Jump to content

piandurnik

Потребител
  • Брой теми

    4
  • Регистрация

  • Последно посещение

piandurnik's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. При инсталирането си Avast предлага (и извършва) сканиране на твърдия диск при рестартиране, преди зареждане на ОС. Някой знае ли дали е възможно и как може да се планира подобно сканиране за вируси, без да се налага преинсталиране на Avast? Предполагам, че и на други се е случвало да имат заразен системен файл, който се използва от ОС и не позволява да бъде "обезпаразитен" или преместен в клетка при работеща операционна система.
  2. Здравейте! Относно вграждането на субтитри към видеото на вече компресиран в DivX формат филм, не би могло да стане без загуба на качество, поради причината, че се налага неговото повторно компресиране. За по-сигурно разпознаване на субтитрите от различните плеъри е необходимо да притежават същото име, като видеофайла, а аз лично ги записвам на диска задължително и в 2-та формата *.sub и *.srt . Колкото до вграждането на субтитрите, още при рипването от (оригиналното) DVD, същото не влошава качеството на изображението. Остава единствено недостатъка, че не могат да се променят шрифт, размер и цвят или да се изключват. Затова пък няма проблеми с четенето им от някои плеъри. Аз лично използвам напоследък DVD Fab за рипване на DVD, защото няма ограничения за един диск от 700Мb (както Fair Use Wizard), могат да се избират поотделно и конкретно всички филми от един DVD( при повече от един филм на диска) , А и най-важното - дава възможност за конвертиране в режим "Two pass", което значително подобрява качеството на компресирания филм.
  3. Здравейте! Често ми се налага да конвертирам различни видеофайлове във формат avi - DivX . Обикновено използвам кодек XviD. Някои софтуери да DVD-rip или конвертиране на видеофайлове дават възможност за избор на кодиране " two pass " , което дава по-високо качество на крайния файл при същия му обем при конвертиране на стандартния " single pass " . http://picho.diinoweb.com/files/Screenshots/xvid2.png Въпросът ми е как е възможно да се използва гореспоменатия метод при непосредственото му задаване от панела на видеокодека, защото всичките ми опити за това досега са били неуспешни (например използвайки Virtual Dub или друг софтуер с цела конвертиране и използване на гореспоменатия кодек) .
  4. Използвам XviD с разширение avi поради възможността да се възпроизвежда в последствие "продукта" на домашен DVD-Divx плеер. Освен това кодека предлага и възможност за кодиране "two pass" за максимално високо качество на който ръчните настройки не са ми ясни, но някои софтуери (напр. DVDFab Platinum) за DVD-рип го предлагат като опция атоматично. Ако някой е по-запознат с възможностите и смисъла на непосредствените настройки на функцията "two pass", непосредствено от панела с менюта на кодека, нека сподели или даде линк по темата!
×
×
  • Създай ново...