Jump to content

false

Потребител
  • Брой теми

    35
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

false's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Ами погледни в сайта на PHP-Fusion, регистрационна форма имат със сигурност, а rating-системата, която ти е необходима, вероятно ще я има, като статичен модул, който се добавя към CMS-а. По-добре разгледай някоя динамична галерия, със сигурност ще има това, което искаш.
  2. Абе, родителите за какво са? Толкова ли е трудно да й ограничат достъпа до компютъра, пък да се тръшка, реве -- все ще й дойде нещо в главата, рано или късно!
  3. Здравейте, лятото наближава и всички мислят как и къде да отдъхнат -- кой ще ходи на море, кой на балкан, ще се почиваа. Тази година избора е балкан, искам да ми препоръчате спокойно място, за двама души, далеч от "живота". Разбира се цените да не са прекалено надути, просто искам да се отиде на място, където наистина може да се почине, не някое забутано бунгало, да се чудя защо гризачите проявяват интерес към храната ми.
  4. Остави синът ти да пробва, да не се надява, че в първата фирма ще се задържи дълго -- ако е добър, ще си намери място, където да почитат знанията му. Много лесно служител на някой от посочените фирми, пишещ във форума може да подхвърли едно име, но това означава ли, че това е мястото където момчето ще се чувства добре? Да отива по интервюта, и да започне работа там, където му харесва най-много! Същевременно може да работи като програмист на свободна практика (freelancer), никому не са излишни странични доходи, нали?
  5. А ти, четеш ли? Библиотеката има качена статична версия в thepiratebay.org, от преди месец -- не съм я свалял, но предполагам в удобен вид са качени по-голяма част от произведенията. Ако съм прав -- въпрос на време е да е отново онлайн, с единствената разлика, че ще се хоства някъде доста далеч от България. От където и да погледнеш нещата, всичко това се прави с цел манипулация. На кого? Ами на пенсионерите от блока, които утре ще прочетат във вестника, че добрите полицаи отново са "хванали лошите" и ще си кажат: "Ах, правителството взе да мърда малко! Пак ще гласуваме за тях, нали Пено?"
  6. А за временните файлове, това не е Linux да ги чисти автоматично при изключване на системата...
  7. Тази настройка оказва на операционната система с кое приложение да отвори конкретния формат, ако е маркиран - ще ги отвори със KMPlayer, ако не - с video player-a инсталиран на системата (обикновено се подразбира: Windows Media Player). Ако си решил да ползваш изцяло (за гледане на видео / слушане на аудио) KMPlayer - слагай отметките навсякъде.
  8. Пробвай да го изтриеш след рестартиране на системата! ;-)
  9. http://www.usb.org/developers/usbfaq#cab4 Най-доброто решение, според разработчиците на стандарта е първото, което си дал. А иначе второто е удължител - за 5м, т.е. трябва да навържеш краен брой такива удължителя за да достигнеш крайната точка - което си е много пари, а и вероятно няма да стане нищо.
  10. Това, което търсиш е firewall distribution, като до момента има доста подобни open-source/freeware решения, базирани на Linux-дистрибуции, но ако искаш решение, което да те предпази от всякакви атаки и зловреден код - това няма да ти помогне, поне не за второто. Например pfSense е дистрибуция, базирана на FreeBSD и като характеристики включва: Всичко това ти предоставя големи възможности за контрол на трафика, стига да успееш да конфигурираш дистрибуцията правилно, т.е. според твоите нужди. С антивирусна на крайната машина няма да се разминеш - защото ядрото на *UNIX е коренно различно от това на Windows, именно това е и основната причина за Windows (*.exe файловете) да има толкова много зловреден код - който под *UNIX не върши нищо. Мисълта ми е, че ако сложиш антивирусна на *UNIX, която да сканра всеки свален файл - едва ли ще засече зловредния код, писан за Windows-базирани ОС.
  11. Освен, че са физически несъвместими (т.е. не можеш да сложиш DDR2 в слот за DDR памет, както и обратното) те са и електрически несъвместими, към DDR слотовете се подава напрежение 2.5V, DDR2 се хранят с 1.8V. Сравнение между двата вида памети (DDR и DDR2): http://www.diffen.com/difference/DDR_vs_DDR2 Edit: Опа, подведох се по последното мнение. Извинявам се. :-)
  12. Това е маркетингов трик от страна на производителите, идеята е проста: от чисто технически аспект компютрите са тясно свързани с двоичната бройна система, а ние ползваме десетичната. Проблемът идва от там, че за производителите 1GB = 1000MB (дори според SI, 1GB = 10^3MB), а реално погледнато: 1GB = 1024MB (отново SI, 1GB = 1024KiB). Като разпишем малко капацитета на твоя твърд диск: 160GB * 1000 = 160000MB * 1000 = 160000000KB * 1000 = 160000000000B! и сега реалността: 160000000000B /1024 = 156250000KB / 1024 = 152587,890625MB / 1024 = 149,0116119384765625 => 160GB cap. ~ 149GB ;-) P.S.: Казваш, че "загубения" капацитет е много, а какво ще кажеш за: 1TB = 931GB, тук важи основния закон на Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече."
  13. Ами пробвай ги запази на друго място: Tools > Options > General > Downloads, може да промениш действието на бровсера при опит да се изтегли определен файл.
  14. Аз ли не виждам добре, или си ни показал температурата само на графичния процесор, която е нормално да е леко висока. Но все пак никога не поставяй машинката върху мека основа - по този начин пречиш на въздуха да циркулира както трябва и е нормално температурите да се завишат. Разгледай в интернет що е това охладителна подложка, не са скъпи и са особено ефективни, особено през лятото.
  15. Нека приемем, че ползваш структура от данни, подобна на тази: struct students { char studName[40]; // store student name unsigned F_num[20]; // store facultet number char EGN[20]; // store student EGN double Ratings[10]; // store student ratings double avgRatings; // store average rating for any student } std[max_students]; Ако условието за поява на изпит е да има оценка по предмета ( 2.00 >= оценка < 2.50 ), то въртиш един цикъл и обхождаш всички членове на структурата като проверяваш стойността на Ratings[0], ако оценката наистина е двойка - пазиш факултетния номер в предварително създаден двумерен масив. Обхождането си го представям по този начин: for(unsigned i=0, j = 0; i<stud_MAX; i++) { if( std[i].Ratings[0] < 2.50 ) // condition { stud_exam[j++][0] = std[i].F_num; } } j - брояч за stud_exam масивът, който се инкрементира само когато е изпълнени условието за изпит stud_exam[m][n] - двумерен масив, предварително деклариран, задължително от тип unsigned - пази факултетните номера когато е изпълнено условието, примерна декларация: unsigned stud_exam[stud_MAX][1], как се подава двумерен масив на функция: http://bytes.com/topic/c/answers/726259-how-pass-multi-dimensional-array --- Not tested!
×
×
  • Създай ново...