Прехвърляне към съдържание


antishoC

Регистриран на: 04 Aug 2009
Извън линия Активен: 09 Sep 2011 20:22

Започнати от мен теми

Работа в атомни електроцентрали

23 August 2011 - 01:02

Мой познат иска да кандидатства за работа в Германия през ваканциите. Не съм точно запозната, но става дума за почистване и извършване на елементарни ремонтни работи в определини сектори от напълно спрени атомни електроцентрали.Аз естествено съм твърдо против. Моля споделете до колко смятате тази дейност за опасна или е просто работа като всяка друга :crosseyes1: По принцип не се меся в чуждите решения, но в случая просто ще се наложи.
Мислите ли, че когато университетите публикуват официално обяви в сайта си за работа и стаж предлагани от чужди фирми, по някакъв начин се съобразяват и с трудовата безопасност?... УФ.. много глупав въпрос-едва ли им пука, но... все пак кажете какво мислите и вие. Бихте ли се навили на такава работа? Имате ли познат, който е бил на подобно място.

Кое е името на тази песен?

24 July 2011 - 22:24

http://dox.bg/files/dw?a=8d25857624

Коя е тази песен? Почти 99,99% съм сигурна че е на Уилсън Пикет, но нищо не намирам. Записа е от касета с различни изпълнители на която описа е изчезнал и няма как да разбера името и.

Компютъра не ми разпознава устройство

12 April 2011 - 20:20

Имам проблем с едно устройство, което компютърът не иска да разпознае. Става въпрос за аудио анализатор Phonic PAA3-може да го погледните на този сайт
http://www.phonic.com/en/paa3.html
Анализатора се ползва вече около година. Работи перфектно. Проблема е ,че искам да вкарва данните в компютъра за удобство при нужда / до сега се правят снимки, което е мн. тъпо/.
PAA3 си е закупено с оригинален кабел за USB и диска със софтуера. Обаче след инсталирането, компа не намира устройството. Пробвам на два различни компютъра , но не става. На компа с Windows XP при включване и изключване на PAA3 към компа, нищо не се чува. При другия компютър с инсталиран Win7 след махане на кабела се чува характерния шум при изключване на у-во свързано с USB/ако това е от значение/
Пробвах с драйверите от диска, пробвах и с тези от сайта, които се оказаха същата версия v1.2-не става :devil: Пробвах инсталаране с включено устройство, пробвах и първо само инсталация без да е включено -пак нищо :no:
Не знам какво да правя :help:
Ако това има значение за инсталирането:
Warning: This program is protected by copyright law and international treaties

търся документални филми

03 March 2011 - 22:06

Търся документални филми за големия адронен колайдер за ядрени изследвания (CERN) /може и за Tevatron на Фермилаб в САЩ/ Филмите обаче да не са свързани с построяването им и как действат самите ускорители или пък с биографиите на конкретните учени които работят там, а да се фокусира върху самите опити. Конкретно ме интересуват, кои точно експерименти се очаква да дадат конкретен отговор на три въпроса.
1- Oт какво е изградена материята около нас
2- Какъв е произхода на масата и защо предметите имат тегло.
3- Защо във Всекената има повече материя отколкото антиматерия?
Ясно е, че това донякъде е свързано с откриването на Хигс безонът,но ме интересуват самите експерименти и защо точно „това” или „онова” което ще се случи при сблъсъка на частиците, ще даде отговор на тези въпроси и защо. В интернет намирам доста материал, но там се говори само за построяването и устройството на ускорителя или просто се констатира, че отговори на тези/а и на още много други въпроси/ ще ни дадат ускорителите,без обаче конкретно да се коментира по какъв начин точно ще стане това.
По принцип търся филм /по възможност със български или английски субтитри/ но маже и статии. Но да са по-конкретни, а не общи журналистически приказки,за това от какво огромно значение са тези експелименти,как ще разклатят изцяло основите на физиката и бла,бла,бла подобни "шменти капели" само за пълнеж на статиите

И защо не мога да вляза в колибката? Т.е влизам, но не ми се отварят филмите :blush: Вие имате ли проблем?

Хм, влезнах с много зор, но не знам какво да търся. Давайте някакви заглавия по темата, ако се сещате

Снимате и на по-ниска резолюция-как?

11 November 2010 - 21:37

Понеже си загубих стария фотоапарат ми се наложи да си взема друг-Sony DSC-W270, но имам проблем. В момента, като си кача снимките на компа, са ограмни-2.72 МВ и нагоре :crosseyes1: Налага ми се с програма да ги намалявам след като са вече на РС. Въпросът е, има ли начин да ги намаля от самия фотоапарат / до 400кб/ Няма да се авявам на фотоконкурси и по-често ще ми трябват по-малки снимки, които да мога да си качвам или пращам без проблем,т-е удобни за разпространение. 1280 х 1024 пиксела примерно биха ми били напълно достатъчни. Гледам снимките от стария Pentax са били 1024 х 768 и са си съвсем прилични.Все ми се струва, че и в самия фотоапарат трябва да има такава функция за намаляне на пикселите още при самото снимане Надявам се някой, който има същия фотоапарат, или разбира повечко да ми помогне :blush: