Jump to content

slavdimich

Потребител
  • Брой теми

    3
  • Регистрация

  • Последно посещение

slavdimich's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Не помня от коя агенция четох в някой новинарски сайт за този така наречен "вирус". Смешното е в случая, че няма да публикуват истинските заплахи а си играят с разни спамове и глупости.
  2. Само да добавя още нещо. Тази система работи и за сървъри тъй като успях чрез нея да го изтрия и от там. И за втория метод, който реши да си играе с него ако не знае какво прави да не го прави. Tъй като червея се реплекира в сумати папки и ако не знае какво точно копира и изтрива е възможно да счупи windowsa
  3. Здравейте, извинямвам се че се забавих с поста си но изникнаха някои важни неща. Миналата седмица имах същият проблем в мрежата която подържам и открих два метода с които които може да се справите с този червей. Първи метод: 1. Сваляте хард диска и го слагате на друг компютър, стартирате windowsa и не отварайте устройствата които са от хард диска 2. Инсталирате Malwarebytes' Anti-Malware и го ъпдейтните до последна версия и дефиниция 3. Копирате в C устройство SDFix и SmitfraudFix и ги разархивирате без да отваряте папките в тях 4. Рестартирате компютъра и минавате в режим Safe Mode 5. Пускате Malwarebytes' Anti-Malware да сканира, след като преключи сканирането чистите каквото намери програмата и рестартирате. Като отново влизате в Safe Mode 6. Пускате SmitfraudFix, след като приключи процедурата с този tools стартирате SDFix, като приключи компютъра се рестартира и го оставяте в нормален режим 7. Стартирате отново Malwarebytes' Anti-Malware, тъй като по някога оставят един или два RootKit-а както и други боклуци Ако не сте изключили систем ресторе ще ви даде там вируса. За това задължително изклчвайте Систем Ресторе и сканирате отново с Malwarebytes' Anti-Malware 8. На края инсталирате PANDA USB VAccine и готово Същата процедура може да направите и без да сваляте хард диска, но вируса по някога проваля safe mode и се налага да го сложите на друг компютър. Вторият метод 1. Инсталирате Malwarebytes' Anti-Malware 2. Той локализира къде се намира вируса, ще разберете къде му е центъра като преди да се рестартира компютъра след почистването от програмата ще даде кои вируси не е изчистил. Там дава и пътя към тези вируси в коя папка се намират. 3. Ако не е в системна папка, копирате файловете в които сте сигурни че не са вируси и истривате тази папка 4. Сканирате отново с Malwarebytes' Anti-Malware за да сте сигурни. Най добре сканирайте няколко пъти харда 5. Желателно е за по сигурно след това да пусните SDFix и SmitfraudFix в safe mode но това е повече препоръчително 6. На края инсталирате PANDA USB VAccine и готово ВНИМАНИЕ!!! Този мързелив метод не го препоръчвам но го описах за да знаете, че има и други варианти На края да добавя, ако имате флашки които са заразени с този червей можете да ги сканирате с Malwarebytes' Anti-Malware след като приключите всички процедури и той ще ви ги изчисти Мога да ви кажа, че така спасих мрежата която подържам. Която е около сто локални машини. Дано да съм бил полезен П.С. Извинявам се ако има правописни грешки, нямам много време да пиша постове за това не съм го преглеждал.
×
×
  • Създай ново...