Jump to content

mihaiil

Потребител
  • Брой теми

    51
  • Регистрация

  • Последно посещение

Информация

  • Пол
    Мъж

mihaiil's Achievements

Новобранец

Новобранец (1/14)

0

Репутация в общността

  1. Я пусни един chkdsk на партишъните и докладвай. Също така кажи дали намираш грешки в Event Viewer-a
  2. Всичко изглежда да е ок в БИОС-а. Проблема май идва от това, че нямам enhanced pci to usb controller, но диска с драйвърите отдавна е безвъзмездно загубен. Рових се из интернет, но нещо не мога да се ориентирам какво точно да сваля, а в сайта на производителя, в секция "drivers" за моята дънна платка точно тези драйвъри липсват. Това ме навежда на мисълта, че вероятно са стандартни, но аз глупакът, пак не мога да се оправя?!... A флашки включвам отзад. Явно на асемблаторите не са им стигнали кабели, че да ми свържат и предния панел Под мъчително бавно имах предвид трансфер на 700мб (5 файла) за ~20мин. :/
  3. Здравейте. Когато включа флашка или преносим хард-диск към компютъра, в долният десен ъгъл излиза попъп с текс: "The usb device can perform faster if connected to hi-speed usb 2.0 port". Когато дам да се сваля/качва файл от преносимата памет, това става мъчително бавно. Не съм наясно какво да правя, затова бих се радвал на помощ от ваша страна. Дънната платка е "p5ld2 delux", a това е шот от "device manager" : http://img404.imageshack.us/img404/2619/usbgp.jpg
  4. С изключен мрежови кабел положението е същото. Дадох "Trace" после "Next Boot + Driver Delays", дадох отметки на всички приложения в ляво и рестартирах. След рестарта след като приключи с анализирането на прозореца се виждаше това http://img841.imageshack.us/img841/6968/processd.jpg ... Нещо бъркам ли? Когато дам Tools>Show Warnings излиза това "Тhe following warningс were found in the trace: 1. No. of events lost: 1080676" ако говори нещо.
  5. Здравейте! От отдавна, може би година и половина, имам един не много сериозен проблем, но страшно дразнещ. С Windows XP Pro (SP2, 32bit) съм. Проблемът е следния - по време на зареждането на ОС, и по-точно момента когато се появява логото на WinXP на светлосин фон(дано стана ясно), компютъра замръзва за около 6-7мин. Под логото пише "Windows is starting up...", но не зарежда нищо. Минат ли горепосочените минути под логото надписа се сменя на "Loading your personal settings..." и се зарежда всичко без проблем. В работен режим ОС няма никакви проблеми. За толкова дълго време работи без грешка. Не забива, зарежда си като стрела, рестарт за последно сигурно съм му правил преди година, но това чакане понякога ме убива. Поддържам го предимно с програмите RegSupreme Pro, Wise Registry, Advanced SystemCare, CCleaner, PerfectDisk 10, SpeedUpMyPC (само опцията за почистване на остатъчни, временни и т.н. др. файлове). Компютъра е с процесор P DualCore 2,66 Ghz; 2GB RAM; 160GB HDD. За антивирусна програма използвам легимитиран ESET NOD32 v3. Ще съм много благодарен ако имате някакво решение или мнение по въпроса. Ако има нещо неясно откъм информацията се извинявам, веднага ще допълня на запитвания. Благодаря предварително на отзовалите се!
  6. Отново искам да благодаря на Night_Raven и l.kanelov за компетентните отговори. Аз продължавам да размишлявам защо се е стигнало до този проблем. Захранването откъм ватове си поддържа системата, като пипна блока си е студен, което означава, че не се товари (?!). Откъм напрежения също е нормално,(разлики от 0,1V) но едно нещо ми направи впечатление. Дъното ми е с 24pin кънектор, но през цялото време работеше на 20 пина, тоест помощните 4 пина откъм захранването бяха извадени. Има ли вероятност това да е довело до сегашното състояние на хард диска или това дава отражение само на работата на процесора? Благодаря.
  7. Здравейте отново! Съжалявам, че скоро не съм писал в темата си, но това не е поради незаинтересованост. Също така благодаря за отговорите. Може би час след като пуснах темата, компютърът отново се рестартира, но този път не можеше да разпознае твърдия си диск и отказваше да зареди ОС. Занесох го в сервиз, и там го държаха два дена. След като ми го върнаха, казаха, че са изолирали някакви лоши сектори от диска. При тях работел нормално за момента, и ако отново правел проблеми, да им го занеса отново, което ме наведе на мисълта да очаквам 100% по-нататъшни проблеми. Е, все пак никакви пари не ми взеха за услугата . За сега и при мен работи, поне се стартира ОС, но в Event Log-a продължава да фигурира следния проблем: Event Type: Error Event Source: Disk Event Category: None Event ID: 7 Date: 26.11.2010 г. Time: 22:02:20 User: N/A Computer: HOME Description: The device, \Device\Harddisk0\D, has a bad block. Ето и шотове от S.M.A.R.T. параметрите, и за всеки случай пуснах и един бенч, че много разноцветен ми се вижда... http://img14.imageshack.us/img14/4813/hdtunehealthst3160812as.png http://img826.imageshack.us/img826/7072/hdtunebenchmarkst316081.png Изтеглих SeaTools и диска се провали на следните тестове: Long Drive Self Test и Long Generic(Perform a sequental long read on the device). Сменял съм три пъти захранващия блок, защото гърмяха. И трите "ремонта" бяха в гаранция, сещате се с какви са ми ги заменили. След като изтече гаранцията си го замених - с друго китайско . Бях го взел за 35 лв. от един приятел, който работи в сервиз, и ми гарантира, че ще е подходящо за моя компютър. За 4 години не ми е правило проблеми. Захранването е (доколкото е вярно) +12V Max.load: 15A /+5v. +12V. +3.3V. Max.Load: 400W. Явно софтуерно няма оправия, ще трябва да се действа по-хард. Все пак ако имате някакво предложение по проблема, ще се радвам да го чуя/прочета. Е, каква е следващата стъпка - нов хард диск и захранващ блок? А да ми препоръчате някакви по-квалитетни марки?
  8. Здравейте на всички! Започвам направо към проблема. Пуснал съм например foobar2000 и Mozila с 2-3 таба отворени, и по някое време компютъра започва да забавя процеса на работа. Всичко се отваря много по-бавно. След 2-3 минути мудна работа от страна на компютъра екрана забива/замръзва. Чувам как хард диска започва да се върти много по-бързо, но това продължава за секунда, следва затишие за секунда-две, и пак се забързва, и това се повтаря циклично за около 15 секунди, след което се рестартира. Реших да направя "Check Disk". Рестартирах компютъра, но вместо да започне проверката, веднага ми изписа "The volume is clean.| Check disk has been finished" без да е сканирало нищо. Направих друга проверка под Уиндоус, без отметката за повредени сектори, и след като завърши 2ра фаза изписва "Windows was unable to complete the disk check". Отворих "Event Viewer" от контрол панела и там видях, че няколкократно има едни и същи грешки "The device, \Device\Harddisk0\D, has a bad block"source - disk и "The device, \Device\Ide\IdePort2, did not respond within the timeout period. "source - atapi. С WindowsXP (оригинален) съм , 32bit, SP3. Дъно ASUS, p5ld2, DELUXE; HDD Seagate 160GB, Barracuda 7200.9. Предварително благодаря на отзовалите се.
  9. Еми захранването беше около 40 лв. А между двете видео карти не знам... май са горе-долу от един клас, а какво за quattro FX, не знам нищо за този вид карта, нито пък къде се продава, но ми казаха, че била поджодяща за този тип работа...
  10. Ами захранването е 400W на HTC (на бас че не си го чувал). Захранването ми го препоръча един приятел, който поддържа компютрите в една офис сграда, и съм много доволен от него, защото предишните 3 все издаваха багажа (бяха китайчета от jarcomputers при това 350W). Дъното е бая старо, компютъра е на повече от 3 години. Казваш за начало с една видео карта 9600GT, a HD 4730 няма ли да е по-добре, чувал съм, че бил по-добър при рендиране на сцени.
  11. Здравейте на всички! Остана ми малко излишно време и пари (но по малко и от двете), и реших да си ъпдейтна настоящия компютър. И така, въпросния компютър се използва за 3d моделиране (3ds max 2009 основно) и рендиране (V-ray 1,5 RC5) , но машинка малко поостаря и реших да смения някоя друга джаджа. Въпросната конфигурация е следната: CPU: DualCore Pentium D 805, 2676 (20x134) MB: Asus 5PLD2 Deluxe, LGA775, 3PCI, 1PCI-E x1, 2PCI X16, 4DDR2 DIMM (max 4GB ram) RAM: DDRII 1x1GB 533Mhz, 1x1GB 800Mhz (Total 2GB) VC: nVIDIA GeForce 6600 PCI-E 256MB HDD: 160GB Seagate ОС: WIndowsXP pro, SP3 Моля ви за някакъв съвет, кое ще е най-добре да се ъпгрейдне или смени, защото когато рендвам дадена сцена, това става много бавно. Предполагам, че се дължи на "супер бързата" ми видео карта. Каква е най-добре да се вземе при този тип работа? За момента не бих дал повече от 160-170 лв, като мисля за начало да сменя един компонент. Не знам, дайте мнения, кое ще е най-доре за първо четене (после ще го ъпдейтна допълнително, но кризата и мен ме чукна лекичко). Предварително благодаря на отзовалите се!
  12. Не знам за другите, но аз разбрах само, че имаш интернет от доставчик?!... Това ли е проблема?
×
×
  • Създай ново...