Прехвърляне към съдържание


Diabolik

Регистриран на: 15 Mar 2006
Извън линия Активен: 07 Sep 2007 02:47

Мои коментари

В тема: Хайде да си ги премерим ...

23 August 2007 - 14:19

Няма как да падне под 1 мс, колкото и да се стараеш да го монтираш или да ни убедиш.

В тема: Търся програма за функционално dvd

23 August 2007 - 14:02

Аз също правя записи и нямам проблеми с ДВД.

Аз записвам на минимална скорост, използвам DVD-R като носители, и записвам с програмат Prassi Ones. От както я тествах, я харесах и се отказах от Commercial bloatware/bugware Nero и не съжалявам. от както я ползвам нямам нито един диск фира, и навсякъде са се прочитали без проблеми.

В тема: Търся програма която да може да махне звука на някоя песен и да остави само гласа

22 August 2007 - 22:28

Skywalker, обяснението ти е много добро, впечатлен съм. Тук обаче има един момент който пропускаш. Болшинството музика се разпространява под формата на мр3 формат - вече орязана, и подобни маневри и каскади, ще навредят много повече от колкото на теория биха помогнали и с най-съвършеният алгоритъм, на най-добрата програма. във файла най-често е останала 1/12 част от всичката информация, която е била там преди компресията (казвам най-често защото мр3 най-често се енкодват до 128 килобита cbr). С това обръщане наинтервала 300 - 3300 херца на единият канал и смесването му с другият за да "угасиш" честотите, ти премахваш не само гласа а и инструментите в този интервал. в този случай мр3 разчита на noise shaping, noise sharpening, masking и други похвати на психоакустиката за да компенсира липсващият от компресията сигнал, като използва недостатъци на ухото като механичен приемник, и ефекти които се получават във вътрешното ухо, заради базилиарната мембрана и слуховият нерв, и как мозъка обработва сигналите. Та притъпяването на този интервал,че ще редуцира значително гласа, но ще редуцира и инструментите в същият интервал. Дори в некомпресиран запис, какъвто и алгоритъм да използваш, каквито и колкото хармоници да останат, те няма да могат да го компернсират НАПЪЛНО и ще личи че нещо липсва. В случая на мр3 обаче това значително влошава нещата, защото не малка част от психоакустичните ефекти, използвани за компенсиране на липсваща информация, ще бъдат нарушени, от това обръщане на фазите в посоченият интервал и смесването им да се "угасят" и това генерално ще скапе цялостното звучене. :peace: :beer:

В тема: Питане за Creative X-FI Extreme Music

19 August 2007 - 22:32

X-fi не е серия а продукт, състевен от серия gamer - карти за геймъри, серия music - за музика и разните elite и платинум серии, дето са всичко в едно

с излизането на SB LIVE!, creative започват да се целят в различните сегменти. този мозел го спазват и до ден днешен с X-Fi. Тъй като подобно на шопа, повтаряш "такова животно нема", ще ти кажа такова животно има.

ЦАП и драйверите работат в различни режими, според това за какво се използва. И тук идва момента в който драйвера сменя режима на работа, според това какво засича и какво иска то като ресурси. ако засече своя си плейър, със заредени музикални файлове минава в режим музика, ако засече собственият си плейър с филм, двд или там VCD, SVCD, минава в entertaining mode, ако засече че някой софтуер иска EAX, EAX Advanced, EAX Advnaced HD, OpenAL или друга подобна функция, решава че е игра и пуска картата в режим игра, за всичко друго си работи с обикновен режим.

както ти казах по icq и скайпе всяка карта работи най-добре в респективният си режим. игровата карта дава най-добър резултат под игри, мизикалната под музика. Как то ти казах съм тествал и тази особеност съм я забелазал на sb live!, audigy, audigy 2, audigy 4. Ако е както ти твърдиш че всичко е еднакво, тогава как ще обясниш разликите в резултатите?

Истинският HI-FI стандаррт е стерео базиран, Производителят я пуска като hi-fi карта за музика, в този сегмент, и самият факт, че картата сама избира стерео и така влиза в hi-fi режим, в повечето случаи е белег че е музикално ориентирана.

В тема: Питане за Creative X-FI Extreme Music

19 August 2007 - 14:01

производителят я прави музикално насочена, и производителят я пуска в този сегмент, и това я прави музикално насочена, независимо дали ти харесва или не. Истинското Hi-Fi като стандарт а не като търговско-рекламен трик е стерео базиран стандарт, което използва това че човек има 2 уши, и 2 колони са достатъчни за пълното възприятие на звука. Ресурсите се насочват основно към достоверното възппроизвеждане, и детайлно и обемно звучене, като се цели да се намаляват загуби при преобразуване на сигнала в аналогов от цап, както и при цялостната обработка на сигнала при възпроизвеждане. Професионалните Е-МУ базирани карти са в друг сегмент, и с друга насоченост. те са само чисто стерео и нямат никакви софтуерни клупости като 24 битов кристалайзер и подобни гадости, те са студиино ориентирани, и работят основно на MIDI интерфейс, имат и поточно аудио но то е за нуждите на микрофони и инструменти, които нямат MIDI интерфейс, и са принудени да се записват с микрофон поради липсата на друг избор