Прехвърляне към съдържание


Stoyannov

Регистриран на: 13 Jan 2011
Извън линия Активен: 08 Apr 2023 20:34

Мои коментари

В тема: Проблем с двете видеокарти на Lenovo G510

05 February 2021 - 19:44

Всъщност разреших проблема с много четене.

 

Първо този модел лаптоп някакъв проблем с драйверите на двете устройства(HD4600 и R5 M230) под ОС различна от 8/8.1. Много хора пишат за същия проблем обаче решенията са всеки път различни.

Под OS 7 SP1 x64 драйверите се инсталират, но не тръгват. Интересното е, че при Windows 10 драйверите се инсталират за Intel HD4600, за AMD също се инсталират, но не е пълната версия. Температурните сензори и оборотите на вентилатора не се засичат правилно. Перката винаги върти бързо и съответно създава шум, макар че лаптопа е студен. От там разбрах, че нещо не е в ред. 

Дори драйверите от официалните сайтове не тръгват коректно Помислих си ,че има проблем с двете устройства. Затова реших да пробвам последно с 8.1.

 

Инсталирах 8.1. От BIOS смених опцията от Swichable Graphic на UMA. Съответно се игнорира AMD видеото. Инсталирах първо драйвера на интелската карта. От сайта на леново за съответния модел лаптоп. От сайта на интел НЕ тръгва. От BIOS върнах Switchable Graphic, за да се появи и другата карта в Device Manager. Сложих драйвера от официалния сайт на AMD, защото от сайта на леново за конкретния модел лаптоп не тръгва, пише, че не се разпознава у-вото. 

След което инсталирах всички останали драйвери и всичко се оправи. 

При някои хора BIOS ъпдейт помага, при други смяна на дъното. Не съм стигал до BIOS ъпдейт, защото не намерих по-нова версия от инсталираната.


В тема: Идеи за видове съхранение на информация.

29 August 2020 - 13:28

Много добре. Полезна информация. Може би ще се насоча към Pro-BG там е най-евтин.

Благодаря.


В тема: Идеи за видове съхранение на информация.

29 August 2020 - 03:19


Не виждам причина да купуваш от Ardes, цените им са доста надути, но парите са си твои.

Не ме бърка откъде ще го купя, просто го видях там от pazaruvaj, другите магазини бяха някакви съмнителни. 

 

 


Имай предвид, че какъвто и диск да купиш (като марка/производител), няма гаранция колко дълго ще издържи. Твърдите дискове са до известна степен консумативи, понякога издържат години, а понякога месеци.

Абсолютно си прав. Много зависи и как се използва. Фактори бол. 

 

Другия месец към средата ще поръчам всичко накуп и ще драсна какви са ми впечатленията. Благодаря много :)


В тема: Идеи за видове съхранение на информация.

28 August 2020 - 15:41

Разбрах. Разгледах Тошибата, 6TB за г/д същата цена като WD Purple 4TB. Само че получавам 2TB+. Което е супер. WD Red Pro са си 100+ лева разлика, което не ме устройва. Не съм имал наблюдения от 3.5" тошиба по-скоро 2.5 но не останах доволен. Надявам се че 3.5 са по надеждни. Ще ти се доверя и ще се спра на този от линка 6TB от Ardes. 

 

Относно докинг станцията когато изключа машината трябва ли да изключа USB-то? Или захранването от тока на докинг станцията? В смисъл, че ако се спре машината дисковете ще продълждат да се въртят(работят)? Не съм много наясно как се използва докинг станцията.

 

П.С. С 6TB диск + ST-то 1TB, 7TB смятам, че ще са ми достатъчни. По нататък ако се предаде ST-то може да го сменя с още една такава тошиба. 


В тема: Идеи за видове съхранение на информация.

28 August 2020 - 01:03

Спрях се на докинг станцията. Другия месец ще я поръчам. Най-евтина излиза от JAR, но не съм впечатлен от персонала им, затова ще си я поръчам от JMT.

Твърдия диск на който се спрях е WD Purple 4TB 3.5". Него ще го ръчам от outmax, защото излиза по-евтин с 13.70лева. 

Всъщност не съм напълно сигурен че Purple е удачен вариант затова ще изчакам още мнения. Макар, че не съм имал проблеми с WD все още.