Jump to content

netscan

Потребител
  • Брой теми

    17
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

netscan's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Пробвай да форматираш с USB Disk Storage Format: http://dox.bg/files/dw?a=e5ae49d505 За да няма спекулации - свалено е от тук: http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk Линковете работят!
  2. Форматирай флашката и опитай с Panda USB Vaccine - безплатна е! Ето ти линк: http://research.pandasecurity.com/panda-usb-and-autorun-vaccine/ Дано съм бил полезен! Успех!
  3. Здрасти, liver! Преди време инсталирах на един компютър TuneUp Utilities 2009 8.0.2000.35, не е последната версия, но е от преди 8/9 месеца. Да ти кажа честно - не ми допадна стартовият прозорец, иначе впечатленията ми не бяха лоши. Модулите на 8.0.2000.35 са почти еднакви (с леки изменения/допълнения и различен интерфейс) с тези на TuneUp Utilities 2007 (това го казвам по памет!). Мисля, че която и от версиите да имаш на компютъра си, ще ти свърши работа! Поздрави!!! ПП: Night_Raven , напълно съм съгласен с това твърдение: "Такива програми имат например и модул за чистене и освобождаване на RAM, което е пълна идиотщина.", но дали наличието им на дадена система е безсмислено, опасно или добро - мисля, че всеки има право на мнение!!! Поздрави!!!
  4. По принцип, поразиите биха могли да се направят от всяка една програма или файл, които имат допир с настройките на ОС, а и със самата ОС!!! Night_Raven , а нима тези "най-различни .reg файлчета из интернет" или тези "най-различни настройки (които могат да се намерят безплатно на много места)", не могат да ти скапят ОС, ако не знаеш, кои от тях и по какъв начин да използваш?! bmvtooo , колко от обикновенните потребители са "в час", за да подържат ОС, със или без тези програми??? Нима смяташ, че е по лесно, да ровиш из нета и да търсиш настройки и файлчета за настройка на ОС, от това, да намериш описание на някоя програма за оптимизация, описание на функциите, които предлага и начин за работа с нея??? Това, което си ми цитирал е красноречиво: "На практика авторите на тези програми (и подобните им) просто са събрали на едно място най-различни настройки (които могат да се намерят безплатно на много места)"! Но интернет е голям, няма лошо да си ги търсиш!!! Ключовата дума в цитата е безплатно , но да не забравяме, че в България, много малко хора ползват легален софтуер, така че, програмите за които се говори, лесно би могъл да си ги намериш "легализирани", във всяка една P2P мрежа!!! Това, че може да се скапе ОС, след неправилна употреба на дадена програма за оптимизация е така, но същото може да се случи и след неправилна употреба на антивирусна, антиспайуер, HIPS програми, защитни стени и други такива!!! Да не забравяме, че ОС може да се скапе и в трети случай: ако не използваме програми за оптимизация или защита!!! Моето мнение: дали програмата е платена или безплатна, шарена или не, стара версия или нова - не е от голямо значение, ако изпълнява добре предназначението си и да те задоволява постигнатото, с нейна помощ!!! А ако я използваш неправилно, вината си е в теб, а не в програмата!!! Поздрави!!!
  5. plamen74.72 , аз лично използвам, а и при инсталация и преинсталация на WinXP, винаги слагам TuneUp Utilities 2007 6.0.2311.0 . След първоначалните настройки на програмата, никога не ми се е случвало, да прави, каквито и да са проблеми на ОС! ПП: На чужди компютри, на десктопа, оставям пряк път само към "1-Click Maintenance", защото, неправилната работа с модулите на програмата, не води до нищо добро!!! А за кърпичката - едва ли, ще ми трябва след работа, точно с тази програма!!! Поздрави!!!
  6. Явно не правиш разлика между "лоша програма" и "неправилна употреба" на програма!!! Цитата, които си дал, не потвърждава, че вредят на ОС!!! Поразиите, които си виждал по компютрите, със сигурност, могат да се причинят и без такива програми, затова не можеш да го твърдиш категорично!!! А ако тръгна да "хленча", не се притеснявай, ще си намеря кърпичка!!! ПП: Вече го написах веднъж, но заради теб, ще го напиша пак: Не искам да споря с когото и да било, за това, дали трябва или не, да се използват оптимизиращи програми!!! Всеки има право, да преценява и решава това сам!!! Поздрави!!!
  7. На теб какви поразии ти направиха и убеден ли си, че причината е в тях? пп: както казах, личното ми мнение (с което не задължавам никой ) е, че вършат работа, а колкото до четенето, хубаво е да се чете!
  8. Night_Raven , съжалявам за спама, но трябва да кажа, че не съм прочел никъде и да се е повредила ОС след използването им (визирам TuneUp, Advanced SystemCare и IObit SmartDefrag)! Поздрави!
  9. А темата не е ли: "Здравейте, понеже TuneUp Utilities не ще да работи на уиндоус 7 търся нещо с подобни функции и качества, благодаря предварително" ? пп: В раздела "Помощни програми" на Advanced SystemCare има и Smart Defrag (и двете са на IObit), която върши много добра работа (това е лично мнение)!!! Не искам да споря с теб или с когото и да било, за това, дали трябва или не, да се ползват оптимизиращи програми!!! Всеки има право, да преценява и решава това, сам за себе си!!! Аз лично съм доволен от тези, които използвам и досега, не съм имал никакви проблеми с ОС!!! Поздрави!!!
  10. Къде прочете, че човека търси дефрагментатор??? Не видя ли, че търси програма подобна на TuneUp Utilities??? Advanced SystemCare и Ace Utilities са с подобни функции!!! И къде прочете, че "не се препоръчва да се ползват на която е да е било ОС" тези програми??? Дай ми линка да го прочета и аз!!!
  11. Не знам дали ще работят под Win7, но опитай с Advanced SystemCare или Ace Utilities! пп: Advanced SystemCare има орязана Free версия, а Ace Utilities е платена!
  12. Какво ви е мнението за HIPS-а на Spyware Terminator, а и за самата програма?
  13. Няма да ти се наложи! Разбрах за игрите, че забиват! Пробвай с дъното!
  14. Здрасти! Преди около 3 месеца, мой приятел имаше подобен проблем: игрите при него (от Jardinains и DX-Ball до NFS и TOKA 3), понякога си вървят нормално, понякога насичат и не можеш да играеш и третият вариант - компютъра забива! Оправихме го със смяна на дъното! Старото беше MSI, а това което сложихме е GIGABYTE M57SLI-S4. Компютъра му е със следните параметри: Дънна платка: GIGABYTE M57SLI-S4 Процесор: ATHLON64 X2 5200+ 2.7GHz Рам Памет: 2GB DDR2 800 Твърд диск: 2 х 160GB Видео Карта: Nvidia GeForce 9800GT 512mb PALIT Моят съвет е: ако ти са познати в сервиза, помоли ги да ти сложат GIGABYTE M57SLI-S4 или поне S3 (с чипсет Nvidia!), да пробваш няколко дни! Може пък и при теб проблема да е в дъното!!!
×
×
  • Създай ново...