Jump to content

dudev851

Потребител
  • Брой теми

    101
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

dudev851's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Ами как да ви кажа. Проблемът въобще не е в този код. На друго място в програмата се създава нов обект, след което вече, се чете от втория обект, а се пише в първия. ВИНАГИ ОГЛЕЖДАЙТЕ СЪЗДАВАНЕТО НА ОБЕКТИТЕ. ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ПРАВИТЕ КОПИЯ. КАТО НАПРИМЕР: class CData { public: DataArray GetHandleToDataArray() { return m_Data; // Ето тук, например, се връща копие. } private: DataArray m_Data; } А трябва да бъде: DataArray * GetHandleToDataArray() { return &m_Data; } Така, например, си вземаме указател. За да аксесваме правилната структура.
  2. Реших си проблема. Имало е грешка. Как да изтрия тази тема?
  3. Имам следния клас: class Cmyclass { public: Cmyclass() { InitializeCriticalSection(m_cs); } ~Cmyclass() { DeleteCriticalSection(m_cs); } std::string read() { std::string strTemp; EnterCriticalSection(&m_cs); strTemp = m_strBuffer; m_strBuffer.clear(); return strTemp; LeaveCriticalSection(&m_cs); } void Write(std::string message) { EnterCriticalSection(&m_cs); m_strBuffer.append(message); LeaveCriticalSection(&m_cs); return; } private: CRITICAL_SECTION m_cs; std::string m_strBuffer; }; После в програмата създавам един обект от този клас. Пускам 2 нишки: Едната пише а другата чете. Няколко пъти едната нишка пише. Напълва малко буфера. В следващия момент втората чете и го прочита успешно. От там нататък, когато едната пише си добавя текст, всеки път и буфера расте. ОБАЧЕ, когато втората нишка чете, в буфера НЯМА нищо! (Само първия път когато чете - има текст в буфера. След първото прочитане, все едно стават два различни буфера). Някой имал ли е подобен проблем? Как се получава? Аз лично нямам никаква идея как се получава това. Създавам само един обект. Обявил съм го глобално. Само че съм обявил указател и създавам обекта при инициализацията на прорамата. Обекта си е един и същ!
  4. Leon, пробвах програмата. Работи. Незнам как, но работи. Чудесно! Много ти благодаря. Сега ще пробвам и ще пиша пак ... Защото вчера пак вървеше, но понякога умира и край! Но като че ли тази програма ще свърши работа. Благодаря ти още веднъж. Не знаеш, колко съм щастлив сега!
  5. И още нещо. Nightmare, не ме бъркай с хакер, крадец, престъпник ... Програмист съм и си уважавам работата. Системата ми е оригинална и съм платил за нея(уиндоус естествено). Незнам ти как си?! От торентите тегля филми, сериали. Например, сега гледам тера нова. Страхотен сериал, препоръчвам ви го, между другото . Някой го е записал и го е споделил. И аз съм можел да го запиша, за бога. Все пак се излъчва ефирно. НЕ СЪМ ХАКЕР!!! Не се занимавам с кражби! Просто ползвам това което хората споделят. Никога не съм се крил, винаги давам имената и данните си. Както се вижда и снимка! Не съм някой плъх! Извинявам се предварително, ако съм обидил някого!
  6. Благодаря за отговорите! Leon: Ще разгледам това. Междувременно открих начин. Има едно приложение, което криптира данните, прави тунел до прокси и така доставчикът не вижда какво се предава. Казва се BTGuard. Но не мисля да се занимавам с такива неща. Проблема е в доставчика ми. Просто ще го сменя. Още веднъж ви благодаря за вниманието!
  7. Торентите са много удобни. Обаче имам следния проблем. Когато тегля, в началото тръгва бързо и после сякаш има ограничение. Някой има ли мнение по въпроса. На Blizoo съм!
  8. Това се получава заради гадините, които лепите. Не може да го избегнете докато ползвате пиратски софтуер!
  9. Имам следния проблем: Взехме нови ноутбуци с ОС windows Vista и възможност да се смени с XP. Даунгрейднах ги до XP със софтуера, който върви с компютрите. В момента не работят и двата контрола, на 3-те компютъра, които взехме. Драйвера е standart 101/102- key or ... - стандартния. А клавиатурата е със 86 key. А виртуалната клавиатура си работи.
  10. Как може(дали може) да се направи програма(какво да се използва), която приема всичко по локалната мрежа, без значение към кой адрес и порт са изпратени и без да създава връзка(да може и истинския получател да я получи). На C++ или C# ... Има готови, но аз се упражнявам ...
  11. Тази статия е добра. Мерси. Ясно с вижда, че тялото на вируса не може да е в средата на изпълнимия файл. Слага се в края. И се слага преход. Няма как да е в средата и програмата да работи. Винаги съм се чудил, как се прави програма, която има достъп до адр. пространство на друг процес. Аз имам една подобна малка безплатна програмка, която ми показва символите в едит полето, маркирано с флаг за парола. Защото някои са забранени за копиране. Когато фикснат това с адресното пространство, което го има, но изглежда може да се заобиколи, като се представи за системен процес, не знам обаче как става, ще изчезнат всички вируси. Защо не го направят?! Какво ги спира, според вас? ---------------- Имам чувството че съм засегнал някого. Извинявам се. Просто не съм съгласен, че са 3 вида, за мен са си 2 - такива, които ползват диска и такива които само си работят в паметта.
  12. Е да де. Четох доста такива. С уважение към автора, всичко си е изчерпателно, но е на език за ученици. Какво ще рече заразен файл, който заразява други. Аз сега мога ли да направя един файл, текстов, и да го заразя. Да го дам на някой и той да се зарази ... ?! Става дума за програми. А програмата трябва да се зареди в паметта и да се скочи на първия й байт. Оставам с впечатлението че вируса не се пренася с програми а с всякакви файлове, а троянеца е цяло приложение. В смисъл, ако не знам за какво говорим, може да си помисля, че например има файл на уорд в .rtf формат, който като се отвори и заразява ... ?! Може на ексел да има, заради възможността за изпълнение на скриптове, ама на уърд - как?! Значи направих си извод, че троянец се вика на програма с вирус, а вируса е само самия вирус. А сглобката е Троянец. Не знам вече се обърках ... :) А иначе статията е супер изчерпателна. Браво на автора! Не мога да го прочета цялото ...
  13. Да. Ако са замаскирани с лоши сектори, може. Но би трябвало да има програма, която първо маха маската на лошите сектори, нулира и после ги поставя отново. Дали няма такава? Такава трябва да се ползва. Ако с някакъв дисков мениджър затрием партишъните, тогава ще се пренапише ли MBR?
  14. Да. След известно размишление се сетих, че няма нужда да има допълнителен код в самия изпълним файл. Трябва само да се промени хедъра например, и да се добави вируса в библиотеките. А каква е разликата тогава между троянски кон и вирус. По какво се различават, защото не мога да схвана. По принцип можем да разделим и офис пакета на excel, word, power point и др., но то си е все Microsoft office. Става дума за офис приложения, с които си водиш бизнеса. Ами при вирусите. Каква е разликата м/у вирус и троянец? Да не е като м/у word и excel?!
  15. Пускай пълен формат. НЕ QUICK!!! Много е важно!!! Има разни боот вируси. Тях с QUICK формат не можеш да ги махнеш!
×
×
  • Създай ново...