Jump to content

muzicantini

Потребител
  • Брой теми

    14
  • Регистрация

  • Последно посещение

muzicantini's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. В крайна сметка открих диска на Нерото и стана. Друго не можех да измисля.
  2. Абсолютно нищо не съм сменял, дори дисковете са от същата кутия, проблемът дойде след смяната на софтуера.
  3. Здравейте. Реших да не пускам нова тема, а да пиша в тази. Често ми се налага да записвам Аудиодискове и за тази цел досега използвах някаква версия на Nero 6. Имах оригинален диск отпреди 4 години и винаги, когато преинсталирах ОС, инсталирах това Неро. Нямаше никакви проблеми, до онзи ден. Дисковете слушам на уредба Techincs - старичка е, от 1996 мисля. Качеството на звука е перфектно, но често не може да разчита дискове. С тази версия на Неро 6 нямах досега никакви проблеми, разчиташе абсолютно всички дискове, докато с по-новите версии на Неро все не можеше да разчете нещо. Преди една седмица преинсталирах ОС, но не успах да открия диска на Нерото. Загубил съм го или съм го дал на някого. Изтеглих едно Неро 8, но като запиша диск с него, независимо дали записвам на ниска или висока скорост, уредбата не може да го прочете. Понякога разчита броя на песните и общата продължителност, но нищо не може да възпроизведе. Всъщност само веднъж се случи случайно да тръгне един от дисковете, но тази случайност повече не се повтори. Другите дискове ги чете, включително оригинални и стари, записване с Неро 6. Изтеглих някаква версия на Неро 6, да порбва, интерфейсът беше същият като на старото ми Неро, но проблемът си остана. Записвах на скорост 32, която по принцип не ми прави проблеми, но не стана. След това опитах с Ashampoo Burning Studio 9, но пак не се получи. Не знам дали проблемът не е в настройката disc-at-once/track-at-once. Някакви идеи по въпроса? :(
  4. Хм. Не знам какво ми е захранването, това е проблем. Откъде да го видя? Освен това, последния път, когато ходих в компютърен магазин, ми казаха, че видеокарта не може да се смени, защото трябвало нова дънна платака, а от там и процесор.
  5. Става въпрос за следното. Видеото ми е GeForce 8600 256 МВ DDRIII. Не е много слаба, но има още какво да се желае от новите игри. Коя по-добра видеокарта ще ми препоръчате? (идеята ми е само видеото да сменя, без други неща, защото не ми се хвърлят много пари.)
  6. Ами аз сложих ХР 64, защото видях колко малко товари компютъра заема не повече от 200 МВ РАМ. Но явно ще минавам на ХР, то се е видяло. Относно партишънинга: Харда ми е 300 ГБ. Има един дял с 292ГБ, а друг със 7 ГБ. Това е доста не равномерно и се чудех, дали може да се направят например два по 150 ГБ, но след като се е видяло, че ще инсталирам 64 битова виста, явно ще ги правя при инсталацията. Забравих да питам: Има ли значение в каква последователност инсталирам драйверите или както дойде?
  7. Отново имам проблем и се обръщам към вас. Реших да сложа 64 битово ХР на лаптопа ми, за да ми разпознава цялата РАМ. И всичко си работи добре, компютъра стана доста по-пъргав, но има проблем. Всичко освен говорителите работят. Не мога никак да го оправя. Търсих драйвъри навсякъде, но не съм наясно дори каква ми е аудиокартата. С Еверест видях, че е Microdoft UAA High definition audio driver или нещо от сорта. Драйвъри не открхи. Всевъзможни неща инсталирах, но няма звук. Лаптопа е Compaq Presario CQ60-310EQ. Надявам се отново да ми помогнете. А, и още нещо! Партишънинга ми е следния Харда е разделен на една част от една част от 292 ГБ и една 7 ГБ, на която имаше Рекавъри файлове. Не ми даде да форматирам големия сектор затова инсталирах на 7-гигабайтовия. Има ли начин да изравня секторите, но без да форматирам и преинсталирам наново?
  8. Здравейте отново! След като успях да си свържа лаптопа към интернет изникнаха съображения от друго естество. Паметта на лаптопа по документи е 4 ГБ. Видеокартата използва до 512 МВ споделена памет. Но 32-битовата Виста разпознава по принцип до 3 ГБ РАМ, а в моя случай - 2.7 ГБ. Отделно тя си използва почти 1ГБ РАМ, като прибавим и 512 МВ от Видеокартата излиза, че оставам някъде с 1.2 - 1.5 ГБ РАМ, които мога да използвам, при положение, че някъде там повече от един гигабайт събира прах. Въпросът ми е - как може да впрегна в работата всичката РАМ? По принцип знам, че трябва да сложа 64-битова система, но не знам да не би това да ми донесе проблеми на останалите програми и игри, защото на един приятел, например, Офис пакета не му вървял на 64-битово ХР. Друго, което ме притеснява е, че лаптопа си няма диск с драйвери. Човекът от магазина каза, че драйверите си били вградени и не ме съветваше да минавам на ХР. Марката на самия лаптоп е: Compaq Presario CQ60.
  9. Оправи се работата, само дето трябваше да минат 4 дни. Благодаря за съветите все пак. Сега трябва да разбера как да се свържа двата компютъра в мрежа и да влизам от единия в другия.
  10. Така... Значи стана едно голямо мазало. След поредица от обаждания до Cabletel най-накрая ми продиктуваха едно ИП, което ми казаха да въведа и на двата компютъра. Резултатът беше, че на стария нямах никакъв нет, а на лаптопа само скайп. След това ми казаха, че за да има нет и на двата компютъра трябвало да си купя рутър, с безжичен приемник за компютъра и да им го занеса да направят настройката срещу 20 лв. Много гадно от тяхна страна. Та... Има ли друг начин да се свържа или само така може?
  11. А имате ли наблюдения, коя е най-добрата фирма за Сливен? Аз съм на Cabletel - 4 Мбита и тегля с между 900 и 1000 КБ торентите. Дали БТК е най-доброто решение за по-малките градове, защото се чудя дали да не си сменя доставчика?
  12. Добре, мерси за съвета, утре ще се обадя да попитам.
  13. Здравейте! Преди два дни си купих лаптоп Compaq presario - http://www.technopolis.bg/promo/hp/ - Този от промоцията, който е за 999 лева. Изпробвах го на wireless нет, нямаше проблеми - в един хотел часове наред работих. Прибрах се у нас и реших да го свържа с кабелния интернет. Нета ми е директек, смисъл че нямам рутери, модеми или нещо подобно, кабела влиза през прозореца и отива в буксата на компютъра. Реших да го свържа към компютъра. Той е с Виста Basic SP1 на български. Антивирусната е Нортън интерент секюрити. Като свържа кабела уж се свързвам с мрежата, но всъщност няма интернет. Влизам в "Управление на мрежите" и там картинката е следната - Компютърът е свързан към мрежата (която преди я цъкнах, че е домашна), но мрежата не е свързана с интернета (всмисъл, че между мрежата и глобусчето има кръстче) и нищо не става. Някакви идеи??
×
×
  • Създай ново...