Прехвърляне към съдържание


Rub4o

Регистриран на: 04 Apr 2006
Извън линия Активен: 01 Nov 2011 10:34

Мои коментари

В тема: Забавни игрички

23 April 2006 - 02:51

Ето ви една игрица и от мене:
Не се сърди човече (мултиплеър)

В тема: Може ли да се свърже грамофон с компютър

21 April 2006 - 19:53

Малко офтопик, на фона на малко по-горния пост:
Аз имам завидно стар стерео грамофон Сони (изработка края на 80-те), който си има вход чинч, отбелязан с AUX, и диоден дисплей за силата на звука!
Едва в последствие разбрах, че става дума за Респром, така че имах право на предположение все пак.

В тема: Може ли да се свърже грамофон с компютър

21 April 2006 - 18:45

Да стига да има вход (AUX предимно се обозначава, или Video IN при по-нови модели уредби, също може да бъде срещнато и като Line IN, сигурно има и още поне толкова възможни индикации). По принцип стандартния вход на уредбите представлява чинч (женски), към който е необходимо да свържеш преходник: чинч мъжки към стерео жак (малък, който да включиш към изхода на звуковата карта). В зависимост от разстоянието и типа вход (възможно е да е различен, при някой по-стари уредби, дори съм срещал, вход тип щипки, подобни на щипките с които се закачат самите тонколони), може да използваш готов кабел (продават се готови, с различни накрайници), а ако разстоянието е по-голямо и имаш необходимите минимални технически познания, можеш сам да си направиш такъв.
От съществено значение ако грамофона (предполагам стерео иначе не виждам смисъл от операцията, ако смяташ да дъниш моно звук) има вход и прибягнеш до използването му, след скачането трябва внимателно да настроиш силата на изходния звук от звуковата карта (да не се подава много висок звук, това можеш да определиш ако има някаква светлинна индикация - дисплей на грамофона (уредбата), относно лява и дясна лента).

В тема: Някои игри не ми тръгват.

21 April 2006 - 17:12

Защо не опиташ с официалните от сайта на NVidia, поне да опиташ (финални не бета)? Макар и с последната версия, ако толкова държиш на по-стари, из фтп-то на NVidia има архив с повечето по-стари версии. Пък иначе из интернет се подвизават какви ли не "оптимизирани" драйвери, към които аз лично гледам с известен скептицизъм.

В тема: Някои игри не ми тръгват.

21 April 2006 - 16:10

Информацията която съм посочил е на базата на драйвер nVidia ForceWare 84.21 WHQL XP от сайта на nVidia.
Относно версиите на драйвера, е доста относително дали старите са по-ефективни от последните версии, в които просто се добавя поддръжка за новите модели видео карти и са оптимизирани някой неща на база цялостна архитектура на различните серии видео карти.
Аз до сега не съм срещнал затруднения или влошаване на качеството при използване най-актуалните драйвери, въпреки че картата ми не е първа младост (FX 5600 MSI).
Ето и визуален пример, какво точно визирам в по-горния си пост:

Публикувано изображение

Вярвам, че ще намериш разрешение на проблема, дори и на базата на различни експерименти с версиите на драйверите за видео картата, също и след инсталиране на подходящите такива за монитора.