Прехвърляне към съдържание


Night_Raven

Регистриран на: 19 Apr 2006
Извън линия Активен: Днес, 15:36

Мои коментари

В тема: Форматиране на нов външен хард диск или флашка?

31 August 2019 - 09:02

Не говоря за файловата система за да количеството данни - пример:
ползвам две памети една 8 и една 32, логично на втората има повече като бройки видео файлове в някой от папките - при влизането в такива папки се усеща забавянето. Няма как да е от самите памети защото 32 е пъти по-добра и хубава от счупената 8-ца, но е факт.

Ако се усеща забавяне при отваряне на индивидуални папки, то това най-вероятно се дължи на четене на мета информация от самите файлове. В такъв случай е логично да има по-продължително забавяне, ако файловете са повече.
 

Както и да е всеки сам си преценява, аз съм преценил, че за телевизор най-удобно ми е да ползвам USB памет (в случая две, като по-скоро голямата ми е резерва чакайки малката да спре да работи ... но няколко години вече какво ли не е минало през нея и още работи).

Никъде не съм казал, че твърд диск е по-удобен. Напълно съм съгласен, че флаш памет е по-удобна. Няма как да не е. Просто доводите ти бяха малко преувеличени.

В тема: Форматиране на нов външен хард диск или флашка?

30 August 2019 - 08:37

- 2TB са си 2TB, ако е добре напълнен с огромно количество файлове и папки с много видео файлове, началното инициализиране може да затрудни телевизора

Телевизорът не се интересува от хардуера, той чете файловата система. Ако софтуерът на телевизора е достатъчно добър, то няма да има проблеми с четенето на дадена файлова система. В противен случай, проблемът ще е наличен независимо дали е свързан твърд диск или памет.
 

- Механичен диск си дърпа прилично ток от порта, USB памет и трябва много по-малко

По принцип е така, но всеки външен твърд диск е проектиран и произведен, за да се свързва по USB, а всички USB портове разполагат с еднакви спецификации. Т.е. ако USB портът е имплеменитран коректно от страна на производителя на телевизора, няма да има проблем да се свърже, което и да било USB устройство. Ако говорим за вътрешен 2.5" твърд диск, свързан към телевизор посредством кутия, това е вече друго, но дори и тогава не трябва да има проблем, защото производителите на такива дискове се стараят да правят дисквоете достатъчно икономични, за да могат да се ползват по този начин.
 

- Не винаги има къде да поставим диска след като го включим, висене на диска от порта е крайно неблагоприятно за диска и телевизора

Чак „крайно“ неблагоприятно не е. Дори и просто да си виси, не е особен проблем за диска. Разбира се е добра идея подобни неща да се избягват и дискът да е поставен на стабилна повърхност, но не е нещо фатално само по себе си.
 

- Наличието на малки деца около телевизора също не помага за здравето му

Така е. Това важи и за домашни любимци и невнимателни възрастни.
 

- Не е ясно какво ще стане ако спре тока, телевизора трябва да пише по диска и т.н. (ако ще се пази някакъв архив/бекъп на диска, аз не бих си играл с него)

Какво ще стане? Най-много да има проблем с файловата система на свързаното устройство, което да наложи проверка и поправка с Check Disk, но то това важи независимо дали става въпрос за флаш памет или твърд диск.
 

- Има шанс фабрично диска да се гаси и при гледане на видео да има накъсване в момента на повторно развъртане

Как така твърд диск просто ще се изключи, докато се използва? Ако имаш предвид спиране на филма на пауза, за да има някакъв шанс дискът да премине в режим на бездействие и да се изключи, тогава добре, но да се изключи по време на гледане е абсурдно.
 

- ако се напъна мога да измисля и още, но мисля, че схващате идеята ми защо е по-добре да се ползва една USB памет от 10 лв. :)

За 10 лева няма да се намери 2 TB флаш памет. :)

В тема: Форматиране на нов външен хард диск или флашка?

29 August 2019 - 07:11

Не виждам какъв е проблемът да се свързва въпросния хард диск към телевизор.


В тема: Форматиране на нов външен хард диск или флашка?

27 August 2019 - 00:39

Не съм сигурен, че разбирам какво точно имаш предвид.

 

Ако е чисто нов, ще трябва да бъде инциализиран и да му бъдe(ат) създаден(и) дял(ове), преди да може да се използва. Самото създаване на дялове ще изисква „форматиране“, но просто оставяш отметката на „бързо форматиране“.

 

Всичко това става за секунди в Disk Management: десен клик върху This PC -> Manage -> Disk Management.


В тема: Вентилаторът не изключва !

22 August 2019 - 19:44

Вентилатор на какво? Вентилатора в стаята? Вентилатора в банята?

 

Не си дал абсолютно никаква информация.