Прехвърляне към съдържание


TechMaster

Регистриран на: 25 Nov 2009
Извън линия Активен: 14 Oct 2020 21:09

Мои коментари

В тема: Рутер D-Link DIR-853

14 October 2020 - 21:12

Това "нещо" не само, че прилича на извънземно-таралеж, а не на рутер, ами отгоре на това общо взето за нищо не става.
DLink имат систематични проблеми, дори на чисто нови техни продукти. Възползвай се от гаранцията му. Пробвай с друг захранващ адаптер.
Хващам се на бас, че ако го оставиш на WPA TKIP или WEP и само на 2.4Ghz ще работи доста по-добре, ако се тества.
Другия път можеш да си вземеш Routerboard или поне TPLink. TPLink са куци коне, но поне не правят подобни проблеми повечето им продукти.


В тема: Черен екран при старт на компютъра

14 October 2020 - 21:08

С годините покрай компютрите и другите новички неща бях позабравила някой особености на електрониката, но добре, че има интернет и много инфо по въпроса. Тия VENT, не били точно такива, а CapXon, явно затова са се издънили всички. 

 

Забравих CapXon-а. И те са ужасни. От по-китайските OST-а стоят под дънни платки без проблеми, CapXon-и масово се прецакват.
Обаче и температурата играе доста често роля. Може да пише максимална температура 105 градуса, но колкото по-висока е, толкова повече се скъсява живота им. По дъна CapXon не слагат почти никога, но в захранвания на монитори, телевизори и в някои компютърни захранвания - класика са там. Инженер комуникационна и компютърна техника съм. С какво ли не съм се сблъсквал.


В тема: Черен екран при старт на компютъра

11 October 2020 - 21:49

TechMaster, благодаря много за подробното разяснение. Радвам се, че все още се намират, които хора да те упътят.. Та конкретно по въпроса старото захранване, вече ще го ползвам да се занимавам върху него, заменено е с ново. Монитора обаче ми е малко проблем защото тия кондезатори вътре са на Vent KM/AM --> 1000uF/25v(1бр.) 1000uF/16v(3бр.) 470uF/25v(1бр.) и за момента не съм ги търсила, поради липса на време. За сега двата от тях които бяха доста поддути ги замених с аналози на KEA (но те са със значително по-голям корпус) наложи се да ги лягам. Засега всичко работи нормално, не съм ползвала тия на Suscon, но и аз не съм чак толкова навътре в нещата.. просто любител. Спорен ден на всички желая!

Опаа..Къде намери KEA кондензатори? Те са на поне 30 години. Сега фирмата прави ЕА кондензатори, но това е друг въпрос...И те се намират рядко.Suscon не купувай в никакъв случай. Jwco, Sancon, Fujicon, OST стават. Hitano, Nichicon, Rubycon са по-скъпите и редките.
GLuxon и Suscon = боклук. TEAPO - зависи, общо взето посредствени...
Па ти жена ли излезе? И човъркаш? Интригуващо.


В тема: Дайте съвет за компютърна фирма която да подобри работата на училищен компютъре...

09 October 2020 - 22:09

Нямам си идея какъв е точно този софтуер. Въпреки определен набор познания, употребата на подобен софтуер е екзотика в България.


В тема: Забиване и загубване на картината на дисплея на лаптоп

09 October 2020 - 22:00

Какъв Windows? Windows10?