Jump to content

as9993

Потребител
  • Брой теми

    679
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

as9993's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Реално blockchain технологията работеща с т.нар. Proof of Work решава именно този проблем. За да се случи double spending, "лошия" трябва да има поне 51% от изчислителната мощ. При blockchain технология, използваща Proof of Stake вместо PoW, за да се елиминира възможността от double spending атака, се разчита на това, че консенсус за текущия state се постига от колкото се може повече хора държащи голяма част от парите в системата (което от своя страна е минус).
  2. Предлагам да не драматизираш толкова, просто не подхожда на зрял мъж (всъщност не подхожда на никой трезво мислещ човек). Също така, определенията кой е мързелив, кой е работлив, кой прави напук и т.н. може да ги задържиш за себе си. Искам да ти припомня, че Общите условия, с които си се съгласил, когато си се регистрирал съдържат т. 2, която твърди "Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове на форума или други лица.".
  3. Ако всичко описано е така те съветвам да се обърнеш към КЗП - приложи всички необходими документи и опиши обстоятелствата в жалбата, а в случай, че не са ти издали всичко необходимо като документация (в смисъла на касова бележка и т.н.), спокойно може да сигнализираш и на данъчните, където глобите за подобни нарушения са особено големи. Нека не позволяваме подобни своеволия на разни "търговци".
  4. Turbo Boost и Overclock са принципно две различни неща. Първото е технология, която динамично (според текущото натоварване на процесора) променя тактовата честота. Повечето нови процесори, вкл. голяма част от ARM ядрата ползвани по телефони и таблети го имат като възможност, а понякога е възможно да се реализира и чисто програмно. Turbo Boost е запазена марка на Intel. При overclock настройваш множителите на процесора и напрежението на ядрото ръчно, така че да се постигне по-висока работна честота, но за сметка на повече отделена топлина и по-висока консумация. Като цяло не препоръчвам да се прави, освен ако не знаеш добре какво правиш. Що се отнася до производителността - всичко е много относително. По принцип би трябвало да се повиши, но дали би се усетила реална полза е трудно да се каже, тъй като това зависи от много фактори. Специално при игрите видеокартата, честотите и таймингите на RAM паметите и т.н. също имат голямо значение.
  5. Какво странно може да има в един телефонен номер? CSD е технология, която ползва един TDMA слот, за да се осъществи предаването на данните, като скоростта правилно е посочена, че е 9,6 kbit/s. И винаги, когато има TDM мултиплексиране, таксуването се осъществява за времето, в което е зает дадения time slot, а не колко данни са предадени, тъй като те са константни (9,6 kbit/s).
  6. Може би доста хора знаят как да го напишат, но ще е добре да покажеш ти самата какво си опитала до момента и да кажеш къде са ти трудностите.
  7. Не мога да помогна за останалата част, но ми направи впечатление, че искаш да предотвратяваш фалшификация на картата. Това е възможно, но какво би станало, ако някой знае всичката тази информация и изгенерира QR код? В този случай, QR-ът няма да свърши никаква работа. Според мен, ако искаш да предотвратиш фалшификацията ще трябва да направиш така, че да се вкара такава информация, която да не може да се налучка, дори да се знае цялата информация за съответния човек - имена, адреси, телефони и т.н. На пръв поглед се сещам за варианта, при който се смята хеш от горната информация и хешът се криптира с даден симетричен алгоритъм и парола след което така получения стринг се записва под формата на QR код. При този вариант дори да се знае всичко от информацията, то ще е безполезно поради простата причина, че този, който се опитва да фалшифицира картата няма как да знае паролата за криптирането. Основната слабост е, че има една парола и ако случайно или не, някой я разпространи, то кодовете ще имат нулева стойност за предотвратяване на фалшификация. Проверката се прави по обратния ред: декриптира се стрингът с паролата, сравнява се хешът с някъде записания оригинален хеш, получен от данните и ако съвпада, картата е оригинална, ако не съвпада, очевидно някой се е опитал да налучка. Разбира се това е само набързо измислено предложение, може оригиналния вариант да върши достатъчно добра работа.
  8. Firewire е не лош стандарт и има своето приложение особено в професионална техника. Например - използва се при професионални студийни системи за аудио и видео обработка. По-слабо използван е за домашни цели донякъде заради особеностите на стандарта, които не позволяват да се влага в устройства за $5 от Китай, докато например USB не страда от това и съответно е по-широко възприет за подобни комуникации.
  9. Карта с IEEE 1394 портове за съответната комуникация или казано по друг начин - карта, чрез която може да се извършва комуникация между компютъра и други устройства, поддържащи този протокол. Повече може да се прочете на: https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_1394
  10. Според мен най-доброто в случая е тези 250 лв. да се инвестират в компютър "втора ръка". Има доста прилични машини за тези пари, които ще са значително по-производителни от текущата и които би трябвало да се справят с тези игри без проблем.
  11. Ако става дума за някакви уж открити проблеми със системата, които подобни програмчета се опитват да оптимизират, то отговора по начало е не. С подобни програми може да си навлечеш единствено проблеми със системата, а ползата обикновено лежи някъде между "Няма такава" и "Системата ми не работи". Все пак решението си е твое. По принцип са малко софтуерите (обикновено се касае за строго специализирани програми), които ако не успеят да минат валидация с даден сериен ключ пред сървъра на производителя, им спират някакви функционалности или работата им е некоректна. Подозирам, че тук става въпрос единствено за проверка за валидност, което не касае останалата функционалност, така че ако самата програма стартира и си работи въпреки блокирането, то би трябвало да няма отношение към резултатите.
  12. Моето мнение е нито едната, нито другата, а Линукс. Но ако трябва да се избира между двете, то като че ли 8 е по-добрия избор, защото е по-съвременна и има някои подобрения в ядрото спрямо 7 и предишните, които може и да не се виждат от крайните потребители, но все пак са добри. Като минус мога да посоча графичния интерфейс, но там може би е въпрос на навик. Освен това е възможно, ако трябва да се подкарва античен софтуер и/или хардуер - да има проблеми, но това едва ли е текущия случай.
  13. Ако трябва да сме точни, "чуването" е крайно субективно, зависи от разположение в пространството, отразяването на звуковите вълни от стените (там играят роля физическите размери на помещението, с какво са покрити стените, разположение на мебели, дори за различните типове музика се препоръчват различни отношения в/ш/д) и това с каква фаза се сумират в точката на слухово възприятие, наклон на главата, дали се носят очила или не, на как е завъртяна главата и тялото, като включим към всичко това, че самия слух има специфични особености (които между другото се използват при компресията на звукови сигнали в определени кодери, нарича се психо-акустичен модел) и още куп неща, за които в момента не се сещам, и се стига до там, че да се сравняват слухово два сигнала е нищо повече от гадаене (или хвърляне на фасул и налучкване). Единствения сигурен начин за оценка, който изключва субективния фактор са именно разлагане в ред на Фурие, спазване на минималната честота на дискретизация, за да може сигналът да бъде възстановен еднозначно и да не се повяват фалшиви честотни продукти и изобщо оценката на сигнала става с помощта на математическия апарат, а не оценка на слух.
  14. Тъй като подозирам каква е целта на занятието, заключвам темата. Едва ли на теб би ти било приятно, ако някой "скрие" изпълним код в друг файл и личното ти пространство стане обществено достояние, например. Освен всичко друго, това няма нищо общо с криптографията.
  15. Искам да добавя още едно мнение за Ozone.bg. Наскоро бях поръчал книги от там и съм супер доволен. Самата поръчка беше обработена на следващия ден преди обяд (като се има предвид, че беше направена предишния ден след 18:00 часа). Самата доставка беше до офис на Спииди, понеже така или иначе беше в работно време и нямаше как да получавам пратката от куриер. Получих съобщение за доставените продукти в офиса 15 мин. след като беше отворил, като самата доставка беше безплатна, а цената на книгите беше колкото е и коричната. Освен това, има включен преглед преди плащане без да се доплаща нещо. Книгите бяха опаковани в здрав целофан, след това в кашонче и чак след това в стандартните опаковки на Speedy. Така че определено мога да препоръчам магазина - много бързо и добро обслужване, добри цени и като цяло много добро обслужване. Заслужена 5 като оценка!
×
×
  • Създай ново...