Jump to content

BGRS

Потребител
  • Брой теми

    28
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

BGRS's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Аз нагоре в темата обясних защо си исках да си купя и си купих ключ. Въпросът е дали съм се прецакал сега. Минало, свършено. Причината да си купя тоя ключ е в това, че ми се налагаше да правя по няколко инсталации , тегления на Win 10, ъпдейти на 7 преди това, ако исках да си преинсталирам Windows.Това с ключа от 7 не знам дали би действало при мен, но и да действа, вече си смених лиценза. Та простичкия ми въпрос е, дали тия OEM ключове, които се продават за 30 лева са законни или не. Казаха ми, че това е равносилно да ползвам активатор и съм дал напразно 30 лева. Компютъра ми е за домашно ползване, ако това има значение. А купих ключ уж да ми е по-лесно при преинсталация. Преди да купя ключа за 10 не се бях сетил да пробвам с ключа от 7. Та може ли OEM ключ да се сложи на кой да е компютър или лицензът е само за новозакупени компютри?
  2. Извинявам се че пак повдигам темата, но имам един въпрос за тоя OEM key. Доколкото разбрах, такъв ключ е легален само за нови машини и реално аз съм купил нелегален ключ. Вярно ли е това? Ако е така, защо тогава подобни ключове се продават в утвърдени магазини? Тяхно недоглеждане или...? Не че ми дреме много, но искам да си изясня въпроса. А ако наистина е така, може би трябва да потърся правата си в тоя магазин, откъдето купих ключа.
  3. Благодаря за отговора! Аз в момента съм с Win 10, но ми се струва, че след година ще имам проблеми при преинсталация на Windows 10. Нали се сещаш защо. Защото надградих Win 7, който е "купен" не от там, откъдето трябва. И ако след година се наложи да купувам ОС ми се струва, че цените няма да са същите, защото ще се появят и други като мен. Освен ако няма начин да си запиша инсталационен диск със сегашния Windows 10. Аз пробвах нещо подобно, но при инсталация на Win 10 от диск ми поиска сериен номер, а тоя Windows няма такъв. Та ето затова питам, дали мога да купя тая ОЕМ версия без да се притеснявам, че няма да тръгне на компютъра ми. А дъното ми е Z170, купено преди два месеца. Няма скоро да го сменям, освен ако нещо не се прецака и не ми признаят гаранцията. Значи да купувам спокойно OEM версия.
  4. Здравейте, Търсих инфо по въпроса, но не ми стана ясно какво точно означава OEM Key за Windows 10. По принцип това трябва да е ключ за определен хардуер на даден производител, който да не става за друго дъно. Обаче гледам се продава изгодно OEM Key за Windows 10 Pro. Няма никаква информация за ограничения, ако има такива и се чудя, дали би станал за всеки компютър без такъв ключ. Поне докато не се смени дъното. Не ми се рискува да купувам на сляпо, а след това да не мога да ползвам Windows. Благодаря предварително!
  5. Благодаря за предложенията, ще ги погледна сега. А това за препоръките на Майкрософт да си купим пак игрите, го четох в някаква новина, свързана с DRM защитата. Не се сещам къде бе, но точно това се споменаваше - Майкрософт в името на сигурността не разрешават в Windows 10 да се премахват тия защити или нещо подобно. Това било дупка в сигурността. Извинявам се за невежеството, говоря по памет, а и софтуера не ми е изобщо силната страна Явно, че ще трябва да се търси поотделно решение за всеки случай. Поне за Crysis 1 го намерих. В интерес на истината ми се върти една идея, свързана с насърчавайне на пиратството. На практика Windows 10 прави точно това. Насърчава ни да си инсталираме нелегални игри, защото не може да ползваме легалните си. Лошото е, че реално при мен игрите са легални заради интернет възможностите, които липсват при нелегалните. Така, че не ме топли идеята да си инсталирам пиратска игра, защото няма да имам достъп до класации ( DIRT 2, 3), въпреки че игрите са стари. За онлайн игра и дума не може да става, но мен си ме интересуват досегашните класации,които все още се намират по сървърите. ПП: Номера с DIRT 3 може и да мине, STEAM ми прие ключа от диска. Остава да чакам да се изтегли и да видя дали ще се стартира.
  6. Здравейте! Предварително се извинявам, ако не съм нацелил точния рздел, защото тоя проблем е и от операционната система и софтуерен и хардуерен. Както личи от заглавието, имам проблем със стартирането на някои игри от дискове и такива от Steam, които са с DRM защита. Не съм много наясно какво означава това, но доколкото разбрах, това е защита за да не могат дисковете да се позлват на няколко компютъра. С Windows 10 се появиха проблеми с 5-6 игри като Crysis 1, Crysis Warhead, DIRT 2, DIRT 3, TDU 2 ... Единствено DIRT 3 е на мой диск, който имам наличен, Останлите игри са със закупен ключ от STEAM. Въпреки всичко успях да подкарам само Crysis 1 след свалянето на един немски ъпдейт за играта. Доколкото разбрах от коментарите на Майкрософт, препоръките са да си купим пак игрите, което бих направил, ако ги намеря за същите пари, но примерно няма как да намеря DIRT 2 за 2 лева или подарък към някоя покупка, за да изпълня заръките на Майкрософт. Та има ли някакъв начин да се заобиколят тия проблеми със SecureROM? Ето какво ми показва след цъкане на линка с грешката: http://blacktornado.netii.net/Snimki%203/2015-08-30_135901.jpg http://blacktornado.netii.net/Snimki%203/2015-08-30_135828.jpg
  7. Ами защото така е написано по-горе. Иначе си прав за К. Не че не са те цитирали там по тия въпроси, но това е друга тема. Все пак ми стана интересно, че ми забранява да споменавам името на Softvisia, както и да давам линкове.
  8. Човече, добра работа и добри заръки, но за жалост в други форуми е забранено да се дава линк към тоя форум. Иначе тъкмо се бях засилил, ама...
  9. Твърде малко информация. Забелязвал съм подобни насичания при настолни компютри, когато настройките на картината са с повечко детайли или антиалайзинг. Така, че на първо време виж как е настроен антиалайзинга и го намали за проба. Хубаво е да се види и какви са температури на процесор и видеокарта. Да не би случайно процесора да тротва или което е по-вероятно, понеже процесорът си е достатъчно добър, картата да намалява честотите си по някаква причина. Стрелям на сляпо, на за толкова информация толкова.
  10. А сигурен ли си, че външната видеокарта се включва при 3D приложения? Това се настройва от контролния панел на NVIDIA. И след като играта е тръгнала на малък екран, пробвай с alt+enter да я пуснеш на голям екран. При ниско натоварване, тоя лаптоп работи с вградената видеокарта. При пускане на някоя игра примерно, се включва външната видеокарта. Имаш възможност да ползваш единствено външната, автоматичен режим или вградената. Вероятно там нещо се е объркало.
  11. А на любопитните ще кажа какво стана с експериментите ми. Всичко си тръгна нормално и захранвамето от 450 W Chieftec стигна за 32 % клок на процесора E6750 (3520 MHz), 3 харда, два от които работят в RAID 0, над 30 % клокната видеокарта GTX460 ( 910/4500 MHz при стандартни 675/3600 MHz) и игри като Crysis, Far Cry II, Metro 2033, F1_2010 и каквото се сетите. Версията ми на Windows 7 бе 64 битова и след 2 дена ще я разкарам. Незадоволителни резултати не само при новата карта, но и при старата 8800GT, която се провали на места, където под XP вървеше превъзходно! Стига сте ми хвалили тая седмица, защото според мен не е нищо по-добро от преименувана Vista! В неделя инсталирам 32 битовата версия и ако всичко пак е помия, отказвам се завинаги да хвърлям пари на вятъра!
  12. Би трябвало, ако ти е добра вентилацията на кутията, температурите да са по-ниски, отколкото с отворен капак. Преди време имах едно старо PC ( а и още го имам с леки промени ), което нямаше вентилатори на кутията и ползвах само тоя на захранването за изкарване на въздух. Понеже се бях зарибил да клоквам и да играя тежки игри, в един момент се оказа, че компютърът рестартираше при една от най-тежките игри тогава - F.E.A.R. Отворих капака и така изиграх играта. Рестарта ми бе от процесора, на който температурата спадна с десетина градуса спрямо затворена кутия. Но щом си установил, че е от кутията, най-добре е да си подсигуриш охлаждането. Лично при мен има един вентилатор, който вкарва въздух и обдухва хардовете, един отдолу, който също вкарва, един срещу видеокартата отстрани и един изкарващ в задната част на кутията. Захранването си поема свеж въздух не от кутията, а извън нея и го изкарва, без да се меси на потока в кутията. 50-52-3 градуса е нормалната температура на тая карта през студения период на годината. Лятото стига 57-58 при добър поток в кутията и околна температура 27-30 градуса. Преосмисли си охлаждането или направо се сдобий с нова кутия при първа възможност.
  13. Предполагам, вече си я почистил. Това са ненормални температура за тая карта при нормални условия. С коя програма засичаш температурите? Ако е само с една, пробвай и с друга да видиш, дали данните ще са същите. Отвори капака и пипни картата с ръка. 9800 GT (предполагам, че е такава) е сравнително топла видеокарта. При стандартни честоти и Idle е нормално да държи между 50 и 60 градуса Целзий в зависимост от външната температура, кутията, модела и така нататък. Дори допускам, че лятото е възможна и 65 градуса при затворена кутия за 20 лева. В Idle, картата би трябвало да е доста топла, но не и да пари. Иначе моят съвет би бил да направиш като мен - смених моята 8800GT с GTX460. Това е най-правилният вариант сега, още повече, че доларът падна малко и тая карта може да се намери за малко над 300 лева. И още нещо. С моята 8800GT съм стигал и 120 градуса, преди да подскоча от стола си и да трясна бутона Off на компа. Причината бе, че поолзвах драйвери, които не се поддържаха от Riva Tuner. Вентилаторът ми просто спираше да се върти. Да не би твоето състояние да е свързано с автоконтрола на вентилатора? Изтегли си Riva Tuner и го дай на 100%. Тогава засечи температурите. Някой ми бе споменал, че тия карти имат проблем с вентилаторите си, затова най-сигурният начин е използването на Riva Tuner за контрол. Аз 3 години го ползвах за моята 8800GT естествено, след като се появи нова версия на програмата и сложих по-нови драйвери. ПП: Само един пример. В момента моята GTX 460 държи в Idle 27 градуса и колкото да я натоварвам при игри, не минава 53 градуса при нормални честоти и 65 при максимален клок. Да не говорим, че вентилаторът не може да стигне и 40 % от оборотите си при максимално натоварване без клок.
  14. И за да приключа, ще кажа как оправих проблема. Оказа се, че съм свързал новият диск не към SATA II порт, a към GSATA II, което ще рече Gigabyte SATAII( И двата типа са с един цвят. Добре, че погледнах ръководството на дъното ми). Оказва се, че за да се зареди ОС, е необходимо да е свързан и другият хард, който не работи в STRIP. Късно се усетих - точно когато развалих новосъздаденият RAID масив и включих третият хард на другото си PC, където заработи нормално под XP. Наложи се нова инсталация на Windows и смяна на порта за третият хард. Е, засега всичко е ОК. Сетих се, че преди няколко месеца бях чел за подобен проблем в някакъв форум, но така и никой не помогна на човека.
  15. Благодаря ви приятели, много ми помогнахте и особено endurgo.KK ! Вече съм с Windows 7,инсталиран на Strip дяла ( така ли се казва, незнам). Останалите данни ги копирах на новия хард. Сега следва да пробвам и игрите с GTX460! Хм. Странен проблем с новия хард. Разделил съм го на 3 дяла, но в момента под Windows 7 се виждат само два! Тоест, от около 460 МБ, се появяват само 320! Къде може да е проблема? Инсталирах 64 битовата версия на Windows 7. Загубиха ми се всички игри, което не е толкова голям проблем, колкото това, че ми изчезнаха около 170 GB. Мисля, че преди малко се виждаха, но не съм сигурен. Помагайте.
×
×
  • Създай ново...