Jump to content

Herr_Flick

Потребител
  • Брой теми

    75
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

Herr_Flick's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Благодаря! Стана! Така се бях гипсирал от идеята, че видеокартата не ми работи, че изобщо не бях помислил, че проблемът може да идава от самата игра. За това и не търсих нищо в тази насока Точното решение е - старираш конфигуриращата програма като администратор (десен клавиш, и "Run as administrator"), правиш промените, "Ctrl+S", "OK". И готово И с вградената карта, играта се държи добре, няма да ровя повече.
  2. Пробвах го това. Пуснах GPU-Z, и пуснах C&C Renegade - товари само Intel. Най-актуалната игра, с която разполагам е Diablo III - тя пък товари NVIDIA-та. Това ме успокоява - мислех си, че външната карта изобщо не работи. Явно проблемът не е точно във видеокартите. Как да накарам C&C Renegade да ползва по-добрата видеокарта?
  3. До сега, лаптопа го ползвах за работа, не съм имал време да да играя. Сега имам Дреайверите ги свалих от сайта на NVIDIA. Пробвах десен клавиш и "пусни с NVIDIA", но ми каза някакви неприлични неща, и ме препрати към настройките на видеото. Ето няколко шотчета, за да стане по-шарена темата: Това е програмата за настройка на играта - показва само единият чип: Това е от самата игра - пак Intel, плюс кофти резолюция, и указание, че тези настройки не се правят тук: Ето и от мениджъра на NVIDIA: А това е от настройките на дисплея на лаптопа:
  4. Здравейте! Снощи се сблъсках с проблем, който дори не знам как да формулирам. От известно време ме е налегнала носталгия, и започнах да си купувам стари игри, които навремето съм започвал да играя, и никога не съм довършвал. Снощи си инсталирах C&C Renegade (2002г). Първото нещо, което тръгнах да правя, е да "оправя" настройките на видеото - резолюция по дифолт 600х800. Оказа се, че настройките се правят през допълнително приложение. Намерих го, направих корекции, и отново пуснах играта. И тя отново стартира в 600х800... Операционната ми система е Windows 10 Home, прясно инсталирана, с всички ъпдейти до момента, имам две видеокарти - "външна" NVIDIA GeForce 940MX, и вградена Intel HD Graphics 620. Навсякъде в настройките на ОС съм задал да се използва "high performance" чипът на NVIDIA. Но след няколко цикъла "рестарт на лаптопа/корекция на настройки на играта/стартиране на играта/псуване" видях, че приложението за настройка, намира само интелският чип. ОК. Реших, че ако го изключа, ще си реша проблема. Оказа се, че през BIOS мога да изключа само външната карта, за това го направих през device manager на Уиндоус. И тук стана интересно - дисплея премигна и резолюцията се промени. И като стартирах контрол-центъра на NVIDIA, ми излезе съобщение, че към картата на NVIDIA няма закачен дисплей (???). След преинсалация на драйверите на NVIDIA (Intel продължава да е изключен), ровене из настройките, рестартиране, пак ровене, в една от настройките на дисплея видях, че в момента активна е "някаква" видеокарта, работеща с generic драйвер на Уиндоус. През цялото това време, контрол-центъра на NVIDIA, продължава да ми казва, че към картата няма закачен дисплей. Реших да видя какво ще стане, ако закача външен монитор (възможно ли е "външната" карта да работи само с "вънншен" монитор???). Нищо. Отново активирах интелският чип. Чак тогава контрол-центъра на NVIDIA наистина стартира, и ми даде достъп до настройките на картата. Но там си стояха старите настройки - high performance картата да се използва с предимство пред другата, и даже конкретните приложения, които да стартират с Nvidia ... И след толкова писане - въпросът ми е: как да накарам компютъра да ползва по-добрият чип? Къде бъркам?
  5. Този проблем съм си го решил по следният начин - старият компютър ми е физически наличен и работи в офиса. В офиса го достъпвам през Remote Desktop Connection на MS, от вкъщи ползвам TeamViewer. Естествено - губят се екстрите на новата машина, с новата ОС, но е работещ вариант.
  6. Благодаря! Както казах, не очаквах чудеса, но не се сдържах да кача резултата от "възстановяването", за да му се посмеем заедно Thumbnail-лите на оригиналът и "поправената" снимка изглеждат ОК, но поправянето се състоеше в заместването на голямото синьо петно с голямо кафяво такова (+watermark)
  7. Здравейте, Има такава тема, но е от 2011 година. Някой попадал ли е на по-нова и "читава" програма за възстановяване/поправяне на повредени jpg/jpeg файлове? На стара SD карта, докато възстановявах изтрити снимки, освен тези, които ми трябваха, намерих и такива, които смятах за безвъзвратно изгубени. Та сега се опитвам да ги възстановя и тях. Копирах ги на харда, не очаквам чудеса - снимките са на картата от преди 3-4 години, а тя е ползвана доста активно. Някои, като thumbnail в експлоръра, изглеждат добре, но при отваряне половината снимка липсва. Та ето това се чудя - явно информацията я има във файлът, но нещо пречи да се "визуализира" - има ли програма, която може да реши този проблем (и да е безплатна, естествено )? Между другото, за възстановяването ползвах програма, която до момента не бях чувал - http://www.puransoftware.com/File-Recovery.html Имам спомен, че и преди съм ги търсил (старите снимки) с Recuva и Restoration, но тогава нищо не намерих. Форматирах картата, и я дадох на една позната да я ползва. И вчера ми я върна, че си изтрила снимките по невнимание. А аз намерих и моите си изгубени снимки ...
  8. 1. Пробвай да го "възстановиш" през iTunes https://www.apple.com/bg/itunes/download/ 2. Никога повече не си купувай ябълки.
  9. Доколкото виждам, файловете не са с интересно разширение, а без разширение През Google намерих това: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-files/cant-delete-file-no-filename-extension/02f386be-1ebd-4cd7-818d-29222391052b?auth=1
  10. Понеже ми стана интересно, и знам, че няма начин да няма начин, намерих това: https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/map-any-key-to-any-key-on-windows-xp-vista/ Не съм го пробвал, но ако върши това, което са описали - ще ти реши проблема.
  11. При мен, от менюто, което е посочил Night_Raven, ми дава възможност да избера и това: Това ми позволява да сменям езиците със знака за ударение (`), но ако ползваш фонетика, с този клавиш пишеш "ч", и най-вероятно няма да ти свърши работа. ПП С Windows 10 Home съм...
  12. SuperBackup: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.idea.backup.smscontacts&hl=bg Архивирате приложението, качвате го на SD карта, и го пробвате на друг телефон. Ако работи - ОК, ще работи и при вас след ресет (99% )
  13. ОК, ще изчакам още малко да ме ядоса, и ще пробвам това. След един от последните ъпдейти, част от проблемите изчезнаха. Благодаря ви за всички мнения по темата
  14. Не съм ползвал ключа за осмицата на друг хардуер. Активирана е на този лаптоп. Единственият проблем е късният ъпгрейд към 10, който направих едва тази година (или краят на декември, вече не помня). А какво е GenuineTicket.xml, и как се "извлича"? @Уди Кълвача След като са ми разрешили да ползвам опцията за хора със специални потребности, мога ли да ги съдя за дискриминация, ако в последствие не ми позволят преинсталация и активация? Имам доказана специална потребност от бира
  15. Ползвам лаптопа като служебен/личен. Windows-а ми е служебната OS, за лични цели ползвам Mint. Не държа на Windows 10, но ми се налага да го ползвам по ред причини. И понеже не мога да формулирам конкретен проблем (трупа огромни memory dump-ове, понякога "провлачва", без да е видимо натоварен, и тнт), реших, че ако го оправям, ще е с преинсталация. А е Windows 10, защото всички драйвери за лаптопа са за W10. Windows 8.1 беше почти неизползваем.
×
×
  • Създай ново...