Jump to content

multimedias

Потребител
  • Брой теми

    32
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

multimedias's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. На 3 от общо 4 "power plan" е зададено изключване след определен период. На този на който съм в момента не е зададено ( не съм много сигурен , но записа на звука го направих именно на този план на който не е зададено изключване)
  2. С Windows 7 home premium service pack 1 съм. Как точно става това спиране на звуците на windows ?
  3. Това е лаптопа. http://forum.laptop....401 Звукът е кратък за около 3-4 секунди ,състои се от два тона (наподобява пеещи коледни лампички) висок последван от нисък и завършва с щракане. Обикновено се чува веднъж седмично като няма определена ситуация при която се чува (поне аз не съм го свързал с предизвикването му от действие или бездействие). Докато си работя просто изсвирва без да предизвиква никакъв проблем в работата на лаптопа. Тъй като го чувах само веднъж седмично и нямаше последствия от него не предприемах нищо. Днес не изключвах лаптопа както обикновено правя след като не ми е нужен ,а просто го затварях а той заспиваше и така докато ми потрябва пак. Стори ми се подозрително ,че точно днес изсвири 3 пъти точно толкова пъти колкото го затворих (звукът няма точно определено време или период в който се чува всеки път е различно) Щракането с което завършва звука наподобява затварянето на за записвачка. Също така звукът от щракване се чува в лявата половина на лаптопа. Ако някои е имал подобен проблем или знае каква може да е причината за това изсвирване последвано от щракане.... надявам се да ми кажете ,че е нещо нормално за да не се налага да предприемам по сериозни действия като сервиз. Благодаря предварително за всяка информация която ще споделите и ми би била от полза.
  4. нямам ,а за парите за които ще го къпя мога да си взема клавиатура с usb. Нова клавиатура е вариант в случай ,че не мога да си възстановя старата по никакъв начин.
  5. Става дума за клавиатура "MAXDATA" която си работеше идеално на стария ми компютър , но нямаше usb накрайник за да мога да я използвам и на лаптопа. От друга развалена клавиатура ( някой бутони и бяха потънали или счупени ) която е с usb изход отрязах usb накрайника и го свързах с "maxdata" клавиатурата (оголване на жичките и изгаряне на слоя боя или каквото е там за да могат да правят контакт ) "maxdata" клавиатурата е със син, бял, оранжев и зелен кабел ,а накрайника от развалената клавиатура с бял, зелен ,черен и червен. Свързвах ги една с друга докато не светнат 3-те лампички на клавиатурата ,но за жалост макар и да светеха клавиатурата не работеше (лаптопа вадеше балонче ,че има закачено непознато устройство). Реших да си върна стария накрайник към "maxdata" клавиатурата ,но за мое учудване пак не проработи дори със своя си накрайник (когато пусна компа лампичките трябва да светнат ,но това не става и след зареждането на windows клавиатурата не работи. При зареден windows махам и слагам буксата на клавиатурата и съответно лампичките примигат ,но пак без успех). Освен 4-те жички има и някакъв конец който не свързвам (пробвах веднаж и с него ,но пак не проработва). Ще съм ви много благодарен ако дадете някакъв съвет. П.П: старата клавиатура от която взех usb накрайника е "Multimedia" с допълнителни бутони за звук интернет и прочие..
  6. Става въпрос за този модел http://blog.speedcom...core-i7-2630qm/ . Имам го от 2 месеца и работи на батерия най-много веднъж в седмица , през другото време е включен в мрежата. Нормално ли е това ниво на изхабяване и може ли да се предотврати с изваждане на батерията когато е включен в мрежата ? http://store.picbg.net/pubpic/07/73/3dd3ef0bc1030773.png
  7. Търся добра програма за отдалечен контрол "remote control" .Едната машина е настолен компютър ( 1.8 procesor ,1 gb ram i nvidia 256 mb ) с windows xp service pack 2 ( него искам да контролирам от разстояние ) . Другата машина е лаптоп dell inspiron (4 qdra s po 2.0 , 8gb ram , 1gb nvidia )с windows 7 home premium service pack 1 , 64-bit. До сега съм пробвал само с "TeamViewer" ,но не ми хареса поради това ,че с всяко ново свързване има нова парола и понякога забива.
  8. зарежда до 100% и след това нищо, ако се опитам да заредя нещо друго забива. пробвал съм с всички браузъри и по всички възможни начини(смяна на версии на влц и инхатч . смяна на антивирусни , спиране на защитни стени.......). На компа работи без проблем (прозорец експи) вече 2 години ,но на лаптопа под улиндолс 7 неще. Помагайте ....
  9. Благодаря за изчерпателния отговор
  10. Искам да ви питам мога ли да задам на операционната система да не зарежда някои "services" които не смятам ,че са ми нужни (print spooler нямам принтер не мисля и да ползвам) за да оптимизирам производителността на "щайгата" ми ;D . http://store.picbg.net/pubpic/31/FD/afef2dd848d831fd.JPG В случай ,че мога да оптимизирам работата на компа ми по този начин препоръчайте ми кои "services" и "startup" мога да премахна за да оптимизирам максимално (има ли смисъл от процеса "mbamservice" принадлежащ на "Malwarebytes' Anti-Malware" при положение ,че имам ESET NOD32 включен едновременно) http://store.picbg.net/pubpic/7F/03/02bee8e0db6a7f03.JPG http://store.picbg.net/pubpic/86/07/92295836270a8607.JPG http://store.picbg.net/pubpic/EB/F8/aa89a8983ed4ebf8.JPG Има ли проблем ако не съм задал "normal startup" върху правилната работа на "щайгата" ми (показва ми съобщение "system configuration utility" с всяко стартиране на компа) http://store.picbg.net/pubpic/86/9A/dcd0ec67fdd1869a.JPG
  11. Power-за самодиагностика (POST) е общ термин за компютър, маршрутизатор или принтера предварително обувка последователност. Едни и същи основни последователност присъства на всички компютърни архитектури. Това е първата стъпка от по-общия процес, наречен първоначално програма натоварване (IPL), обувка, или Bootstrapping. Терминът СЛЕД е станал популярен в сътрудничество с и в резултат на разпространението на компютъра. Тя може да се използва като съществително когато става дума за код, който управлява предприсъединителната фаза обувка или когато става дума за себе си фаза. Тя може да се използва и като глагол, когато, отнасящи се до код или на системата, тъй като се усъвършенства чрез предварително зареждане фаза. Като алтернатива, това може да се нарече "по пощата." За вградени електрически системи за самодиагностика (POST) се отнася за тестване последователност, която се случва, когато една система за пръв път е включен. Темата е софтуер, писмено да се инициализира и конфигуриране на процесора и след това изпълнение на определена серия от тестове за определяне на хардуера на компютъра, ако се работи правилно. Всички грешки, открити по време на самодиагностика се съхраняват или се отчита чрез звуков или визуален начин, например чрез поредица от Сигнал, мигащи светодиода или текст, показва на дисплея. След като завършва СЛЕД последователност, изпълнението е предаден на нормалната последователност обувка, която обикновено работи едно зареждане или операционна система. СЛЕД за вградени системи е около от най-ранните дни на компютърни системи. ============================ Аз лично нищо не разбрах от превода . Дори и превода да беше перфектен пак сигурно нищо нямаше да разбера заради терминологията . Надявах се вие да ми кажете на прост език дали трябва да се притеснявам ,че вече този звук при стартиране на компютъра не се чува или не е проблем ?
  12. Обикновено при всеки компютър при стартирането му се чува един звук ( тът ) който според мен показва , че всичко с операционната система е наред и стартирането започва нормално. От 4 години имам този компютър и винаги при включване се чуваше този звук ( естествен ако при почистването му от прах съм разместил нещо звука е продължителен т.е грешка , но като си го наместя както трябва всичко е точно и звука пак си е единичен ) Днес за първи път при включването на компютъра този звук не се чу ??? Няколко пъти рестартирах , но звука не се чу . Проверих дали случайно колонката за звук в кутията на компютъра не е изгоряла , но не е звук вадеше (има програма правена на "Visual Basic" която симулира звука на грешка) Трябва ли да се притеснявам от липсата на звука при стартиране ( при самото стартиране всичко си протече по нормалния начин и нямах никакви проблеми )
×
×
  • Създай ново...