Jump to content

Julko

Потребител
  • Брой теми

    181
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Julko's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Направих всичко така, както сте го обяснили, но някъде бъркам тъй като пак нищо не става. Ще ви прикача няколко снимки и ще ви помоля да ми кажете къде какво да напиша, защото не мога да си открия грешката. На първата снимка е това, което ми излиза като вляза в мрежовите връзки. На втората е това, което ми показва като стартирам едната мрежова връзка. На третата е това, което ми показва като стартирам другата. Да ми поясните къде и какво да направя, защото все още се уча да работя на Windows 7 и не знам кое къде е.
  2. Пояснете какво означава crossover тип, защото не разбирам много от такива неща.
  3. Здравейте, Искам да ви попитам възможно ли е да ми обясните как да свържа два компютъра в мрежа, като единия е с Windows 7, а другия е с XP. Интернета ще бъде пускан от компютъра с Windows 7 към тоя с XP. Връзката е с две мрежови карти и LAN кабел, но знам че трябва да се правят допълнителни настройки, но не знам как затова искам да ми се обясни от хора, които разбират повече от мен.
  4. Ами явно, че всеки прави нещата по различен начин. Може и да си прав, но все пак се радвам че се оправи проблема като сложих протокола.
  5. Ее, моля те не ме изкарвай чак толкова глупав, че не знам къде е Windows копчето. Иначе искам да ти благодаря, че се опита да ми помогнеш, но тъкмо ей сега оправих проблема. Сложих въпросния NETBEUI протокол на преинсталирания компютър и най - сетне видя какво съм споделил от тоя в мрежата. И все пак ми обогати знанията и за това също съм ти благодарен.
  6. Какво имаш предвид с това " ехо "? И да, от тоя компютър пускам интернет към преинсталирания и всичко е наред, той има интернет, но проблема си остава само това - че не вижда тоя в мрежата. Спрял съм и Firewall-a.
  7. Опитах, но пак без ефект. Искам само като отворя My Network Places на преинсталирания компютър, да вижда какво има споделено от другия компютър. Някъде нещо бъркам ли, не знам вече какво да правя.
  8. Като е написано можеше да дадеш един линк например. В една и съща група са с подходящ IP адрес. Само това мога да кажа, а за останалото можеш да ми обясниш някои неща. И да, ОС е ХР.
  9. Опитах както каза, но пак без ефект. Прикрепил съм един файл към поста си и ако можеш да ми кажеш къде е тази директория %SYSTEMROOT%\INF\ directory, защото не мога да я намеря. Искам да се опитам да сложа този NETBEUI протокол, за да видя дали ще се промени нещо.NETBEUI.TXT
  10. Добре. Ще направя както си описал и ще пиша отново тук дали е станало нещо.
  11. Ще те помоля да ми кажеш къде е това Нетуърк Нейбърхууд и изобщо как става това всичко, че не разбирам много?
  12. Здравейте, В къщи разполагам с 2 компютъра, свързани с мрежов LAN кабел. Преди няколко дена се наложи да преинсталирам Уина на единия, който получава интернет, а не който е свързан директно към модема. Преди преинсталацията въпросния компютър виждаше какво е споделено в мрежата, но сега след преинсталацията не вижда какво е споделено, даже не вижда и тоя компютър от който пиша сега. Попитах един познат, който е специалист и ми каза, че трябва да имам NETBEUI протокол и щом го сложа, веднага тоя компютър ще види какво има споделено в мрежата от другия. Проблема е, че не знам как се слага тоя протокол, а и искам да ви попитам дали наистина ако се сложи тоя протокол, компютъра ще вижда другия и какво е споделено в мрежата? И ако може да ми кажете също така как се слага тоя протокол?
  13. Ами аз и за BIOS съм издърпал, и за Chipset. Мислех, че има отделен за самата дънна платка, а пък явно се оказва, че за BIOS и Chipset е достатъчно да ги сложа. Прав ли съм?
  14. Така ми го донесаха - с един дял беше и разбира се, че като го преинсталирам ще го цепя на 2 хард диска. И аз за WI FI драйвер намерих, но ми трябва за дънната платка.
×
×
  • Създай ново...