Jump to content

petyag

Потребител
  • Брой теми

    17
  • Регистрация

  • Последно посещение

petyag's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Мисля че ми отдели достатъчно време, за което ти благодаря. Мисля че и те ядосах /с право/, за което съжалявам. Проблема е само във флашката, но в понеделник ще я пробвам на друг компютър- може да се е прецакала. На джойстика му слагам пепел. А на теб най-искрено ти желая приятна вечер и всичко хубаво.Още веднъж БЛАГОДАРЯ.
  2. Е влязох. Направих Legacy USB Support - Disabled и излязох. Джойстика пак не се разпознаваше. И пак влязох и нали съм много "умничка" видях и 2.0 USB Support и реших и него да го направя на Disabled. Е да ама след това не ми разпознаваше вече флашката. Отново влязох и върнах всичко на Enabled. Но пак не ми познава флашката. А сега?
  3. Сега като се замисля преди като стартираше компютъра даваше подобни надписи. След "Успешната" инсталация на две ОС на двата му дяла / не искам да си спомням колко информация загубих/ вече не ги дава а директно иска избор на ОС. Тя едната я няма но той си я иска. Явно имам грешка в системата.
  4. Това явно не е лъжица за моята уста. При натискане на F2 нищо не става. С F8 обаче ме вкарва в Advanced Windows options. Там има различни опции, най- горната ог които е save mode, но никъде не пише USB Configuration. Night_Raven много ти благодаря за опита ти да ми помогнеш, но май ще се откажа.
  5. Добро утро. По въпроса с Windows-а не мога да отговоря точно. Изглежда си съвсем нормално/за мен де/. А що се отнася за друга периферия - да има - мишката и клавиатурата май не са с такова USB, но си инсталирах принтера, блутут, пробвах фотоапарата и флашката - всичко се разпознава.
  6. Пробвах го и в шестте никъде не ще 2 отпред и 4 отзад
  7. Той си има диск със софтуер. Зареждам диска и next, next......стигам до картинката с която ме подсещат да го включа към usb-то, появява се прозорец с откритото устройство и после се прави тест за проверка дали всички копчета работят. И това е. При мен прозореца е празен, т.е. няма открито устройство. Свалих даже и софтуера от страницата на Logitech, пробвах и с него, но резултата беше същия - с една дума никакъв.
  8. Дъното е ASROCK K8NF6G-VSTA PCI-E/VGA/SATA2/s.754 - така пише на гар.карта. Предишния ми Windows ХР беше SP2 този SP3 - от различни места и незнам дали са самоделки. Като го включа към Usb-то излиза съобщение че е непознато устройство и ме препраща към Device Manager където пише Uncknown device.
  9. Ще се опитам да дам отговор /доколкото позволяват знанията ми / 1. windows xp sp3 2. инсталирала съм драйверите, който вървяха с компютъра - nvidia - там имаше и модул с препратка към 2.0 Usb driver - затова и ги намерих 3. Модела на джойстика е logitech dual action 4. изискванията на джойстика са PC + Mac USB PC with Pentium processor or compatible 64 MB RAM, 20 MB HD, Windows 98, 2000, ME, XP 5. Компютъра е с 512 MB RAM, 80 MB HD 6. Дъното / не съм сигурна дали това е дъното/ е ASROCK 7. Процесора е AMD SEMPRON 2800+ И да вметна, че досега не съм имала друг проблем с разпознаване на устройство - компютъря работи безпроблемно с принтер, блутут, флашка, фотоапарат и няколко модела телефони.
  10. Първо ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Желая на всички много здраве и късмет. А сега да споделя неволите си. Купихме джойстик на сина / logitech dual action/, но компютъра не го разпознава. Пробвах да го инсталирам на друг компютър и всичко си беше ОК. Реших че проблема е в windows-а. Вчера преинталирах, но пак не стана. Инсталирах 2.0 Usb driver, directX9 и пак нищо. Ако някой има идея какъв е проблема, моля да сподели /че не ми се хвърлят 50 лв./ Благодаря предварително на отзовалите се.
  11. Здравей Night_Raven! Радвам се, че точно ти се включи в темата, защото предния път, когато имах нужда от помощ точно ти ми препоръча програмата AVI ReComp, с която успешно вграждам суптитрите в avi-то. Мисля, че проблема този път дойде от това, че след като ги извлякох от DVD-то реших, че може и да не ги вграждам. Така че на CD диска си записах двата файла - на филма и на субтитрите. Може би не улучих правилния изходен формат, в който да се запомнят след извличането им със SubRip. А може би просто трябва да си ги вградя и да ми е мирна главата, че ще се четат от всеки ДВД плеър. Вярно е, че се влошава качеството, но ....... Неволите на новака - част втора.
  12. Ако трябва да бъдем точни 3 часа и 22 минути( серийките не са чак толкова големи). Друг е въпроса, че "тъпото" ми ДВД пак не чете суптитрите. А на едно друго диска въобще не е зацепил. Явно се престарах. Днес ще го пробват на трето и ако и там не тръгне явно това не е правилния начин. Това не означава, че се отмятам от вчерашното си мнение, напротив - потвърждавам го пак- БЛАГОДАРЯ!
  13. Искам да благодаря на Spursy за ръковадството и на naruto за съвета за суптитрите. Благодарение на двамата успях да събера четири серии на филм на DVD на обикновен CD диск. За втори път се убедих, че когато имаш проблем и се чудиш как да се справиш с него този форум е мястото, на което можеш да откриеш отговор. Още веднъж БЛАГОДАРЯ и
  14. Дани, благодаря и на теб, че се включи. То май наистина е ходене по мъките, особено за човек, който "прохожда" в тази сфера. Плеъра ми зарежда автоматично. Иначе на дистанционното има бутон суптитри, но той не е активен в случая. Пробвала съм и да ги слагам в папки - резултата е същия, т.е. никакъв- гледам си филми без суптитри. Послушах съвета на Night_Raven и пробвах с AviSub един филм, но нищо не стана. Изписа ми SORRY. То не е тук темата, но да споделя неволите си. Тръгнах да търся ръководство за друга подобна програма. Попаднах на такова с обяснения на работа с VDub. Много готино, с картинки и т.н. Намерих я и си свалих в. 1.6.17. Започвам с пробите и изненада - в ръководството пише че стартирам филтър и там има позиция суптитри, да ама в това което свалих няма такава. Свалям посочената във въпросното ръководство версия (или подобна на нея - 1.4), но и в нея няма такова нещо. Изпаднах в див ужас Свалих друг филм и отново пробвах с AviSub. Този път стана(поне така си мисля), бръмча, мига и накрая се появи това: avisub.divx. Предполагам че това е новия филм, но не съм сигурна- не мога да го отворя на компютъра. Та сега бях тръгнала да търся ново ръководство или някъде да прочета за този филтър. Благодаря ти за съвета - ще проверя дали се поддържа това divx6, ако не- започвам да се боря с конвертирането. Или просто ще се откажа и ще си записвам на амнайсет CD-та. Мога да разбера как се чувства индианец пред компютър. Още веднъж благодаря на всички.
  15. Благодаря за съдействието. Ще се опитам да се преборя и с тази програма. Най-много да унищожа още един диск(надявам се че няма да ме бият ) Още веднъж благодаря. P.S. А след като ги "вградя"(дано успея) пак с Nero ли да записвам ?
×
×
  • Създай ново...