Jump to content

bako_ttv

Потребител
  • Брой теми

    277
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

bako_ttv's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Така, значи забавих се няколко дни, за да видя какво се случва. С Process Explorer-а не се вижда изобщо натоварване. Забелязах обаче, че ми липсва драйвера на писачката т.е. в Device Manager-а има удивителна. Пробвах да я деинсталирам, и след рестарт тръгна да си се инсталира отново, но пак се показа удивителната. Свалих нов фърмуеър от официалния сайт на LG и го инсталирах през Safe Mode, след което рестартирах. Пак почна да инсталира писачката в нормален режим, но отново се появи удивителната. Бавенето след повторно дефрагментиране с PerfectDisk 13 остана само при обновяване на иконите. Забелязах обаче, че има два дълги реда с черни квадратчета, които до колкото знам са непреместваеми файлове. Не знам дали ще може да се оправи системата, но ако е наложително, не е проблем да преинсталирам.
  2. Бях го написал в първия пост: Има ли начин да го възстановя? И ако да, как?
  3. Даже под Safe Mode е малко по-бавна системата, защото не бачка видео драйвера. Ето шот с процесите: http://store.picbg.net/thumb/DC/C1/4bbf44318a95dcc1.jpg А това са под Safe Mode: http://store.picbg.net/thumb/69/AB/ce976d2ea13969ab.jpg
  4. След като сканирах единия от компютрите ми с МВАМ бяха открити 42бр. на които трябваше да сложа отметки, за да бъдат премахнати. След което беше поискан спешно рестарт от МВАМ и се съгласих. Но от тогава системата се бави. В смисъл такъв, че дори като обновявам иконите на десктопа и това става доста мудно. Отварям някой браузър, а той стартира след половин минута. Сканирах отново с МВАМ, но нищо не беше открито. Всички сканирания с МВАМ ги правих с пълното сканиране. Съмнявам се, че има още нещо, което да причинява това бавене. Дефрагментирам с PerfectDisk 13, и почиствам с CCLeaner. Щях да дам лога от МВАМ, но се усетих късно, че съм сложил отметка в CCleaner-а да изтрива логовете. Надявам се да ми помогнете да открием проблема. Компютъра е с Windows XP SP3, а това са параметрите му (ако са нужни): Ако е нужно още инфо кажете и ще го дам? Edit: Сега пуснах отново сканиране с МВАМ и откри още една гадина:
  5. Просто свързах хард диска и компютъра тръгна направо с 8-цата. Вярно при първото стартиране след опит за вписване в 8-цата ми даде грешка свързана с хардуер и поиска рестарт, след което си тръгна нормално без проблеми. Сега обмислям варианта дали да оставя ХР-то или да форматирам дяла, за да го ползвам за музика, снимки или нещо друго. Това е общо взето. Рискувах и се получи, въпреки, че тая грешка ме шашна в първия момент.
  6. Значи днес реших да инсталирам Windows 8.1 на втория хард диск, който е 250 гигабайта разделен на три части. Едната част е 46 гига, където е сега 8-цата, и две са по 91 гига.! Windows XP SP3 ми е на другия хард диск, който е 160 гигабайта разделен на две. 45гига. за OS и останалите 110гига. за филми и музика. По време на инсталирането на 8-цата този 160 гигабайтов хард беше изключен т.е. бях му махнал и захранващия кабел, и кабела за данни. Въпроса ми е сега ако река да го включа отново какво ще стане при стартиране на компютъра? Преди бях с ХР-то и един Линукс, но нещо му се скапа видео драйвера, та за това реших да инсталирам 8-цата, която за учудване върви по-бързо и леко от ХР-то (явно е вече за преинстал., но както е да е. Това не е важно в момента). ЗА избор на OS при стартиране до като беше Линукса съм ползвал буут менюто от където избирам съответния хард, но сега като са два Windows-а не знам какво ще се получи. Надявам се, че ще ме насочите какво да направя, за да не оплескам нещо, че за първи път го правя това!
  7. Много съм си добре даже, но това не е истинско HD а ъпскалнато такова За да ме разбереш правилно ще ти дам един пример с фотоапаратите - не е възможно фотоапарат тип сапунер или турбо сапунер който и 20 мегапиксела да е с матрица 1/2,3 да ти изкара качеството на снимка, която DSLR с дори 8 или 10 мегапиксела и с матрица Full Frame ще направи (макар, че такава матрица с по-малко от 12 мегапиксела не съм виждал, но може и да има)! А и няма никаква логика картина във Full HD и с по-висок битрейд да е по-лоша от от HD Ready и то от ъпскал с по-нисък битрейд!!! Проблема идва от техниката с която се излъчва ефирно цифровия сигнал (с други думи на трабанче от соца да сложиш двигател от порше, мерцедес или bmw от 2013-та година), а не от самата програма. Или иначе казано на старите ретранслатори са сложили мултиплекса (сателитна антена за приемане, мултистрийм приемник с мулти модулатор) и искаме да имаме качествена картина! До като не се сменят ретранслаторите с такива, които покриват не само пълния обхват на цифровия сигнал, но и да могат наистина да излъчват HDTV сигнал няма как да се вижда по-добре картината от сегашното и състояние!
  8. Странното е, че дори след деинсталация на Avira Free и преинсталирането на TeamViewer (със съответните рестарти, както и почистване с CCleaner) отново излиза съобщението. Сканирах и с МВАМ но нищо не е открито. Освен да преинсталирам и Windows-а накрая, но няма да е сега, че имам много работа в момента.
  9. Извинявам се, че се забавих толкова, но така е с нас тираджиите И при спряна антивирусна, и при работеща все едно и също изписва. Това което пише обаче не е ли за платената версия на програмата? Странно е защото ползвам безплатната.
  10. След като се ъпдейтна до последната версия ми показва това: http://store.picbg.net/thumb/E6/8B/3095bc519e9ee68b.jpg http://store.picbg.net/thumb/32/A4/f76c382e26bf32a4.jpg Това, което показва го нямам!? Имам Avira Free Antivirus, а това, което показва мисля е за платената версия. Има ли начин да се оправи този проблем? Пробвах с преинсталация на програмата (даже и с по-стара версия), но проблема си е същия! Уиндоуса е ХР SP3 и е лицензен (мога да преинсталирам, но чак толкова крайна мярка ми се струва нелогична към момента)!
×
×
  • Създай ново...