ли, и с това не си съгласен. С довода за видеокартата уби рибата. А в кое казваш Acer-а е по-добър? p.s. Според нашите сайтове е с Linux.
  4. Ще се пробвам: по-добра видеокарта(но не достатъчно за най-новите заглавия), по-голям екран(нали е за игри), малко по-мощен процесор, 2 харда(за райд евентуално), по-добра записвачка(с Lightscribe), възможност за дистанционно(опция), Full size клавиатура, HDMI/S-Video(първото може да се окаже много полезно), лицензирана OS(Vista)...това е на пръв поглед, може да съм пропуснал нещо. (Източник) p.s. По втората част: извинявам се, фенщината ме подразни. p.s.2 @aries, а на мен практиката(и теорията) ми нашепват, че няма как производитела на процесора да е виновен за евентуално прегряване.
  5. HP Pavilion DV9769EG е МНОГО по-добър от Acer-а. ivan qm, сигурен ли си, че разликата в цените e толкова малка? p.s. FReSH, вземи се гръмни. Ще отървеш света от компетентното си мнение.
  6. Night Raven, благодаря за вниманието. След дълго ровене по форуми(без резултат), а накрая и в самата програма, се оказа, че може. Набързо ще напиша това което съм открил до момента: В основата на всичко стои функция, която преброява хоризонталните редове на оригиналния файл и донажда още толкова с черен цвят, че да може крайното съотношение на страните да е 4/3. След това наслагва субтитрите в/у новополучената картина. Следователно идеята е ние да и кажем точно колко точно черни реда да сложи отгоре и отдолу така, че например ако оригинала ако е бил 20/9(често срещано), с черните ивици да стане 16/9 а не 4/3. За целта отваряме файла на филма по познатия начин, в дясно на програмата се извеждат данни за филма. На реда резолюция виждаме броя на вертикалните и хоризонтални редове X x Y (X>Y). Изчисляваме по колко черни реда отгоре и отдолу са ни необходими по формулата (X/16*9-Y)/2=Z. В допълнения-отметка на черни краища. В настройки-отметка на Редактирай AVS script (подробно), слагаме го на опашката и стартираме. Изчакваме да се Demuxing потоците и се появява екран. На реда AddBorders в скоби има 4 числа. На мястото на второто и четвъртото пишем резултата Z. После Използвай и чакаме. Това е.
  7. Имам едно интересно питане към разбиращите: При включване на Black Borders програмата добавя черни краища отгоре и отдолу. Те стават част от видеопотока, като по този начин съотношението на картината вече е 4/3, независимо какво е било преди обработката. Субтитрите са смъкнати в черното а не са в самата картина, което за мен е основния плюс. Това е доста удобно при гледане на филма на екран 4/3(стандартен телевизор), но при съвременните LCD-та с размер на екрана 16/9 опцията е неизползваема. Въпроса ми е има ли някакъв начин/настройка при който програмата да добави черни краища, но съотношението на изходния файл да е 16/9.
  8. Чети -има къде да ги чуеш.
  9. Да очакваш по-бърза работа на дадено приложение при наличен ресурс, е параноя, казваш... Така да е.
  10. Предполагам, че ако VirtualPC ползваше 100% от ресурса на реалната машина, както всички останали програми, щеше да работи 2 пъти по-бързо. Това от своя страна не би ми навредило особено, в случай че тествам разни OS като Vista или Windows7 например. Ама нейсе. Аз по скоро се съмнявах, че нещо не съм я настроил както трябва.Затова реших да попитам.
  11. Май аз не го обясних както трябва-при 100% товар на CPU според Task Manager на инсталирания Windows във VirtualPC, процесора (физическия) не се товари на повече от 50%-сякаш Virtual-а вижда само едното ядро. Реших че може да е някаква настройка (евентуално).....
  12. При мен има един странен проблем-VirtualPC не използва повече от 50% от процесора(Athlon 64 x2 4000+). :( Редно ли е това, или аз бъркам някъде?
  13. AudioDVDCreator също е добра за целта.
  14. Благоевградския завод го забрави. Visaton не са никак лоши за цената си, а и готови проектчета имат.
×
×
  • Създай ново...