Jump to content

vorfax

Потребител
  • Брой теми

    36
  • Регистрация

  • Последно посещение

vorfax's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Минах с AIDA и CPU-Z, но не ми го изписва. Първата програма ми дава това: http://prikachi.com/images/856/8293856w.jpg а на втората прикачвам лога. 9649.txt
  2. За да персонализирам галерия ми е нужно да хоствам сам папката и с интерфейса http://highslide.com/highslide/graphics/. Но проблем се оказва една подпапка - http://highslide.com/highslide/graphics/outlines/ , която не мога да сваля (заедно със съдържанието и). Може ли някой да ми помогне да я сваля? ПП: Свалих файловете (в прикачения архив), но качени на моя хост не бачкат... outlines.rar
  3. Най-сетне го хванах в действие. Само за времето, докато го снимам, процеса скочи от 200 до 500МВ в Task Manager-а. Това са исканите снимки:
  4. Дебна процеса да се появи. Вчера windows exlorer-а пак се крашна и подозирам, че процеса е бил активен, но в момента не се показва повече от няколко мига, когато отворя папка с повече файлове имащи превюта. Когато се появи ще го снимам.
  5. ОС e Windows 7, 64 битова, пропуснах да кажа.
  6. Прочетох в нета, че е свързан със създаването на thumbnails, но проблемът имам от 10-на дена. Проблемът е, че процесът започва да яде 1-2-3 GB памет и осезаемо компютъра се забавя. В интернет има съобщения за крашване на този процес, докато при мен понякога се крашва windows explorer. Какво вече опитах: 1. Опитах да изпълня посочен в интернет фикс, но ми изведе съобщението "Не могат да се задават DEP атрибути на 64-битови изпълними файлове." 2. Второ предложение, което срещнах е "Обновяване на последни версии на DivX и Nero.". И двете програми ги нямам. Имам портабъл версия на второто. 3. Трето предложение: "Обновяване до последна версия на: ffdshow". Късно се усетих, че тази програма (не беше ли кодек) не бях инсталирал, но все пак сложих актуалната версия. Изобщо остарели кодеци бяха нарочени за проблемът. Краен вариант е изключването на thumbnails (My Computer --> Properties --> Advanced Settings --> System Properties/ Advanced --> Performance/ Settings --> Visual Effects и махаме отметката пред Show thumbnail instead of icons), което обаче не искам, защото много ме улеснява в работата. Имате ли идея как да изключа процеса com surrogate? След като го направя ръчно от Task manager-а и иконките се появяват и паметта ми е свободна.
  7. Да, exe-то е саморазархивиращ се архив. Разархивираното е със същият обем, както и архива. Какво казваш, че картинките не са в тези dat файлове??
  8. Не е на PowerPoint. Първоначалния файл е 1 exe. Правен е в чужбина, ако това има значение. Жалко, че не може да се установи с коя програма е правен. Мисля, че преди време бях срещал програма, която извлича данни от exe, но ако това което прави е онова, което и разархиватор, то няма да има прогрес по моето желание...
  9. Имам едно голямо exe. Разархивирах го и се получиха приложение и 3 папки с имената DATA, SOUND и VIDEO. Т.к. exe-то е презентация, която съдържа видео, музика и изображения (евентуално други неща), логично е да заключа, че в папката DATA се намират изображенията, които искам като самостоятелни файлове. И т.к. в папката DATA има dat файлове, то аз търся начин да ги екстрактна до изображения (png, jpg, gif, tiff или каквото е там).
  10. Открих във форума тема за dat файлове създадени от Скайп, за която мисля, че Вие бяхте посочили решението. Но в случая, въпреки, че говорим за същият формат, предположих, че е неприложимо. Avira ми спря свалянето заради adware. Първа страница: Не стана с отваряне с Word, още повече с Notepad. DAT Tool Version 1.0 изобщо не тръгна (гледам е от 2006 г., сигурно не знае какво е Windows 7) Не стана с отваряне с програма асоциирана с предполагаемият формат на това, което би се екстрактнало. Препратката към конвертори беше загуба на време. По описание свалих като потенциално полезен някакъв Data Extractor. Безполезен в моя случай. После инсталирах Dragon UnPACK. Пак загуба на време. После инсталирах datexpl, изписа, че е неподдържан формат. Онова, което опитвах да си спестя е инсталирането на ненужни програми, поемането на риск да се заразя със зловреден код, ровенето в нета, четенето на английски език, загубата на време... в контекста на което остроумието Ви да ползвам търсеща машина е неуместно и безполезно.
  11. Срещнах тема със Скайп файлове, но моите са от специфично exe. Като го разархивирам излиза над 1 GB. Има папка с видео VIDEO и със музика SOUND и т.к. ми трябват илюстрациите, правя си извода, че са в папката DATA. В нея (както и в папката SOUND) файловете са във dat формат. Има ли начин по който мога да ги извлека в стандартен формат на изображения? Поздрави.
  12. Качвам пример. Това е страница от електронна книга публикувана на адрес http://en.calameo.com/ Този е малък като размер в пиксели, мисля, че е 595х842: http://prikachi.com/flash/files/14112J.swf
  13. Защото е голяма детайлна карта. Вероятно в Letter размер.
  14. Не, не, на погрешен път сте. За идеята файла си го снимах с prtscn и го слях във Photoshop. Но не това търся. А резолюцията ми е близо до максималната и пак файла е на 4 екрана поне. Просто търсех цивилизован начин да извлека фрейм от флаш. За алтернативи и сам посочих. Мисля, че виртуален принтер би свършил работа, но с тези, с които пробвах не се получи. С него мога да конвертирам флаша в PDF поне, а него мога да си растеризирам.
×
×
  • Създай ново...