Jump to content

Biskata

Потребител
  • Брой теми

    35
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Biskata's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Много благодаря за помощта. Оказа се, че след като си възстанових регистъра Zones и го премахнах отново, след рестарт се оправи.
  2. Здравейте, аз имам същия проблем. Днес като пуснах лаптопа и при мен се изобразиха по същия начин като на снимката по-горе. Пробвах всичко, което е написал Night_Raven, но промяна няма. Какво друго да опитам, че все още не ми се преинсталира? Скоро преинсталирах.
  3. Леле колко вълнуващо е да видиш как се радват децата на тези играчки. Страхотни сте. Радвам се, че има такива хора, които да даряват усмивки на децата. Продължавайте все така! Поздрави!
  4. По принцип езиковите пакети са само за Windows Vista Ultimate и Windows Vista Enterprise, но има начин да се инсталира езиков пакет и на другите версии на Vista. Начина не е за легална версия на Windows Vista, поради което не мога да го пусна тук. Потърси малко в Google и ще го намериш. Лесно се намира.
  5. Много добре обяснено. Поздрави Night_Raven! Аз имам DVD диск специално направен за тестване на LCD Телевизори за HDTV. Някой ако има желание да го изпробва може да ми пише на ЛС, за да му го дам. В диска има няколко вида тестове за картината и се показва как трябва и как не трябва да изглежда. Този диск би бил от полза, ако сте решили да си купувате LCD Телевизор и да го стартирате в магазина на телевизорете, които сте си харесали.
  6. Реално няма да се усети разлика. Разликата може да се забележи единсвено с големи LCD Телевизори, които са Full HD т.е. поддържат резолюция 1920x1080. Най-добре се вижда разликата, когато се свърже един LCD Телевизор със сателит, който предава HDTV, чрез кабел HDMI. До него пуснете един LCD Телевизор с HDTV свързан с аудио и видео чинчове или SCART DVD плейър и на него пуснат записан филм от нета, който е HDTV. Един монитор 19' не може да покаже това, което ще покаже един LCD Телевизор Full HD. Виж това!
  7. Аз не мога да работя с тази програма иначе щах да опитам. Ще кажа на Bfaf за кирилицата, дано той успее да получи здрав файл.
  8. Не е така. Питай Bfaf. Той ми каза, че може, но той има проблеми с кирилицата под Vista и затова не може да го направи. Чрез програмата UltraEdit 32 се превежда пишейки шестнайсетично. Показа ми снимки. Ето ТАЗИ и ТАЗИ. Въпроса е дали някой може да го направи например под XP?
  9. Здравейте, Много ще се радвам, ако някой се захване с превода на Vista Manager. Програмата е много добра и върши чудесна работа. Има много подробни обяснения за всяка опция и настройка, поради което би било добре да е преведена на роден език. Силно се надявам някой да обърне внимание на тази програма. Казаха ми, че програмата може да се преведе с UltraEdit 32.
  10. Здравей, аз бих ти препоръчал да си купиш ТВ тунер на AVerMedia. Аз имам такъв и съм много доволен от него. Даже му направих и превод на софтуера, което го прави по разбираем. Успех!
  11. Оправи се всичко. Вече имам връзка. Проблема се оказа в кабела, с който свързвах двата компютъра. Бях споменал, че съм го купувал от магазин. Та...кабела бил прав, а не кроснат и следователно затова не се получава нищо. Интересното е, че се получаваше връзка с него м/у моя и другия(третия) компютър, който също е по-нов понеже LAN картите обръщали автоматично връзката и един вид се получавало, че все едно съм ги свързал с кроснат кабел. А това нещо не може да се случи със стария компютър, който се опитвам да свържа с моя. В случая аз отидох до един магазин за компютри от където си купих кроснат кабел, който се продаваше на метър(1м=60ст. и 1букса=50ст.) и го правят на място. От това излиза, ако сте решили да си купувате кроснат кабел, че не трябва да се купува запечатен кабел, а да се попита в магазина дали правят такъв кабел. В повечето магазини предлагат такъв кабел на метър и правене на място. Става бързо. Общо взето това беше. Perkoto, благодаря ти все пак за обърнатото внимание.
  12. Аз имам проблем със свързването на два компютъра, единия Vista, а другия е XP. И двата са настолни. Опитвам се да ги свържа с кабел. Ето как стоят нещата. Опитвам се да си направя домашна мрежа м/у компютъра, който ползвам(Vista Ultimate x64) и втори компютър(XP SP2), който искам да ползвам за съхранение на мултимедийни файлове. На Vista имам Интернет, но не искам да го споделям с другия компютър. Единствено искам да имам достъп за съхранение на файлове. На компютъра с Vista имам две LAN карти, от които едната е за Интернет, а другата е за връзката с втория компютър. Свързал съм двата компютъра с кръстосан кабел, който съм купил от магазин(не съм го правил сам). Двата компютъра съм ги сложил в една работна група. XP-то съм му разрешил споделяне на файловете, като съм споделил двата дяла C и D(като се има на предвид, че ще е само дом. мрежа). На Vista-та съм включил споделянето, откриването, публичната папка и мрежата е частна. Имам работеща защитна стена единствено на Vista, която е в пакета на ESET Smart Security. Тя едва ли е проблем за това, че не се получава връзката. Казвам така, защото в къщи имам трети компютър, към който съм свързвал посредством кабела моя компютър с Vista-та и не е имало проблеми, като третия компютър има Vista и XP инсталирани и без значение коя ОС е пусната. Моля за помощ, ако може някой да помогне да успея да си свържа двата компютъра в дом. мрежа. Какво още трябва да се направи? Надявам се съм обяснил добре и ме разбирате.
  13. Аз като се опитах да си направя скрипта показан във видео ръководството, се оказа, че има грешки в скрипта. За начинаещ не е пълно ръководството. Има за до обяснение на още някои неща от това видео. Аз също съм начинаещ и не разбирам някои неща, но въпреки това, с малко повечко игра разбрах някои неща, които не ми бяха ясни и даже направих скрипта с мой корекции, за да работи както трябва, защото оставен така, както е на видеото, не се получаваше. За първи път се сблъсквам с такова нещо и ми стана интересно. Ще се радвам някой да направи такъв видео урок за направата на целия диск с nLite и скриптовете с AutoIt 3, естествено и вграждане на всички най-важни ъпдейти и драйвери(или само показно с примерни).
  14. И при мен е така. При опит да ползвам направения шорткът. Общо взето не се получава.
  15. Не знам как ще стане това. Програмата No-IP DUC е само да променя адреса. Когато си направиш собствения компютър на HTTP сървър, чрез програмата HTTP File Server 2.2d и в браузъра вместо да се вижда като адрес: http://твоетоip:port/, ще се вижда: http://иметоти.no-ip.biz:port/. За друго не служи програмата No-IP DUC, или поне аз не знам.
×
×
  • Създай ново...