Jump to content

D-r A

Потребител
  • Брой теми

    20
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

D-r A's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Явно петък следобяд не е ден за боричкане с Бил Гейтс Проблемът се реши със създване на нов админ акаунт и изтриване на стария. Можете да заключите темата.
  2. Машината е старичка - лаптоп дел, с win XP SP2, но заради приложни програми за телефонни централи си я поддържам. Днес следобяд какво се случи - Включих я в офиса след прибиране от обект - стартира нормално. След около час нормална работа /към нея по usb ми е принтера/ ми направи впечатление че е угаснала. Стартирах я отново и спря за избор на режим - опитах сейф мод - изписа десетина реда и спря. Изгасих я - реших че е загряла и я оставих 10 тина минути изключена. След новия старт избрах нормален режим - тръгна да стартира win, изписа welcome и се застоя с този надпис подозрително дълго. След известно време - вероятно около 5 минути, изведе съобщение че / по памет цитирам/ юзер лог не е намерен или нещо такова - да се обърна към сис админа. Да, но тази машина е само с този, админ потрбител и стартира без пароли. Съобщението беше с намаляващ таймер и след изтичане на 30 те секунди, се скри - след около минута пак се появи същото съобщение - което не изчаках а затворих, след което мислех да я спирам, но видях че до мишката пясъчния часовник се появи - т.е. нещо все пак върви. След още няколко минути win стартира, създавайки вероятно някакъв акаунт - зареди поетапно изписвайки ги в съобщение - куп неща - стартира след това с нова визия - с част от познатия ми десктоп - с достъп до всичко - папки и данни, а и софтуери - проверих тези софтуери които ползвам - работят. Нета също работеше. Опитах ресторе поинт от 27 ми - уж го изчете нормално и се рестартира, но пак стигна до съобщенията за неоткрит юзер лог/поне това си спомням че пишеше/, след описаните процедури и старт на новата визия, съобщението на ресторето е че не може да бъде изпълнено. Реших че сговнясването ми за петък е достатъчно и го оставих за утре. Извинявам се за многословието, но изчетох доста в нета, а и във вашия форум и утре почвам търсене на истината. Ще бъда благодарен за съвети къде и какво да търся.
  3. Имах подобен парадокс (преди 7-8 години) - след ъпгрейта от 128 на 2 х 128 Мбт на Рам паметта, РС то работеше значително по-добре, но нета спираше след 15- 20 минути. Сменях всякакви вариации на тема РАМ, в т.ч. и една 256 ца, и все същото. Нета увисваше, като по часовник. Накрая я зарязах с нейната си 128 - ца и никакви ядове с нета. Никой тогава не откри защо - виках дори и светнати приятелчета - сменяха настройки, бъркаха из биоса и какво ли не - и все тая, сякаш тази машина беше твърдо закопчана с тази си памет.
  4. Уцелих с твоя помощ точно у 10 -ката - и много голямо благодаря Сега по същество: Първо попаднах на това, и с него деинсталирах adobe reader - а, свалих home версията и тръгнах да инсталирам и ядец - пак на същата грешка. С твоя линк, намерих 3 регистъра към I:, остатък от 3 изтрити папки във външен диск. (my video и подобни)- странното е че пречат на инсталер/деинсталер за адобето. След като ги изтрих - пробема изчезна и инсталацията мина без проблем. И наздраве! http://www.medicalbg.com/i/2008/7/medic_15_%D0%91%D0%B8%D1%80%D0%B0.jpg
  5. Инсталиран преди време, но версия pro, т.е. платена, на ОС XP SP3 Media center. (оригинален win, с наличен инст. диск) При опит за деинсталиране, се стига до следната грешка: http://img101.imageshack.us/img101/4848/adober9.png Тъй като drive I: сега няма, допускам, че е бил инсталиран от външен носител. Някаква идея как да го деинсталирам?
  6. Възможно ли е да се премахне цитиране от типа цитат в цитат, т.е. при отговор с бутон quote да се цитира само избраното мнение, без наличния в него цитат, когато има такъв в избрания за отговор постинг. Ако е възможно, къде и какво следва да се промени. Благодаря. ПП. Честит нов дизайн.
  7. Пробвал съм го, не работи бутончето и в тази, и във всякаква каквато ти дойде на ум комбинация - не и не. За нагледност - с програмата PicPick, която инсталирах - дефолтното състояние е с използване на същия бутон - и не работи също. Промених го на Ctrl + F9 ( за фулскрийн - тук в картинката само показвам дефолтното) - и всичко работи.
  8. Пробвах естествено, не работи - никаква реакция няма от натискането на този бутон и съответно с Ctrl+V нищо не става. Ето виж менюто на paint, което скрийнвах с picpick: В менюто на picpick по подразбиране фулскрийн се активира с prn scrn бутона, но след инсталацията на тази програмка, също нямаше реакция на този бутон. Смених го от опциите, и с друг бутон работи. За мен темата е изчерпана, освен ако има някъде из win опция за изключване на този бутон - каквато до момента не откривам.
  9. Мисля, че го писах - няма реакции след употребата му, в т.ч. и в комбинациите с които би могъл да се ползва. Все пак, машината е работила около 2 години - не е нова. Ако няма някаква софт забрана за този клавиш, значи е приключил
  10. Инсталирах PicPick, и смених клавишната комбинация - и работи. Явно prn scrn е дал фира. Благодаря
  11. Да, има Fn (оцветен в синьо), а също има и Fin клавиш, който е в близост до F12.
  12. От скоро ползвам DELL Inspiron 6400, с френска клавиатура. В нея въпросният клавиш е наименован Impr ecran, но за съжаление не успях да открия начин да работи - в смисъл, всякакви проби с Alt + , или самостоятелно, или с Alt Gr + (има и такъв), а дори и с Ctrl+, не водят до скрийн на екрана - при проби за coller (paste) с paint, функцията не е активна, т.е. нищо не се е скрийнвало. Win XP SP3 Media Center e ОС. Някакви идеи?
  13. Инсталирах по-нова версия на немската централа - сетъпа и изчисти фалшивите връзки. Сега всичко е ОК.
  14. При мен вчера имаше подобни ситуации и то след ncleaner (чистих по други причини). С Ctrl+F5, страниците се поочовечиха, но в нетлог не ми зареждаше билярда, макар че имам флаш плеар. Чесах се умно, но се сетих и през tools - clear private data - (с FF съм)- след което нещата се нормализираха.
  15. Не, не го задълбочи - сега поне по-бързо приключва - стига до липсващ рег и се затваря, та по-бързо ми тръгва софта на панасоник. Всъщност останаха 7-8 регистъра, които win не ми разрешава да изтрия. Инсталирах този cleanup, но той не вижда нито една приложна програма, дори и работещи. А го чистих ръчно, защото освен стартов файл в program files, друго нямаше ( в папката с програмата липсваше и намек за деинсталиране, а също и в add remove я нямаше в списъка). Дори да я инсталирам отново, вероятно пак ще съм в изходна позиция.
×
×
  • Създай ново...