Jump to content

GAlkATA

Потребител
  • Брой теми

    100
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

GAlkATA's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Май наистина проблемът е хардуерен , защото днес сложих външната видео карта и всичко тръгна-инсталирах и нов драйвър (най-новия) реснах няколко пъти компа пуснах и бинчмарк тестове и нямаше проблеми.После завитих всички болчета на кутията (компютърът беше изключен от ел. мрежата) свързах монитора и като тръгнах да включвам компютъра той изпюлка виднъж дълго и два пъти по-късо а мониторът си остана в готовност.Изтеглих си една програмка (BeepCodes) според която това е грешка във видео адаптера , но тъй като видео картата е пробвана на друг компютър и работи ме навежда на мисълта , че проблемът е в дънната платка . Някой друг да има някаква друга идея ?
  2. Дори да приемем , че проблема е в захранването защо не ми прави проблеми без видео картата ? Има ли някакъв начин да се стабилизират , чрез някакви подмени на части(имам старо лико прецакано захранване , което държеше волтажите) или пък по някакв друг начин ?
  3. Напреженията мога да ги измеря само с програма тъй като ми си повреди мултиметъра.Относно кондензаторите няма подути или разтеклисе .
  4. Вече седмица карам с вградената видео карта и нямам проблеми с нея .Днес пробвах външната видео карта на компютъра на един приятел и се оказа , че работи повече от добре , пускам филми и клипчета с висока резолюция и даже играх малко тежичка игра на нея без да ми направи какъвто и да било проблем .Ходих в един сервиз и те ми казаха , че може проблема да е някакъв чип , койта захранвал AGP слота и той да причинявал тези сини екрани. Какъв е този чип , подлежи ли на подмяна и колко евентуално струва ? Възможно ли е той да е проблема и защо с вградената видео карта нямам проблем ? Вградената видео карта захранва ли се от този чип или взема от другаде ток ?
  5. Преинсталацията на драйвъра не помогна ! Сега ще пробвам с вградената видео карта и ще видим . Ремонтират ли се видео картите и какво може да им се ремонтира ?Относно ревизията това беше първото нещо за което направих .
  6. Здравейте ! Вече няколко пъти компютърът ми прави проблем.Пускам си филм (от компютъра) и първо мишката забива , след това мониторът изгасва , но лампичката на твърдият диск продължава да мига ,същото е и с клипчета от интернет .След като ми направи така няколко пъти аз реших да изключа и да включа мониторът (от копчето) и след натискането на копчето след 3-4сек. ми даде син екран , рестартирах и пуснах ново клипче и тогава пак заби , но този път ми забиваше и говорът (от клипчето) . MB: ECS P4M800-M CPU :Intel Celeron D 340 2.93 GHz RAM: 512MB DDR 400 VC: NVidia GeForce FX 5500 128mb с най-новите драйвъри за нея PSU: DELUX 300W OC: Windows XP SP3 Има и нов "симптом" .Реших да отворя NVIDIA CONTROL PANEL за да видя дали нещо не е както трябва и още щом ми отвори прозорчето и мониторът изгасна .
  7. Добре , но от вентилаторът излизат две жички - черна и червена и двете ли жички трябва да се пъхнат в жълтата букса. А за видео картата , няма ли този 80мм вентилатор да харчи повече ток от малкото(оригиналното) вентилаторче и като го свържа да повреди/изгори видео картата или изводът .До изводът на оригиналното венилаторче пише , че се подават 12V .
  8. За да не пиша нова тема ще пиша тук . Преди време ми се повреди захранването и сега съм решил да му взема вентилаторът и да го сложа на видео картата , но искам да го свържа към новото захранване .Но има един малък проблем , вентилаторът е запоен за платката на захранването и като го отрежа не знам как да го свържа към 4 pin Molex .Вентилаторът е 80mm и е 12V-ов .Ако може да ми дадете някоя идея . Искам и друго да питам , мога ли да го свържа към изводът на видео картата (FX 5500) и ако да мога ли да я повредя ?
  9. Аха Аз се върнах към smart security-то ! Сега ще видим ! Благодаря за бързите отговори !
  10. Да сканирах , но нищо не откри и все още се появяват тези прозорчета.Мисля да сменя антивирусната .
×
×
  • Създай ново...