Jump to content

Vostro

Потребител
  • Брой теми

    49
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Vostro's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Има и друг начин, който аз намирам за по-сложен, тъй като изисквва повече време но ето го и него: Start -> Run,и след това напишете regedit Отивате на следното място: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies Създаване на нова полица New -> наречете я System, например В тази част от регистрите HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System създайте нов DWORD (32-bit) Value (REG_DWORD) наречен така: DisableRegistryTools. Настройте value data за DisableRegistryTools на 1 като по този начин забранявате използването на вградения Registry Editor. *Забележка: След като забраните достъпа до регистрите по този начин, за да го възтановите повторно трябва в safe mode да се логнете като Administrator, и да позволите достъпа до регистрите по следния начин: Start -> Run пишете GPEdit.msc Отидете на следното място User Configuration -> Administrative Templates -> System В системния панел намерете,Prevent access to registry editing tools,и след това кликнете върху него 2 пъти, за да се отвори Изберете Disabled или Not Configured. Кликнете на ОК. Рестартирате компютъра и след това всичко би трябвало да работи.
  2. Vostro

    Избор на ОС

    Благодаря за бързите отговори. Въпросите ми бяха продиктувани от 1. Тъй като процесора е AMD и нагрява при коя ОС ще грее най-малко 2. Четох разни ревюта на лаптопи с подобна конфигурация че най-добре прилягало XP-то, защото, компютъра ше е най-бърз и XP е най-стабилен. И мисля да мина на 7.
  3. Здравейте всички, Личният ми лаптоп в момента е с инсталирана windows vista sp2, която е базова за модела Hp Compaq 6715b. Напоследък обаче се замислям за избора на ОС, защото вистата ми се струва, бавна, понякога ми прави дребни проблеми и т.н. Та въпроса ми е коя е най-подлодящата Ос(windows vista,xp,7) за преносим компютър със следните характеристики: AMD Turion X2 TL-58 – Dual Core @ 1.9Ghz 2Gb DDR2 RAM 667MHz ATI Radeon Xpress 1250 up to 512Mb 160Gb Hard Drive
  4. Искаш да размениш буквите на устройствата, така ли? Ако е това дясно копче на My computer, след това manage, в дясното поле отиваш на storage и от там на disk management.Първо кликваш на сегашното C: и му даваш change drive's letter and paths.
  5. Принципно важи, но ако е създадена работна мрежа между компютрите свързани посредством безжичен рутер.
  6. Аз администрирам 2 компютъра с amd sempron 1.8 GHz и 1024 MB рам,а видеокартата е вградена intel 128 MB. На тях windows 7 professional върви доста добре без да забива.
  7. Здравей, Dr.Web би трябвало да помогне като го пуснеш в усилен режим.
  8. Този предмет е наистина уникален, но задачата е още по странна. Според мен трябва да се уточни това предприятие дали е със стопанска или нестопанска цел. Тъй като ако е например училище за деца със специални нужди, доколкото съм зaпознат има някaкви намаления за закупуването на windows 7. Що се отнася до характеристиките на конфигурациите с windows 98-на тях може да се подкара windows 7 starter (и то пак с хиляди неизвестни), но мисля, че starter не се предлага от microsoft.
  9. Точно биоса се оказа. Благодаря ви много на всички отзовали си. Даже се сетих и как е станало махах батерийката на Bios-a и то е заредило базовите настройки.
  10. Да не би харда да е тежко забил? Или пробвай друго ако е паралелен диска т.е. ATA и към хард-а има свързан на един кабел DVD или CD, откачи тях, понякога те играят лоши номера. И провери дали си свързал лентовия кабел на IDE 1 (Primary). Поздрави!
  11. На хостинга се слагат стариниците index.html page1.html (хубаво е да наименовате страниците с точно определено заглавие например Contacts така по-лесно ще го популяризирате по-нататък)и освен самите страници ако имате снимки към сайта и са в една и съща директория страниците трябва така да ги публикуваш на хостинга т.е. в една директория. След като вече си публикувал сайта си, и искаш да го редактираш, трябва да си отвориш html файловете от там където си ги запаметил и ги редактираш. След това отиваш в хостинга и просто подменяш стария файл с новия. Това е цялата философия, ако съм го обяснил малко тромаво пиши да разясня подробно. Като за начало може да го публикуваш в безплатен хост. Поздрави!
  12. Не съм инсталирал драйвъри защото не знам от къде да ги взема. Дъното е MSI K9nu Neo, а операционната система е лицензирана vista business.
  13. Здравейте, след като преинсталирах windows xp на служебния ми компютър имам проблем с USB. Компютъра има 6 USB 2.0 порта, но когато включа флашка или преносим хард-диск ми изпrсва познатото съобщение, че устройството ще работи по-бързо, ако го свържа към USB 2.0 порт. Сответно и скоростта на прехвърляне на данните е ужасно ниска. Кажете има ли някакъв начин да се оправи или трябва да преинсталирам windows-a. Благодаря предварително! PS: Извинявам се, че съм сгрешил при изписването на заглавието на темата.
  14. Благодаря ти много за прекрасните схеми, мисля, че имам някъде един комутор и май ще се спра на първия вариант. Грешката ми е била, че не съм задал близки IP адреси
×
×
  • Създай ново...