Прехвърляне към съдържание


netcentric

Регистриран на: 23 Mar 2007
Извън линия Активен: Лично

Мои коментари

В тема: Желания за ръководства за работа с програми

31 March 2008 - 09:01

Най-напред определяш кои клетки ще са защитени и кои - не. По подразбиране всички клетки са защитени, така че е необходимо да съобразиш дали е по-подходящо да избереш всички наведнъж, после да им махнеш защита и накрая да защитиш само онези, които е необходимо, или пък да избереш и премахнеш защитата само на определени клетки, ако това ще е по-бързо и лесно. Задаването/премахването на защита, или скриването на отделни клетки, става от менюто "Format" -> "Cells" -> (таб) "Cell Protection" -> (опция) "Protected", както и от контекстното меню.

След като направиш това, отиваш в менюто "Tools" -> "Protect Document" -> "Sheet" и след въвеждане на парола и запис на документа, клетките в този лист (sheet) ще бъдат защитени срещу промяна.

Премахването на защитата става от същото меню.

Поздрави.

В тема: Въпрос за Visual C++

27 December 2007 - 23:49

Здравей,
увери се, че включваш необходимите заглавни файлове. Възможно е случаят да не е точно такъв, но ще направя предположение, че в твоя код вероятно си декларирал указател по следния начин:

class CSomeClass
{
...
...
public:
	COtherClass* m_pOtherClass; //обаче тук кодът ще "изгърми", защото никъде не си включил файла с декларацията на COtherClass.
};

По тази причина или добави следното преди декларацията на класа във файла someclass.h:

#inlcude "otherclass.h" //хедър файла, в който е деклариран COtherClass
...
...
class CSomeClass
{
...
...
public:
	COtherClass* m_pOtherClass;
};

или:

class COtherClass; //forward декларация
...
...
class CSomeClass
{
...
...
public:
	COtherClass* m_pOtherClass; 
};

При втория вариант включването на хедъра на COtherClass трябва да стане във файла с имплементацията на класа (.cpp файла).

Поздрави!

В тема: Ч.Р.Д на Ivan

08 December 2007 - 20:29

Адаш, честит рожден и от мен! Пожелавам ти преди всичко да си жив и здрав ти, както и всички хора, на които държиш. За всичко останало ти пожелавам да имаш сила, търпение и постоянство да го постигнеш.

Наздраве!
:beer:

В тема: Въпрос за Visual C++

21 November 2007 - 08:45

Здравей,
изборът на директория по принцип става с шел функцията SHBrowseForFolder. В MSDN е обяснено как се ползва. Има и други начини, но това е най-удачният.

Поздрави.

В тема: Търся програма за определяне на цвят

14 November 2007 - 00:17

Струва ми се, че тази страница хвърля известна светлина върху проблема, като се предлага и някакво (безплатно) решение. Според написаното там, проблемът се проявява единствено при PNG файловете, разглеждани с IE.