Jump to content

irX

Потребител
  • Брой теми

    58
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Жена

irX's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Всичко си върви с конфигурацията. Май нищо BIOS-ко не е обновявано, понеже не зная как, до сега не ми се е налагало.
  2. Предишният път, когато се наложи сервиз, мисля че точно там бях сбъркала - в процеса на добавяне бях разрешила промяна на Windows-а и за това после не ставаше нито за новото, нито за старото дъно. И да, най-големият проблем след това беше регистрационния код на програмата. SATA class IDE е AHCI. (Другият вариант е RAID)
  3. На този втория, както казах имам програма, счетоводна и съм длъжна да пазя данните още няколко години. Страх ме е да го сложа за първи хард, понеже последния ми такъв опит завърши със сервиз (беше точно на Коледа, аз имах страшно много работа, а познайте колко сервизи бяха готови да ми спасяват харда). Та, с две думи: При ATA combination - enabled САМО "текущия" хард си работи сам, втория не ми дава да го закача при disabled - рестарт до безкрай, независимо дали е само "текущия" или и двата. Прочетох съвета на androns, но за съжаление всички тези термини не ми говорят почти нищо.
  4. точно така. беше флопи устройството, аз го промених на харда.
  5. Зададох му First Boot Device да е първия хард, второ буут устройство въобще отказах, но пак същата работа - рестартира се постоянно. Даже и преди да съм закачила втория хард, само като променя ATA Combination Mode да е disabled и вече само рестартира. Но пък ако не е disabled въобще не приема втория хард
  6. Ами то няма място за джъмпери. Нито има джъмпери. На едновремешните дискове им бяха по-други кабелите и си имаше и джъмпери и място къде да ги сложиш, но сега ... на тези ... епа такова животно не виждам
  7. Ами като съм премахнала комбинейшъна, и виждам на екран двата диска, и двата са Master, с Mode SATA 1 И Hitachi Feature Tool показа Up to 1.5 GB/s и на двата.
  8. Здравейте! Искам да си сложа втори хард на компа. Дъното ми е ASRock 775Twins-HDTV v2.0, харда, с който съм до сега е HDT722516DLA380, а този, който искам да добавя е HDS728080PLA380 (преди е работил на друг комп, но отдавна е изключен от конфигурацията). Първоначално като ги включих и двата, ми изписа: SATA Combination Mode Limitation: Only SATA 1 is supported. Please shut down the system and remove HDD on SATA 2, SATA 3 or SATA 4. Промених в BIOS-а ATA Combination Mode да е disabled. Сега ги виждам и двата диска в setup-а, но не иска да ми зарежда Windows-а. Пита ме за нормално или safe mode стартиране, но което и да избера, тръгва да зарежда, рестартира се и пак ме пита .... и т.н. Как да ги включа и двата, без да преинсталирам, защото и на двата на С: имам програми, които не мога да изгубя или да преинсталирам. Предварително благодаря!
  9. Първия екран бях на English. Сега се чете на кирилица. Благодаря!
  10. Здравейте! От миналата година ползвам една програма за водене на домашен бюджет (http://sourceforge.net/projects/ifreebudget/) и си бях направила имената на категориите да са на български. Скоро обаче преинсталирах Windows и се наложи да преинсталирам и програмата (късно видях, че има Back up на профила ). Сега след като си преименумам или добавя категория на кирилица, докато съм в програмата се виждат нормално, но следващия път като я стартирам буквите са заместени от въпросителни. А, и отдавна не слагам Flex Type или подобни. Още при инсталацията на Windows-а си маркирам encoding-а на Български и не съм имала проблем с кирилицата до сега.
  11. Не зная каква е тази програма, но веднага си показа единствената алтернативна резолюция 1680х1050. Сега се вижда всичко! Благодаря ви А относно проблема - да, наистина е само от известно време. Преди си работеше ОК след като сложа драйверите на видеокартата и на монитора (а монитора е купуван впоследствие. Преди това работеше с друг). След като изгърмя захранването, обаче, първото пускане дори си беше наред. После се развали и след като се занимавах до много късно да слагам и махам драйвери, да сменям монитори и т.н. си легнах вбесена просто. На сутринта като включих компютъра, отидох пак на настройки на дисплея и "О, чудо, имаше още една възможна резолюция надясно по slidebar-а - 1680х1050. До тук добре, само че вечерта пак се развали, пак следваха инсталации и деинсталации на драйверите и на сутринта пак тръгна нормално. После вече отказа напълно. Реших че проблема е, че има нужда от преинсталация, направих я, но пак нищо и другото го знаете. Сега трябва ли тази програма да стартира всеки път с Windows-а или веднъж след като е направила настройките, не е необходимо. И още, след като тази програма оправи нещата това значи че видеокартата е наред, нали? Какъв му е бил проблемът тогава?
  12. Ето снимка на Device Manager-a http://img94.imageshack.us/img94/9923/devicemanagertf.jpg
  13. Да, инсталирах ги, но няма ефект (версията на драйвера е същата като старата) Имам само първия - VGA
  14. Не зная какво е това Motherboard Properties: Motherboard ID 63-162-0000010-00101111-041106-ATI$775TT162_775TWINS-HDTV BIOS P1.70 Motherboard Name ASRock 775Twins-HDTV v2.0 Front Side Bus Properties: Bus Type Intel GTL+ Bus Width 64-bit Real Clock 133 MHz (QDR) Effective Clock 533 MHz Bandwidth 4266 MB/s Memory Bus Properties: Bus Type DDR2 SDRAM Bus Width 64-bit Real Clock 267 MHz (DDR) Effective Clock 533 MHz Bandwidth 4266 MB/s Motherboard Physical Info: CPU Sockets/Slots 1 LGA775 Expansion Slots 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 AMR RAM Slots 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM Integrated Devices Audio, Video, LAN Form Factor Micro ATX Motherboard Size 240 mm x 240 mm Motherboard Chipset RC410 Extra Features Hybrid Booster Компютърът е настолен и работи само с този монитор. Благодаря ви, че се опитвате да разберете какъв е проблемът и да помогнете. И на мен вече ми омръзна този грозен изглед, но имам проблем: нямам представа какво значат маркираните в червено по-горе неща ...
  15. Махнах и двата драйвера и инсталирах след това само видеокартата, но резолюцията пак я няма в списъка.
×
×
  • Създай ново...