Прехвърляне към съдържание


BGRS

Регистриран на: 31 Aug 2010
Извън линия Активен: 06 Feb 2016 10:30

Мои коментари

В тема: Въпрос относно OEM Key за Win 10.

16 December 2015 - 22:34

Аз нагоре в темата обясних защо си исках да си купя и си купих ключ. Въпросът е дали съм се прецакал сега. Минало, свършено. Причината да си купя тоя ключ е в това, че ми се налагаше да правя по няколко инсталации , тегления на Win 10, ъпдейти на 7  преди това, ако исках да си преинсталирам Windows.Това с ключа от 7 не знам дали би действало при мен, но и да действа, вече си смених лиценза. Та простичкия ми въпрос е, дали тия OEM  ключове, които се продават за 30 лева са законни или не. Казаха ми, че това е равносилно да ползвам активатор и съм дал напразно 30 лева. Компютъра ми е за домашно ползване, ако това има значение. А купих ключ уж да ми е по-лесно при преинсталация. Преди да купя ключа за 10 не се бях сетил да пробвам с ключа от 7.  Та може ли OEM  ключ да се сложи на кой да е компютър или лицензът е само за новозакупени компютри?


В тема: Въпрос относно OEM Key за Win 10.

14 December 2015 - 21:24

Извинявам се че пак повдигам темата, но имам един въпрос за тоя OEM key. Доколкото разбрах, такъв ключ е легален само за нови машини и реално аз съм купил нелегален ключ. Вярно ли е това? Ако е така, защо тогава подобни ключове се продават в утвърдени магазини? Тяхно недоглеждане или...? Не че ми дреме  много, но искам да си изясня въпроса. А ако наистина е така, може би трябва да потърся правата си в тоя магазин, откъдето купих ключа. 


В тема: Въпрос относно OEM Key за Win 10.

17 October 2015 - 20:28

Благодаря за отговора! Аз в момента съм с Win 10,  но ми се струва, че след година ще имам проблеми при преинсталация на Windows 10. Нали се сещаш защо. Защото надградих Win 7, който е  "купен" не от там, откъдето трябва. И ако след година се наложи да купувам ОС ми се струва, че цените няма да са същите, защото ще се появят и други като мен. Освен ако  няма начин да си запиша инсталационен диск със сегашния Windows 10. Аз пробвах нещо подобно, но при инсталация на Win 10  от диск ми поиска сериен номер, а тоя Windows  няма такъв. Та ето затова питам, дали мога да купя тая ОЕМ версия без да се притеснявам, че няма да тръгне на компютъра ми. А дъното ми е Z170, купено преди два месеца. Няма скоро да го сменям, освен ако нещо не се прецака и не ми признаят гаранцията.  Значи да купувам спокойно OEM  версия. 


В тема: SecuROM не разрешава стартиране на напълно легално закупени игри при Windows 1...

30 August 2015 - 20:59

Благодаря за предложенията, ще ги погледна сега. А това за препоръките на Майкрософт да си купим пак игрите, го четох в някаква новина, свързана с DRM  защитата. Не се сещам къде бе, но точно това се споменаваше - Майкрософт в името на сигурността не разрешават в Windows 10  да се премахват тия защити или нещо подобно. Това било дупка в сигурността.  Извинявам се за невежеството, говоря по памет, а и софтуера не ми е изобщо силната страна :) Явно, че ще трябва да се търси поотделно решение за всеки случай. Поне за Crysis 1  го намерих. В интерес на истината ми се върти една идея, свързана с насърчавайне на пиратството. На практика Windows 10  прави точно това. Насърчава ни да си инсталираме нелегални игри, защото не може да ползваме легалните си. Лошото е, че реално при мен игрите са легални заради интернет възможностите, които липсват при нелегалните. Така, че не ме топли идеята да си инсталирам пиратска игра, защото няма да имам достъп до класации ( DIRT 2, 3), въпреки че игрите са стари. За онлайн игра и дума не може да става, но мен си ме интересуват досегашните класации,които все още се намират по сървърите.

 

ПП: Номера с DIRT 3  може и да мине, STEAM  ми прие ключа от диска. Остава да чакам да се изтегли и да видя дали ще се стартира. 


В тема: Ръководство: записване на видео от игри с помощта хардуерно ускорение

26 July 2015 - 17:45

Явно не знаеш добре къде ти е мястото. SoftVisia е изключителен форум, най-добрия форум и не виждам причина защо трябва да наливаме на други, освен ако не търсим пиратски издания, но за тях си има един друг - международен, със същата платформа представяш ли си.... :kissed1:

Ами защото така е написано по-горе. 

 

Както винаги, всеки може да цитира/копира цялата тема или откъси от нея в други форуми/блогове/сайтове, стига да се споменава оригиналният източник (т.е. да има връзка към текущата тема в SoftVisia). Казано иначе: насърчавам разпространението на информацията, стига да не я представяте като своя.
 

 

Иначе си прав за К. Не че не са те цитирали там по тия въпроси, но това е друга тема. Все пак ми стана интересно, че ми забранява да споменавам името на Softvisia, както и да давам линкове.