Jump to content

dancheto

Потребител
  • Брой теми

    51
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Жена

dancheto's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Благодаря за отговора! Само да се поправя: антивирусната дава грешка при стартиране на прокси сървъра, стартиране на услугите и анализът на протоколите за приложения (POP3, HTTP) няма да работи.
  2. С рутер сме. Лаптопите имат интернет, но настолният XP PRO SP3 - не. В Device Manager няма жълтини и удивителни на мрежовия адаптер. Local Area Connection е отбелязан свързан, но индикоторът не свети. При появата на проблема, антивирусната NOD32 4 даде грешка, че някои услуги не работят и пак така. Липсват всички адреси - IP и т.н. Преди няколко дни след опит за прехвърляне на файлове от навигация пак спря интернетът, но след като изключихме компютъра напълно от ел. мрежа за известно време, проблемът се реши. Сега това не действа. LAN картата ли е изгоряла? Може ли свързващият кабел компютър - рутер да прави проблем? Сканирах със SAS под safe mode - не откри нищо, в момента - с Dr.WEB...
  3. Да, става въпрос за сложно изречение, съставено от три прости. Има и пропусната запетая, но... Не можем да знаем всичко или да имаме усет за всичко. ...И питаме във форумите. За голяма част от нас грамотното писане е твърде маловажно. Факт! А когато някой ни казва, че нещо не е наред, е добре да проверим, да прочетем. В крайна сметка това е поправимо, нали?
  4. Да не е Moment Of Peace - Gregorian - soundtrack v Silent Hill: Play Novel? Зловеща игрица...
  5. Има една тема тук: "Търся песента за първият български космонафт" Колко грешки открихте? Само две са. Даа, пак този пълен член... Дето трябва, го няма, пък дето не трябва - там е. Да приемем, че всички знаем коя дума е действие. Когато съществителното върши действието (подлог в изречението) и е от мъжки род, и отговаря на въпроса КОЙ (прави)?, се членува с пълен член -ът, -ят. Компютърът не работи. Кой не работи? компютърЪТ Изключих компютъра. Какво, що изключих? - компютърА Абонатът е извън линия. Кой е? абонатЪТ Връзката с абоната се разпадна. С кого? - с абонатА Какво търся? - песента (няма как да се сбърка, защото няма пълен и непълен член за ж.р.) За какво, за кого? - за космонаВтА (пише се с "В", защото няма нищо общо с наФта, а само с космос и АВиация ) - не е подлог, не върши действието и всички определения (прилагателни и числителни) към него се членуват с НЕПЪЛЕН определителен член - ...за първиЯ български космонавт Правилно: Търся песента за първиЯ български космонаВт И нещо за неправилния говор, от който понякога идва и объркването за членуването: /Това чудо го имаше преди години само в някои области на България, но сега се наблюдава безогледната употреба във всички национални и други телевизии (от водещи, които непрекъснато и непроправимо го казват в ефир)/ Става дума за: неправилно: На кой ще кажете? На кой ще се падне честта? На кой е тази къща? За кой е наградата? За кой се разказва? правилно: На кого ще кажете? На кого ще се падне честта? На кого е тази къща? За кого е наградата? За кого се разказва? П.П. Изучаването на чужди езици може да помогне , но не и да ни научи на правоговор, правопис и граматика.
  6. Аз пък не съм в шок, по-скоро се дразня от тази действителност.То това си е така нормално... Малко са тези, на които им пука как пишат и как се изразяват на публични места. Но децата не са виновни. Какъв е примерът на възрастните, моля? Ще дам само два такива, без да има някакъв политически намек! (Хората дори са от уж различни партии и ги посочвам не заради това, а заради известността им.) Бившият министър на културата беше написал "Збогом". Да кажем, че е бил притеснен човекът, разстроен, ама как? То такава често ползвана дума и от писалката на толкова възрастен, че и министър на културата! Другият е герой на нашето време, него всеки божи ден го гледаме как говори от премиерската си позиция. Слушаме го, а понякога се питаме дали случайно не сме пред някоя тараба на Илиенци, примерно... Диалект ли не щеш, жаргон ли... А как ли пише?... Хубаво е, че тук се държи на грамотното писане. Между другото,всичките тези правила и чудеса са, за да се разбираме по-добре помежду си! Човек се учи, стига да има желание.
  7. Докато търсих в настройките за добавяне на Водещи символи, защото от натискането на бутончето излизаха само точките-символи, промених нещо и сега след символа автоматично се появява стрелка. Това става и при номериране на абзац. Знае ли някой как да махна черната стрелка?
  8. Това ли е? Да :) Само че с тази отметка: Благодаря!
  9. За abv.bg. Коя услуга? Ще се опитам да обясня пак - явно не се справям: Написвам паролата. Преди да отвори - съобщението. Потвърждавам "безопасно разглеждане" на страницата. Влизам. Имам няколко писма. Посочвам да отворя някое - съобщението. И така за всяко писмо трябва да потвърждавам "безопасно разглеждане". Изобщо при всичко, каквото посочвам вътре в пощата, излиза горното съобщение, или подканване, или каквото е там. Чак пък такава секретност - айде сега!
  10. Съжалявам, че пиша пак, но дължа извинение на @Корда за недоверието. Едва днес успях да видя и чуя съдържанието на материала, който той беше изготвил, за да помогне за решаването на проблема. Това стана въможно, защото вчера направих windows update и днес забелязах avi.файла, който бях запазила, като напълно разпознаваем (с картинка) и се възпроизведе, както трябва. @Корда, извинявам се за параноичния си пост по-рано , но ако не беше го пратил само на ЛС, щях да се досетя, че "повредата е в моя телевизор" и нямаше да занимавам хората с глупости... Отново извинения и благодарности за положения труд от твоя страна, @Корда!
  11. По 1. ми въпрос: Става дума за ел. поща, като след паролата при всяко отваряне и преглеждане вътре в самата поща, съобщението се показва . Да беше само при влизане и излизане, нямаше да е толкова дразнещо. Затова попитах на какво се дължи и има ли начин да се намали броя на изскачащите предупреждения до 2 поне - при вход и изход. Опитах да следвам инструкциите, но в Security -> Custom level...няма Miscellaneous(смесено, сборно) за съдържание, ако правилно съм разбрала. Менюто в IE е на български и в Ниво по избор има тези опции за настройки, но не видях нещо от тях да е сходно. Ако ми кажете коя е въпросната опция в този прозорец или друг... По 2. въпрос: Проблемът с черните ленти ( с менюта, с предпочитани и другите) не се е появявал след обновяването на windows(вчера). Ако пак се появи, ще покажа screenshot. Благодаря.
  12. Съобщението излиза при всяко действие от вписването на паролата до излизането от abv.bg, а черни стават всички ленти под адресната такава при отваряне на IE 8, ако съм модифицирала темата. Мдаа, вече си "отворих ума"... пак. Вече няма да правя опити с IE като основен. И все пак не си ли маалко краен? Поздрави! This page appears to be written in Bulgarian. Would you like to translate it?TranslateNah
  13. 1. Как да предотвратя появата на следното съобщение: при отваряне и затваряне на някои страници с Internet Explorer 8? 2. Има ли трайно действие за премахване почерняването на менюто пак в IE8? ( освен временното остраняване чрез смяна на темата ) ?
  14. @Корда, може и да съм „криворазбрала”. Дано е така, но ти ми прати линка на ЛС след 20.30ч. няколко пъти същия ден, когато още сутринта (10.30) аз си бях „готова”. „…не си разбрала какво точно трябва да направиш и затова ти изпратих нагледен материал,който трябваше да свалиш,разархивираш и разгледаш подробно !Изпращам ти наново линка за сваляне-виж материала внимателно!!!” Явно за кратко публикуваният ти „материал”(щото си го изтрил) не е повече от това, което вече бях и посъветвана, и направила, и обяснила, даже бе по-постен и съвсем не беше клип, а аудио. Освен това беше различен и от пращаното на ЛС. Нали не искаш да си поиграем на копи-пейст? Мисля, че темата е приключена. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!
  15. От доброжелател във форума, който не е изразил мнение публично в темата, а праща лични такива и вероятно инструкции за решаване на проблема, качени в dox.bg. ( Да ги тегля, разархивирам и т.н.)
×
×
  • Създай ново...