Jump to content

mimoslav4eto

Потребител
  • Брой теми

    19
  • Регистрация

  • Последно посещение

mimoslav4eto's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Здравейте! Имам малко странен въпрос. Един приятел ме помоли за помощ като по-вещ в областта на техниката. Имал е проблем с Мака си(20 инчов iMac 2007 MA877LL - iMac 7,1 - A1224). Занесъл го е на някакъв "баш майстор" и пичът изтрил всичко и сложил Windows 7.... Когато зарежда, се появява бял екран и остава така за известно време, не разпознава повечето от Os X boot командите(мисля, че ги разпознава, но просто няма никаква реакция, понеже няма какво да буутне или изпише) с изключение на задържане на бутона на мишката за еджектване на диск(останалите просот не мога да ги тествам в тези условия). Възможно ли е след като така е инсталиран Windows 7, да се инсталира отново някоя от версиите на Os X? За жалост собственикът няма оригинален диск, с който нещата щяха да станат по-лесно. Опитвах се да дръпна това и онова от интернет. И пробвах с по-стари версии на Os x(tiger) като просто рипна iso-то на диск. Нямаше резултат, дискът не беше разпознат. С по-нова версия не съм пробвал, защото размерите са твърде големи за обикновено dvd(нужно е DL, за което нямам записвачка), а boot-ване от usb не работи(макът е стар модел или просто не си работи...). Ако някой се е сблъсквал със сходен проблем, моля да сподели Благодаря предварително!
  2. Съгалявам за неподробната информация, която съм дал, исках да извърша тестовете на Windows 8.1. Благодаря за отговорите, с малко труд, програмите вършат точно това, което искам
  3. Може би е малко късно, но.... Ако си на ти с code-ването(не се изискват кой знае какви познания), може да разгледаш Autoit и AutoHotKey. Малко са старички, но не знам дали има нещо по-ново на пазара... И с двете програми можеш да манипулираш движението и симулация на клик на мишката или бутони от клавиатурата в рамките на 1-2 реда код. Лично аз съм работил с Autoit, има много допълнителни библиотеки към себе си, които са от голяма помощ - напр. локализиране на цветови пиксели или цял image върху екрана на компютъра, манипулация на Firefox - връщане на страници, презареждане, ровене в сорс кода и т.н.(не знам дали работеше с по-нови версии и с други браузъри) и доста други. Изпълнявал съм доста сходни таскове, доближаващи се до твоето питане, така че с малко нагодяване, трябва да ти свърши работа
  4. Здравейте! Отдавна не съм писал във форума, за което съжалявам... Тук съм с въпрос за компетентни хора като вас Имам за задача да тествам и намеря най-добрата Application Firewall. Съществува ли програма - тестът или туул, който да ми показва лийкове в съответната firewall? Аз съм изпробвал Nessus, Comodo Leak Test и 1-2 безизвестни туула но без никакъв особен резултат. Ако не, то бихте ли ми препоръчали уеб страница или информация за най-добрата firewall, която да не е outdated и да се дават конкретни доводи за това(не само тя е най-добрата защото така...). Благодаря предварително!
  5. Не бих опитвал такава простотия, но в момента който китаец не е грамотен, той не е направил онлайн магазин и не е публикувал стоки в ибей. Реално аз станах жертва на подобна измама и просто ми беше много интересно(досега не бях се замислял...) какво се случва с измамника и под каква наказателна отговорност го водят... Нито мисля да правя такива неща, вярно е , там се въртят много повече пари отколокто официално е обявено, че съществуват изобщо и силата, която имат, е невъобразима, но просто ми е чудно как се справят примерно с подобен жълтурко, изсмукал някакви средства и се скрил в някое затънтено малко 6 милионно селце на Китай... Просто ми изглеждаше невероятно дългата ръка на бюрокрацията да успее да го издири. Благодаря за разясненията и се извинявам ако съм направил някакво лошо впечатление. Нямам никакви лоши преднамерения с цел да пробвам такива безумни работи(Може от части да са зачекнали темата и в TOS, но аз лично не съм ги чел.. На бас че не са много хората, които са чели TOS преди да се регистрират, така че скоро да не се окажем продадени роби в Азия ), нито пък имам за цел да подстрекавам всички тарикати в тази държава... Очевидно е, че с тях шега не бива
  6. Здравейте! Вече от няколко години Paypal се е утвърдила като доста добра платформа за онлайн плащания. Много пъти съм плащал и съм получавал пари, отварял съм диспути и са ми връщали парите, в други случаи не са Въпросът ми е: Ако, например, някой реши да продава несъществуващи стоки по Ebay и съответно има доста купувачи, той отбелязва пратките за изпратени, извинява се за закъснението им докато не духне с парите. Това не е проблем за купувачите, понеже и ebay и paypal предлагат защита на купувачите(случи ми се и ми върнаха парите ), но се зачудих от къде аджеба ги взимат тези пари? Фонд "да обещетим купувача"? Част от приходите на Paypal може би са задалени за такива случаи(които глобално са много на брой и не всички са за дребни суми...), но... какво става с продавача - измамник? след като примерно си е изтеглил парите и си е закрил картата, с която се е регистрирал? Могат ли да го хванат? Налагат ли му глоба или могат ли да го накарат да върне тези пари? Или просто ей така смуче пари от системата? Ако е така, това е доста хитър ход... Благодаря предварително!
  7. Добър вечер на всички! От известно време се ровя из интернет и търся най-удобната за мен програма за общуване(било то чатене, пращане на файлове и т.н...) между компютри през ЛАН мрежа. Минах през доста програми и в крайна сметка попаднах на LAN Messenger. Интересното при него бе че само инсталираш и ползваш по предназначение. Но в последно време намерих негова доста по-добра алтернатива - Borgchat. При него има много повече опции, имотиконки и доста по-успешно изпращат и приемат файлове. Също така има и български интерфейс... Но се появи един проблем. След инсталирването на нужния софтуер на двата компютъра, то единия не засича другия и обратното, тоест въпреки че двата компютъра са в ЛАН мрежа то не могат да се свържат чрез тази програма. Докато при Lan Messenger няма никакъв проблем с връзката и всичко е ок. И въпросът ми е трябва ли да направя някакви точни настройки на локалните връзките на програмата или трябва да променя нещо, за да може в крайна сметка да работи функционално и на двата компютъра? Ще съм много благодарен ако някой сподели мнение по въпроса и също така по възможност да предложи или предположи решение Благодаря предварително!
  8. Имах предвид че просто упътването за работа в този линк не действа при мен, тоест информацията там не ми помогна с нищо... И май в крайна сметка наистина ще чакам новата версия на Ubuntu
  9. По принцип изписва това, което според мен означава, че компютъра разпознава адптера. Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 001 Device 006: ID 0cf3:9271 Atheros Communications, Inc. Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 002 Device 002: ID 0b38:0010 Пробвах българския линк, но без успех. Вече драйвери уж са разработени. Поне така се казваше някъде из тази тема. А можете ли да ми препоръчате адаптер, който лесно мога да настроя на Линукс?
  10. Здравейте! Понеже имам безжичен рутер и ползвам безжичен интернет, имах usb безжичен адаптер и понеже не ми се опъваше много кабел реших да ръгна него във втория ми настолен компютър. Но проблема ми е, че не мога да инсталирам драйверите на адаптера на компютъра, защото съм под Убунту 9.10, а драйверите са само за Уиндоус. А пък като включа адаптера към компютъра той въобще не го разпознава.Досега на този компютър не е била включвана безжична връзка, а само ЛАН връзка и не знам какви настройки да направя.Може ли някой да ми каже как да инсталирам правилно адаптера, за да работи? Моделът е TP-LINK TL-WN722N. Благодаря предварително! Ще почерпя!
  11. Имам камера, с която записвам видеоклипове във формат .vro. Нужна ми е някаква програма, с която качествено да ги "рип"-вам.
  12. Търся програма или пък упътване как мога да сменя датите за създаване и модифициране на даден файл. Много бих се зарадвал ако има такава. Срещал съм такава програма за снимки и картинки и се чудех дали има за файлове.
  13. Според моите проверки имам.... но все пак успях да открия решение.
  14. Проблемът ми се състои в това, че когато вмъкна във презентация видео и пусна презентацията, когато видеото е пуснато има само звук и черен екран- тоесто няма картина..... Някой би ли могъл да ми помогне и да ми каже аз ли греша внещо, някаква приставка ли ми трябва? Смея да се нарека начинаещ в тази област и не разбирам много, затова съжалявам ако задавам елементарни въпроси...
×
×
  • Създай ново...