Jump to content

DeepSiberian

Потребител
  • Брой теми

    19
  • Регистрация

  • Последно посещение

DeepSiberian's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Уникален финал спретнаха руснаците и бразилците - истински празник на спортния дух и волейбола, наистина! side note: За да не ги връщам темите една по една най-отгоре - да вметна само, че от темата за Световната лига по волейбол от 2011 включително и нататък (2010, 2009 и т.н.), в даден момент темите за волейбола стават леко трудни за разчитане.
  2. За жалост, нашата игра не вървеше чак толкова добре, а руснаците играха малко над или на ръба на възможностите си, според мен. Сервизите, забивките и блокадите им влизаха феноменално и дори те не биха предположили преди двубоя колко добре ще се справят във толкова ключови елементи. Въпреки това, мачът беше доста близко до това да стигне до тайбрек. И въпреки, че нашият сервиз вървеше много зле (с изключение на Скримов, който беше много стабилен в този елемент), а техният много добре, в последната статистика, която дадоха за 'Service errors', ние бяхме с 16, а руснаците 15. До края мисля, че станаха 18, а 18 от 75 точки не е никак малко, между другото. Според мен, при 22:22 в последния гейм, това техническо прекъсване, което взеха нашите, оказа по-скоро негативно влияние върху играта ни. На камерите, по лицата на играчите, си личеше, според мен, че са силно концентрирани и са в готовност да играят точка за точка и това прекъсване (което ако беше поискано от треньора на Русия щях да помисля за гениално) просто изненада, разконцентрира играта ни и ни взеха бързо-бързо 2 точки . Предполагам, че чувството на разочарование от развръзката на този полуфинал (и че останахме на 1 крачка от финала) ще ме държи още известно време, защото още преди началото на Олимпиадата (а още повече след мача с Полша) знаех и вярвах, че нашите имат шансове за финал и олимпийско злато. Не искам да си представям дори какво им е било в отбора след мача, та навярно и сега. Очаквам с нетърпение завършека на мача ни за 3/4 място с Италия, когато нашите ще могат да получат заслужени (и надявам се ободряващи) поздравления и подкрепа за представянето си на Олимпиадата.
  3. Браво на нашите Мисля, че играха отлично снощи. Германците ми се сториха изморени, а на един кадър Калиберда имаше физиономия на човек изпитващ някаква физическа болка. Всичко това допринесе много за този резултат. Изглежда в тази фаза от турнира умората си казва думата, а нашият състав е относително млад и дълбок и това изглежда е наше предимство пред другите отбори засега. След като САЩ отпаднаха и съдейки по резултатите и представянията до сега на полуфиналистите (ние, Русия, Бразилия, Италия), според мен, нашият полуфинал с Русия се явява нещо като финал преди финала, защото отборът победител от този двубой ще е с по-голяма вероятност да спечели олимпийското злато, отколкото победителят отбор от другата двойка. Разбира се, отборите на Италия и Бразилия са много добри и си имат техните качества, но според мен, нашата двойка има лекият превес. Според мен, ще е удачно нашите да играят в следващия мач на 99.99999% (да не кажа 105-110% ) от техните умения, защото Русия са доказан, солиден и традиционно неудобен за нас отбор. Като фен, ще се надявам нашите да загърбят негативната страна на волейболните ни традиции с Русия и да покажат отлична свежест, техника, прецизност и сила срещу Русия и това, че сме почти 2,5 години по-млади от тях да натежи предимно в наша полза. Много ще се радвам, ако нашият отбор израсне още малко именно в следващия мач.
  4. Аз все още не мога да повярвам, че Италия > САЩ с 3:0... Не само, че си мислех, че техните, а и на Бразилия и Аржентина, четвъртфиналите са утре, но и направо не мога да повярвам на резултата все още.
  5. Браво на нашите За жалост, не успях да гледам мача. Според мен, сега ще е навярно удачно нашите да се съсредоточат изцяло върху мача с Германия и да дадат всичко от себе си и да са като коне с капаци в мислите си за останалата част от схемата и случващото се в нея. Аз като фен, тайно ще се надявам, всички останали двубои, освен нашият, да завършат с 3:2 гейма, с надежди Полша, Аржентина и Италия да бият в техните олимпийски четвъртфинали Пълната схема може да бъде разгледана тук: http://www.london201...n/brackets.html .
  6. Според мен, трябва да дадат всичко от себе си момчетата срещу Италия, ако една победа с 3:0 или 3:1 над тях ни осигурява 1вото място в групата.
  7. Нашите днес ще поиграят ли малко срещу Аржентина или? Дано поне да са се разбрали с Федерацията и да са направили някой лев
  8. Toчките от мача между Бразилия и САЩ нещо не са изцяло изрядни.
  9. Браво на нашите Сега, според мен, удачно би било нашите хич да не го мислят и да си почиват и физически, и психически до часове преди следващия ни мач с Аржентина.
  10. Иване, според мен, специално четвъртфиналите за нас, от тази ситуация в момента, не зависят изцяло от късмета. Дори напротив - сега имаме две ясни и относително нетолкова труднопостижими цели, с които можем да елиминираме голяма част от късмета. Едната цел е да играем солидно срещу Австралия. Другата е да победим в един от двата мача - срещу Италия или Аржентина, като по този начин си подсигуряваме 1вото място в групата почти със сигурност. Имаме дълбок, млад и физически стабилен състав и мисля, че можем да си го позволим. При евентуален успех в постигането на тези цели, най-вероятно ще играем или срещу Сърбия, или срещу Германия на четвъртфинали, което навярно е далеч по-добър вариант, отколкото да очакваме жребий дали ще играем срещу (най-вероятно) да кажем Италия, САЩ/Бразилия/Русия. Опитах се да намеря някъде дали са на жребий полуфиналите или не, обаче не успях. Ако схемата е такава, че не позволява победителите от групите да се срещнат на полуфинали, мисля, че това ще бъде още един плюс за първото място в групата, макар и полуфиналите да са далеч все още.
  11. Браво на нашите Хубавото е, че има и накъде да задобряваме, а не съм сигурен дали същото важи за поляците например. Сега, според мен, би било по-удачно да подгоним леко първото място в групата, но не и да хвърлим всичките си сили там.
  12. Не съм написал, че ще ги бием, а съм написал, че според мен е по-удачно да играем на максимума си и при евентуална победа (не е невъзможно, въпреки че са фаворити поляците) след това да подгоним леко първото място в групата ни : )
  13. Скримов с, ако не се лъжа, ~50% oт всичките ни блокади за мача, което ми вдъхва нови надежди в него Даже май mach point-ът беше негов. Сега, при такъв жребий, според мен, следващият мач трябва да играем на 99.99999%+ срещу Полша и при евентуална победа да подгоним леко първото място в групата.
  14. Пропуснах да отбележа, че на теория почти със сигурност си излизаме от групата на Олимпиадата, да Почти убеден съм, обаче, че е имало поне един човек в щаба, който е обърнал внимание, че Куба размазват Бразилия от раз и е предложил да не се мъчим за да срещнем именно тях на полуфинала. Отделно бях в залата и на двата мача в груповата фаза и имаше коренна, да не кажа неузнаваема, разлика в играта ни срещу Германия и срещу САЩ. Според мен, срещу Германия правехме точка от какви ли не ситуации, докато срещу САЩ ми се стори, че се опитваме да дадем точка в повечето ситуации. Отделно разгряващите момчета в почивките си разцъкваха с усмивка дори и когато губехме вече почти необратимо с 0:2 гейма, което ме накара да мисля, че има много големи шансове да сме отпочивали в този мач, в което няма кой знае колко лошо. Съгласен съм, че има редица проблеми у нашия волейбол на редица равнища, включително и на ниво публика, защото същата вечер след мача със САЩ отвън се чуваха викове, които най-малкото не бих оценил като реално реализиращи подкрепа за състава или българския волейбол въобще, с оглед на това, че вече се бяхме класирали за полуфинала и големите шансове, че този мач си почивахме. Надявам се и всъщност вярвам, че тези загуби (или по-скоро "загуби") по-скоро могат да имат конструктивен, отколкото деструктивен, характер за спортно-техническата и психологическа подготовка на играчите ни за тази Олимпиада GOGO, Лъвчета!
×
×
  • Създай ново...