Jump to content

jivko69

Потребител
  • Брой теми

    13
  • Регистрация

  • Последно посещение

jivko69's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. PC'-то е с Windows XP SP3 има инсталиран WAMP сървър,който трябва да работи постоянно. Достъпът трябва да е ограничен ,има администраторска парола. Въпроса е при прекъсване на захранването PC'-то да стартира с администраторския акаунт и работещ Апач и същевременно да е 'заключен'. Направих и-нет връзката да тръгва автоматично,апач сървъра инсталирах като услуга,в BIOS хаправих необходимите настройки(за спирането на тока). Всичко работи. Остава въвеждането на паролата и заключването????? Благодаря за идеите.
  2. Страшно полезен сайт за 'оправяне ' на проблемни флашки!!!!
  3. В BIOS'-a има настройка "sata controller mode" с две възможности - " AHCI" и "Compatibility". Задачата е да се инсталира Windows XP(SP2).В режим "AHCI" са необходими SATA драйвери,при "Compatibility" инсталацията минава. Кой е по-удачният начин: 1.nLite + SATA драйвери при режим " AHCI". 2.Директна инсталация при режим "Compatibility"
  4. Ако целта е само да спасяваш данни има и по-лесни начини от инсталация на Linux. ERD Commander и Hiren's BootCD ще свършат чудесна работа! ISO файл можеш да запишеш с Nero: Recorder --> Burn Image ->> и отваряш ISO'-то.(Nero 7) Също може да се запише и със PowerISO,MagicISO и други. След записа си имаш бутващо CD с Линукс,остава да оправиш BIOS настройките. Успех!
  5. www 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 книжки 1 - 2 успех
  6. Пробвай с 64 битова Vista! Всичко минава нормално...
  7. Пробвах с най-новите и с по-стари драйвери - положението е същото. Дали да не си поиграя с Windows Media Player...!?!....сега PC-'то е с версия 10(преди инсталацията, може би е била по-стара) Ако инсталирам, например верия 9.0(а после и някакви кодеци за нея)дали е възможно да окажат някакво влияние?!?! Направил съм XP с nLite ,без WMPlayer,драйвери,autоmatic updates.... В крайна сметка ще преинсталирам Win,и почвам по метода "проба - грешка"
  8. Здравейте! Един приятел преинсталирал Уин'-а и се появиха проблеми който искам да отстраня. Ето положението преди преинсталацията: Звук 5.1 Creative, включен отзад на дъното,слушалки с микрофон включени отпред на кутията. При работещи Skype и WMPlayer звукът се чувал и през слушалките и през звуковата система. Когато отидох след преинсталацията беше хаос..рзменени кабели ,неинсталирани драйвери ....... Както и да е..оправихме кабелите ,инсталирах драйверите от диска на дъното,всичко заработи,но не както преди. Основната цел, е да се чува звука от Skype на слушалките и на зв.система едновременно!! Положението сега: WMPlayer - звукът се чува и на двата изхода. Skype - ако са включени слушалките ,звук само в тях,като се излкючат звукът е в уредбата!!! Системните звуци на Windows работят като Skype. Имаше инсталиран Winamp (стара версия)и той работеше като Скайп'-а.Инсталирах последната версия и звукът излезе и на двата изхода! Пробвах настройките в Скайп,но без резултат.Инсталирах за проба и по-стара версия(2.5) ,но пак същото. От софтуера на драйверите за звука не открих някакви съществени настройки,освен типа на зв.система 2.1,5.1 и т.н. Какво трябва да се направи ,за да проработи като преди.....??!!? Дънната платка е ASUS A7V8X-X.
×
×
  • Създай ново...