Jump to content

Lilian

Потребител
  • Брой теми

    6
  • Регистрация

  • Последно посещение

Lilian's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Съсипах два диска в опити да запиша буутващо CD с Windows XP. Как за бога се прави това чудо? Търсих във форума, но не виждам нищо.
  2. А как да разбера дали е настроен ръчно да взима адрес от рутера? XD Защото от мен никакво усилие за свързване не се изисква, всичко сам си прави. Не казвам какъв модел е, защото не знам. Не ми е спешно, просто ми беше интересно от какво може да се получи. За нова шанс няма, поне докато не се потроши напълно компютърът, защото след лаптопа нашите няма да вземат нов, освен ако не са на зор. Намерих инструкции за обновяване на фърмуер във форума, ще опитам и ще кажа резултата. Едит: HL-DT-ST CD-RW GCE 8525B е записвачката. Никъде няма фърмуер за нея или поне аз не намирам. Някой да може да даде линк? Едит 2: Намерих нещо като поразместих словореда, ъпдейтнах го, и сега ми тръгна един диск, който не тръгваше преди. Проблема - друг не тръгва. Явно просто е прекалено дърта, че да работи като хората. А и четох, че е възможно най-скапаната записвачка. Пореден едит: Рестартирах, изчаках този път без да отварям моя компютър, и стана. Да поясня само, че преди да обновя фърмуера, дори нямах шанс да отворя моя компютър, веднага забиваше. Мисля, че я оправих. Така. Благодаря много, без помощ нямаше да успея. Установих, че забива от време на време по същия начин като преди, но след рестарт тръгва.
  3. Здравейте. Реших се да преинсталирам Windows XP на старата щайга след внимателно прочитане на ръководството във форума ви. Реших да рискувам (въпреки че нямам драйверите, които се споменават - "драйвери за дадения SATA/SCSI контролер от сайта на производителя на дъното" и дори не знам що е това), тъй като имам backup файл и лесно ще "закрепя" уиндоуса с acronis true image, ако не стане. Единственият ми проблем (или страх) е, че съм с рутер за безжичен интернет (в случай, че ви интересува, ей такъв е), който се включва с кабел в компютъра (а безжично се свързвам с лаптопа, на който съм сега) и е защитен с парола. Знам паролата и името, но не знам дали ако го изключа след преинсталирането ще трябва да инсталирам някой драйвер за рутера(който нямам). Не ми се иска да викам хората от интернета да се занимават с моите лапешки глупости, а не знам какво да направя и какви проблеми може да възникнат. И втори проблем - записвачката на стария компютър. На практика работи когато си поиска. Единственото CD, което тръгва на нея със сигурност, е Hiren's boot cd. Обикновено като сложа CD (не чете DVD, стар е), почва да ръмжи и всичко замръзва така, че нито бутончето за минимизиране, нито отчаяните ми опити да го "разръчкам" някак, както правя като забие, работят. Само рестарт е решението, и ако CD-то не е извадено след рестарта, става същото нещо. Курсорът не мърда въобще и нищо не работи. Не че отначало като го купихме (преди около 3 години) много съм ползвала записвачката, но не е имало такъв проблем. Дори не знам кога е започнало. Чете ми CD-та с игри, но примерно едни с драйвери (които даже не съм сигурна какви точно са), не ще.
  4. МНОГО благодаря. Това беше цялата работа - как да направя диска. Бях решила, че е невъзможно без преинсталиране, защото рових къде ли не за уроци и нищо не успях да открия. Направих си диск D, нямаше важна информация на изчезналия. Мерси отново на всички, които отговориха.
  5. Ето шот С PartitionMagic ето какво ми намери: Шот
  6. На компютъра ми наскоро просто му дойде време за преинсталация и реших, че ще ми спести много време, ако използвам backup файла, който миналата година му направих точно след преинсталиране с Acronis True Image. Понеже имах проблеми със записване на boot-ващо CD, пуснах програмата от компютра и избрах Restore от там. Първия път нищо не стана, всичко си беше като преди, въпреки че наистина изглеждаше като възстановяване на файла. Втори път опитах, но по средата на процеса се отказах и натиснах Cancel. Компютъра ми след това не искаше да се включи, изписваше се само една долна черта горе вляво на монитора, и това беше. С лаптопа ми записах буутващо CD, възстанових този път както трябва backup файла, и тук идва проблема ми. Нямам локален диск D. Просто не съществува. Опитах да го пиша в адресната лента, но не го намира. Пробвах да настроя компютъра така, че да се виждат всички скрити и системни файлове, но го няма. На диск C не ми е разпределена цялата памет, а само около половината. Възможно ли е проблема да идва от това, че backup файла беше записан на флашка, а нея ми я отчита вмомента като диск D:? И има ли начин да добавя втори диск с някаква програма може би или е наложителна преинсталация на Уиндоуса?
×
×
  • Създай ново...