Jump to content

hallowed

Потребител
  • Брой теми

    20
  • Регистрация

  • Последно посещение

hallowed's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Две поредни изключвания само от видео разговор по скайп. По време на втория такъв ми дойде на акъла, че би било разумно да следя температурата по време на разговор, и според Everest и HWMonitor не беше повече от 55 градуса. Когато изведнъж... Почвам доста сериозно да се притеснявам.
  2. Едва ли имаш представа обаче колко ще ми излезе финансово, защото да бъдеш студент има и своите недостатъци?
  3. Лаптопа е поръчан през интернет сайт само за Америка и е без интернационална гаранция, така че това го отписваме. Другото и с наръчник в ръка не бих се престрашил да го направя. Нежеланието ми не само за самостоятелно отваряне, а и такова във сервиз, е породено от факта, че един път отворен, лаптопа никога няма да бъде затворен по начина, по който е бил затворен фабрично. При първа възможност ще му пусна една прахосмукачка и ще стискам палци да излизат камари прах.
  4. Не ми се иска да го давам на сервиз, но щом се налага, имам ли избор?
  5. http://store.picbg.net/pubpic/7C/BD/97556126412f7cbd.JPG Това са температурите и натоварването от няколко източника.
  6. По време на втората част от теста с GL Excess-a се изключи. Даже и температура не успях да видя.
  7. Здравейте. Преди време имах проблем, който с помощта на този форум отстраних. Като много неща в живота обаче, отстранявайки един се появява друг, макар и след време. Собственик съм на лаптоп Sony VAIO http://store.picbg.net/pubpic/15/A4/71a9c20d80b615a4.JPG и на пръв поглед изглежда възможно да подкара непрентенциозна игра от рода на Counter Strike. Макар и непригоден за игри инсталирах такава, тъй като доста често имам огромни промъждутъци от време, и се чудя как да го запълня. Наистина, играта тръгваше без проблем до преди точно седмица, докато не започна да ми "върти" номера. Ще опиша проблема накратко - играейки горепосочената игра и близо 10-15 минути след стартирането ѝ лаптопа умира. Под умиране разбирайте изключване на машината от типа задържане на Power бутона за 4-5 секунди. Всеки път се получава така. Помислих, че проблема е от самата игра, и за да изпитам тази моя теория инсталирах друга - първата, която ми дойде на ума - Carom3D, друга непретенциозна от към изискване на параметри. Но и при нея се получи същото. От друга страна, този проблем не се получава, когато лаптопа е в режим на работа (изключвам игрите от тук). Версията ми, на човек, който никога не се е занимавал хардуеърно с компютри, е че видеокартата прегрява. Нещо обаче, което не съм проверил, е измерване на температура на ядрата по време на игра, но и сега ме е страх да го направя, тъй като не искам поредно изключване. Моля за помощ.
  8. Явно не съм се изразил като хората: при евентуално влошаване на ситуацията ще се посети Чичо Доктор, а майната им на игрите.
  9. Отново Ви казвам едно огромно благодаря за всичката оказана помощ! Играта не е болка за умиране, по-скоро въпроса беше принципен - надграждане от сегашното ниво. Относно играта - изтрих я. Прецених, че лятото не е за губене на време по пиксели, а от есента ме чака голямо учене, така че такива прегряващи най-вероятно няма да имам. Все пак ако стане нещо подобно, ще изследвам, по вече наученият от вас начин, и най-вероятно ще го заведа на Чичо Доктор. Данке шьон. :]
  10. Благодаря за съветите, от къде тръгнахме, та до къде стигнахме. edit: SpeedFan показва абослютно същите температури на ядрата при максимално натоварен процесор - 60 градуса по Целзий
  11. http://store.picbg.net/pubpic/21/69/1472314889d82169.JPG Обезпокоителни температури, имайки предвид че му пуснах една прахосмукачка в Събота.
  12. @Nazikov, RAM паметта ми е 4GB, предостатъчно, ако се не лъжа. @panevdd Трябва да махна тикчето от тук ли? http://store.picbg.net/pubpic/37/A4/0ec412ad775837a4.JPG Измерих температурата с двете програми и в интервал от пет секунди, ето различията в показателите на двете PCWizard: http://store.picbg.net/pubpic/DB/E3/c5043f844d58dbe3.JPG everest: http://store.picbg.net/pubpic/9C/E3/9dc4f8271f2f9ce3.JPG Още свежа информация, директно след игра: http://store.picbg.net/pubpic/E6/AD/20b2c048489de6ad.JPG http://store.picbg.net/pubpic/ED/C0/34902217eaa4edc0.JPG
×
×
  • Създай ново...