Прехвърляне към съдържание


SWASTICA

Регистриран на: 27 Nov 2010
Извън линия Активен: 24 Aug 2013 23:34

Започнати от мен теми

Автоматично въвеждане в определени полета и др.

16 March 2013 - 16:22

Здравейте. Имам един въпрос, който ме интересува.

Има ли начин за дадена интернет страница, определено поле да се въвежда автоматично?

Става въпрос за поле, което се активира след кликане върху един бутон, иначе дотогава стои сиво, след това се активира, но искам да го запълвам автоматично, а нещо не успявам.

ИЛИ има ли вариант винаги мишката да е по подразбиране в него (да е кликнала), защото ми писва всеки път да кликвам и след това да си въвеждам данните. Може ли да се избегне това досадно кликане и по подразбиране да е кликнато в него?

Проблем със мрежовата карта, син екран и ndis.sys

09 January 2013 - 18:44

Здравейте. Преди около 2 дни ми озгоря мрежовата карта, че дори и два от портовете на суича в другия край. Смених си мрежовата, като новата е чисто нова общо взето и взе да ми прави този проблем.

Благодарение на Венци си сложих последния излезнал драйвър, но проблема продължава да се появява на половин един час, което е много неприятно.

Екрана е син с грешка в ndis.sys

Безкрайно много уважавам и благодаря на Венци, че ми помага, но пуснах темата, за да не "падат" всички мои въпроси върху неговите плещи, а и все пак той си има нужда от почивка. :)

Прилагам няколко мини дъмб файла, тъй като чак сега смених опцията да не се рестартира автоматично системата, за да може да създаде пълен дъмп файл.

Ще съм благодарен, ако помогнете. :) Благодаря ви!

Въпрос за език на Windows 7

27 December 2012 - 20:37

Добър вечер на всички колеги.

Имам един въпрос, който ми се иска да разбера. :)

Използвам Уиндоус 7, 32 бита и използвам вградената езикова подредба ( никакви шитове като шит тайп)... Само че имам едно желание. При Shift + Alt сменям между EN и BG, само че на режим BG има машинопис и фонетична подредба и не виждам с каква клавишна комбинация мога да сменям между BG машинопис и BG фонетична подредба. В момента тази клавишна комбинация, колкото и пъти да бъде натисната сменя между EN и BG. Не лош вариант е, ако може BG фонетична подредба и BG машинопис да бъдат отделни точно както са EN и BG, но отново не успях да го направя по този начин. Ако някой може да помогне, ще съм крайно благодарен.

С уважение към всички,

Поздрави Дейвид.

ПП: Весели празници.

Съвет за видеокарта. Какво е вашето мнение?

18 December 2012 - 00:24

Дъра - бъра... Спрял съм се на няколко видеокарти... След като старата издаде багажа.

Ако може някой да ме посъветва коя е по - добра от изборените и как бихте ги наредили от най - добрата към по - слабата.

Следните са моделите:

Nvidia Geforce Zotac 8800 GTS

ASUS 9800GTX+

Sappfire HD 4850 512 MB

SAPPHIRE HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E Single Slot Fansink 256 bit

Голям проблем... (за мен). Помощ и съвет. (ако може)

12 December 2012 - 01:26

Здравейте, колеги... Днес не съм в добро настроение... Даже май хич не съм в никакво настроение, но все пак, както знаем - На кой му пука. :)

Стоя си аз на компютъра и си ровя из моите неща, пия си топлото чайче и по по едно време като гръмна нещо щях да падна от стола... И като се обърнах гледам крушката се е пръснала на стаята и същевременно ми се рестартира/изгасна компа.

Пускам го аз и гледам монитора на шарена черга... Гледам го хубаво, ресвам, изключвам от контакта... И пак черга... при това шарена. Викам си КРАЙ, монитора се предаде рано рано... Обаче натиснах копчето за менюто и то се показа в перфектно качество... Веднага се досетих за какво иде реч - видео картата се е предала. Обаче тук сега идва малко по - тъпия проблем - внушението (Май само Найт /Венци/ знае колко съм параноичен всъщност).

Отидох до един приятел, за да ми даде някаква видео карта, ако има, за да се уверя, че проблема е там...

Отидох до тях и ми изкара две видео карти, които някой колега му ги е дал, но не ги е тествал... Едната беше с отишли по дяволите кондензатори и за това взех другата... Сложих я и чергата я нямаше, всичко си беше наред, но като стартира явно се получи някакъв конфликт с АТИ, защото старата беше АТИ, а тоя боклук е Нвидиа... Както и да е, 7-цата приспособи картата, аз махнах всичко на АТИ с Driver Sweeper. След това сложих на Нвидиа някакъв нов драйвър, но докато го сложа постоянно имаше премигване, на моменти изгасване и докато не рестартирам не тръгваше...

Сложих драйвера на Нвидиа, като се убедих, че е последния, тръгна с нормална картина, но след 2-3 мин работа КАРТИНАТА ЗАБИВА изцяло без да помръдне нищо - нито клавишни комбинации нито нищо, докато не го ресна...

На моменти преди да забие ИЗЦЯЛО започне на засечки да го прави... Мишката тук, там в ляво, вече горе в дясно и чак тогава спира... След като го рестартирах последния път и като започна пак се беше прецакала картината и иконите бяха все едно съм наредил 20 тина кибрита Зебра и съм ги надписал с имената на иконите. Отвратителна картина и прочие...


Тук въпроса ми е - Това изцяло засичане от това че видео картата е някаква дефектна ли се получава? До този момент не съм имал абсолютно никакъв проблем с компютъра и никога не е имало подобно забиване. Процесора е 4000+ 2 ГБ Рам.

Просто нещо се притесних да не би да се е отразило и на някаква друга част тока, но по всяка вероятност ми се струва, че е видео картата щом прави такива мизерии?

Възможно е заради видео картата да запича целия екран, нали? Не вярвам да има друг проблем... Гледах напреженията са в норма, както и температурите...

А и нямам здрава видео карта, за да я сложа и да го ползвам, за това се мъча с тази, която нямам представа какво е преживяла...

Много Ви благодаря за отговорите!
Специални поздрави за Венцислав Димитров aka Night_Raven от един негов стар приятел, който ми сподели, че от доста време не са си писали и, че не го е забравил. :) Той знае за кой говоря.

Поздрави.