Jump to content

ironbut

Потребител
  • Брой теми

    7
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

ironbut's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. С фабричните настройки няма проблем, обаче на мене ми трябва овърклокнат, че иначе ми идва слаб процесора. Не съм много наясно с волтажите и не смея да пипам нищо, просто следвах инструкциите от един клип с настройки за овърклок на същото дъно и същия процесор в ютюб. Ако е нещо по-тежко, ще се мисли за ново дъно и нов CPU, но не ми се вярва! Както написах в първия пост, всичко си работи нормално.
  2. Благодаря, за бързия отговор! За съжаление нямам под ръка мултицет в момента. Това което мога да дам, са снимки на напреженията от биос. http://s15.postimg.org/a4ittj9tn/20141204_181559.jpg picupload http://s16.postimg.org/jpc23mnhh/20141204_181655.jpg bild hochladen http://s13.postimg.org/3z78q845j/20141204_181730.jpg direct upload
  3. Здравейте, съфорумници! Преди два дни ми се появи странен проблем! След като натисна бутона за рестарт, компютъра не реагира веднага, но след 3,4 секунди се изключва сам, след което, след около 2,3 секунди стартира. С две думи, не се рестартира нормално. Дънната платка ми е Gigabyte GA-P55 US3L v 1.0 BIOS Version F7, Процесор Intel Core i5-750 CPU Clock 4000.0 MHz (original: 2667 MHz, overclock: 50%) охлаждане Corsair H60. Рамта ми е 2 X Transcend JM1333KLU-2G 2Gb. и Corsair Value Select CMV4GX3M1A1333C9 4Gb. Taймингите и на трите платки ги смених от 9-9-9-24 на 7-7-7-24 (такива бяха инструкциите във видеото с настройките за овърклока) Захранване Corsair CX750M. Graphic card Radeon R9 280X. Проблема с рестарта се появи след като овърклокнах процесора и смених таймингите на рамта. Иначе всичко останало си е наред. Системата съм я тествал с AIDA64 System Stability Test за около 20 ина минути и няма проблеми. Benchmark тестове не съм правил, но вчера играх Crysis 3 около 3 часа без никакъв проблем. Ако някой може да помогне, ще съм ви много благодарен!
  4. Момчета,в крайна сметка се оказа че има лоши физически сектори,върнах го харда,понеже е в гаранция на конфигурацията и го смениха с нов.. Лошото е само,че не успях навреме да си смъкна информацията от стария диск и загубих близо 700 гб.. .NetZombie ,къде го видя това Хитачи не знам.. :D Хем ме беше питал в по-горните постове и съм писал каква марка е харда..
  5. Да,оказа се че иска ъпдейт...ъпдейтна се успешно.Пуснах quick scan на HD Tune и ми излезе едно червено квадратче само.Сега пуснах full scan и почнаха повече да излизат...Като свърши да сканира ще кача скрийншот.Kras4ooo това с кабелите го правих вече ама няма промяна.Nazikov,преди година близо,като го купувах беше готова конфигурация...ако знаех,че правят проблеми тия хардове едва ли щях да го взема.Видях го че е сравнително голям диск и не обърнах внимание на марката изобщо...Мерси и на двамата за съветите.
  6. HDD SATA II 1TB Seagate,пуснах да сканира с seatools под DOS и ми изписа SMART has been tripped!!! long test-а стига до 1% и дава грешка...
  7. Здравейте,докато си браузвах из нета снощи,ми излезе предупредително съобщение от уин-а за някакъв проблем с харддиска.Изписа нещо от сорта незабавно да архивирам и че е възможна загуба на програми и файлове,след което компютъра заби.След рестарт,отказа да зареди уиндоуса стигна до черния екран с логото и до там.Последваха три,четири неуспешни опита за преинсталация при които самия процес от самото начало на зареждане на файловете до финалната инсталация беше изключително бавен и доста изнервящ.След първия опит,биоса спря да вижда харддиска и ми изписа boot failure.Изключих и включих пак компа и го засече.След няколкото неуспешни опита предположих,че ми се е скапал харда,обаче реших да направя последен опит.Извадих батерията на биоса,да се ресетне и стартирах пак инсталация,която обаче някак си ми се стори ,че протече успешно до края без да се бави много.Успях да инсталирам ОС,сложих диска с драйверите за дъното,обаче заби по време на инсталацията.Рестартирах но не се оправи и пак ми излезе съобщение,че не засича харддиска.Изключих го и го включих пак,тръгна и успях да инсталирам всички драйвери успешно.Активира се нормално уин-а,всичката информация на втория дял на харда си беше там и компютъра,след като зареди си работи нормално.Обаче проблема след рестарт остана.Бави се много при стартиране на ОС около 5,10 мин. и това е след преинсталацията.И пак ми "изчезва" харда от биоса и след като го изключа и пак го включа го разпознава.След като зареди, всичко уж е нормално,обаче на моменти ми се струва че "увисва" за 5,10 секунди.Конфигурацията е следната:дъно MB Gygabyte P55 US3L(1156/P55/DDR3),CPU Intel Core i5-750 box(1156/2,66),RAM 2x2GB DIMM DDR3 TRANSCEND 1333 Bulk,HDD SATA II 1TB Seagate 32MB 7200.12,VGA PCI-EX Asus GT 240 1GB DDR3.Ще съм ви много благодарен,ако ми обясните откъде идва проблема,защото за пръв път ми се случва и не съм наясно дали да сменям харда или може да се окаже нещо друго.Благодаря ви предварително!
×
×
  • Създай ново...