Jump to content

Nikka

Потребител
  • Брой теми

    31
  • Регистрация

  • Последно посещение

Nikka's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Ами биоса, разбира се... @panevdd, много ви благодаря, стреляхте директно в проблема и толкова време ми спестихте, Голямо мерси! Благодаря също на Night Raven и @ramzesIII за идеите и отделеното време. @ramzesIII, нямаше да се сетя за тест с wifi адаптер,в бъдеще ще ми е полезно със сигурност! Btw, подложихме лаптопа отново на детайлен оглед, но хардуерен ключ, освен клавишната комбинация за аерорежима така и не намерихме, екзотика. И една happy снимка
  2. @panevdd: Преди инсталацията биос настройките бяха: wireless lan: enabled. Благодаря ви за подсещането, не се сетих да погледна пак след инсталацията. Преди да опитам каквото и да е, ще проверя отново в биоса, да не е разбутан на disabled. @ramzesIII: Имам спомен, че вчера няколко пъти превключих режима, но не ме отрази. Доста неща правих, така че не съм сигурна на 100%, затова днес пак ще опитам.
  3. Благодаря за линковете. В упътването за идентификация на проблема се спъвам още на първата крачка, като не откривам самото устройство в Device Manager. Другите указания ще прочета сега, може да излезе нещо полезно. Относно аероплан режима съм с впечатление, че спира автоматично wifi сигналите да не "бъгват" самолетната електроника и вероятно би трябвало да е офф. В прикачената картинка, на въпросният лаптоп настройките съм заложила така: аерорежим: off; wireless devices: bluetooth: on. Изкушавам се да сложим временно 10, колкото да хвана модела на картата, но засега се въздържам. Ще ми се да мисля, че има по-елегантен начин. Очаквам човекът да се появи на линия за да прозвъним варианта с юсб wifi и нов оглед/снимки на лаптопа, за повторна проверка на физически wifi изключвател.
  4. Здравейте, Night Raven. Търсих on/off wifi ключ вчера, но не видях такъв по лаптопа, периферията, горната или долна част. От F-овете единственият keyboard key, отговарящ за физическо изключване на wifi е този за включване на аерорежима, (Fn+F5). Там обаче се вижда единствено bluetooth устройството. С идеята, че е невъзможно да няма и пропускам нещо, изтеглих упътванията на lenovo за този модел,но и там споменават само бутона за аерорежим.. Все пак ще потърся отново и ще опиша резултата.
  5. Ще го насоча да потърси и при първа възможност ще опиша резултата.
  6. Благодаря за бързия отговор и идеята. LAN картата е видима, с инсталиран драйвър: с кабел върви. Wlan картата все едно не съществува. За съжаление няма да мога да тествам с външен wifi адаптер, защото човекът не разполага с такъв, а не вярвам да го закупи за диагностика. .
  7. Проблемът ми е свързан с Lenovo Ideapad 700-15isk, току що закупен, в гаранция. С човека се свързвам през админдесктоп програма. Инсталирал е ОС Windows 8.1. Обща информация: Intel Chipset, Realtek LAN Driver, Motherboard - Lenovo В официалния сайт на леново, за този модел поддържат драйвъри ОС 7/10. Драйвърите за 10 се инсталираха и работят. За wlan card се предлагат 2: Intel Wireless Pro и Atheros/Realtek/Litheon/ Broadcom. Пробвах ги, инсталацията завършва, но wlan картата въобще .липсва като устройство в device manager, няма и икони, указващи проблемни/недовършени/липсващи драйвъри. Драйвърите за bluetooth (в доста модели вървят заедно с wlan) се инсталират нормално. С wifi кеу контрола bluetooth се вижда като устройство, но не и wlan.(режимът аероплан, който изключва физически wifi устройствата е на оф, както препоръчват). В services wireless autoconfig e зададено на started, auto. Поради липсата на устройство в DM не мога да видя какъв е модела на wlan картата (ако ли точния драйвър), нито да идентифицирам дали проблемът е софтуерен (липса на подходящ драйвър) или е хардуерен, пр. лош контакт на картата, etc. За отваряне на капака ме спира гаранцията. Въпросът ми е дали някой се е сблъсквал със сходен проблем, съответно някакви идеи/насоки какво бих могла да предприема? Благодаря предварително.
  8. Ще опитам и с портабъл 9 за да имам варианти. Всъщност новият TightVNC ме изненада приятно, почти няма забавяне или размазване на картината за разлика от предишните версии. Благодаря ви за точната диагностика на проблема.
  9. През Team Viewer8 portable имаше почти същият ограничен контрол (разлика - сега виждам UAC съобщенията, но не мога да ги пипам). С 9 и инсталационни версии не пробвах. През TightVNC 2.7.10 всички ограничения отпаднаха, както свързаните с UAC, така и за другите услуги, които блокираха контрола от моя страна.
  10. Точно в десятката, благодаря! Версията е много удобен портабъл (4мб ехе файл, изискващ само стартиране). Ще премина към новата или към друг инструмент.
  11. Смисълът е, че при пуснат UAC предупредителните съобщения искат позволение лично от потребителя насреща за всяко действие. При излязло съобщение от UAC на мен не показва нищо, просто спира контрола. Така човекът не е свободен да ме остави, а трябва непрекъснато да ми асистира, натискайки yes на защитата, next на всяка програма и тн. Това го решаваме на Windows 7, като смъкваме временно UAC с рестарт, а преди да изляза от машината, го възстановяваме и рестартираме. При Windows 8, макар със свален UAC на човека отсреща (при пуснат е още по-рестриктивно) не излизат предупредителни съобщения, но мен директно ме блокира за някои действия. Примерно инсталация на Firefox26 мога да стартирам, но излезе ли инсталационния прозорец, не мога да пипна нищо по него. Пусна ли MBAM, не мога да натисна нищо в прозореца, отворя ли task manager, докато е на фокус, не мога да пипна нищо, натисна ли рег файл, отсреща трябва да му дадат yes и тн. Само някои инсталатори и програми всъщност ми позволяват достъп, повечето - не. Това губи страшно много време и на двама ни.
  12. Програмата е Team Viеwer. UAC забраняваме временно, после го връщаме. Проблеми няма, когато потребителят извършва действията.
  13. Благодаря за линка, klepoa. За съжаление описаният там начин няма как да реши проблема, gpedit.msc и secpol.msc има само в Win 8 Pro и 8 Enterprise, а тази е base. Допълнителни идеи?
  14. Проблемът е следния. Ползвам програма за отдалечен достъп за връзка с компютър, с инсталирана ОС Windows8. При напълно свален юзър акаунт контрол от страна на потребителя насреща, все пак бивам блокирана при стартиране на Task Manager, както при опит за инсталиране на определени програми, при пуск/сканиране на програми, изпълнение на reg файлове и тн. Подобен проблем с Windows7 нямам. Предполагам, че това е допълнителна защита на Windows8, но не успявам да намеря адекватна информация за преодоляването й. Можете ли да ми кажете какви настройки могат да се променят в компютъра насреща за да не се налага човекът да седи непрекъснато срещу мен и да ми суппортва за какво ли не.
×
×
  • Създай ново...