Прехвърляне към съдържание


neoscanner

Регистриран на: 13 Mar 2006
Извън линия Активен: Лично

Започнати от мен теми

Диктовки на Възнесените Учители

02 August 2006 - 20:30

-= Иисус рече: „Ако вашите наставници ви кажат: „Вижте, царството е на небето", (то) над вас ще са птиците небесни. Ако ви кажат: ”То е в морето", (то) над вас ще са рибите. Но царството е вътре във вас и извън вас.
„Когато сами познаете себе си, ще бъдете познати, и ще узнаете, че сте чеда на живия Отец. Но ако не се познаете, в нищета ще пребивавате и сами нищета ще бъдете." =-

Из "Евангелие на Тома"

В тази тема, приятели, пост след пост ще публикувам дословно информация, известна като Диктовките на Възнесените Учители до човечеството, достигнали до нас чрез Татяна Микушина. Повече информация за това може да научите както от първото (по хронология на тяхното публикуване) послание, така и от следните линкове към сайтове (на български и руски езици, съответно), в които официално се публикуват посланията:
http://www.sirius-bg.iskri.net - на български език
http://www.sirius-ru.net - на руски език (това е официалният сайт на Татяна)

И така започвам тази тема с първата (по хронология на официално публикуване) диктовка от Учителя Санат Кумара, озаглавена:

Публикувано изображение

Време на промяна

Санат Кумара
4 март 2005

АЗ СЪМ Санат Кумара и идвам в този ден за да съобщя на света за новата възможност, новата диспенсация (милост), която Небесата решиха да освободят чрез нашия нов руски посланик Татяна.
За мнозина такъв поврат на събитията ще бъде неочакван и мнозина ще изпитват противоречиви чувства, четейки това послание.
Но ние не заставяме никого да вярва или да не вярва в това, което ще бъде казано. Нашата задача е да ви дадем тези знания, ваша свободна воля е да ги приемете или не.
Времето се измени, настъпи Нова Епоха. Световете се приближиха един към друг. Това, което само преди няколко години, дори още през миналата година, изглеждаше неосъществима мечта, сега се превръща в реалност. Ние получаваме възможност да говорим чрез мнозина и използваме тази възможност.
Ситуацията на Земята продължава да се нагнетява. Повишава се нивото на вибрациите на планетата. На Земята идват нови енергии. Голяма част от човечеството усеща тези енергии във вид на невъзможност и безсмисленост да продължава да блуждае по същите пътечки в тъмнината, които то е следвало много и много хилядолетия.
Това се проявява като чувство на неудовлетвореност, сърдечна тъга и очакване на нещо, което ще се случи едва ли не всеки момент. Най-чувствителните хора са загубили интерес към своите обикновени занимания. Като че ли нищо от това, което преди е изглеждало значимо и е представлявало смисъл на живота, днес няма ни най-малко значение. Всички предишни занимания: празно пилеене на времето с приятели, гледане на безкрайни сериали, търсенето на нови празни забавления изглежда са загубили всякакъв смисъл. Всичко това напомня за външния блясък на празничната украса, останала след изминалия празник. Днес всичко това вече е лишено от смисъл.
Най-чувствителните хора долавят в сърцата си предчувствието за Новия Свят, този който трябва да дойде на мястото на стария и отживял времето си. Както и да се опитва човешкото съзнание да се вкопчи в обичайното ежедневие, в традициите на старото, било то религиозни, обществени или семейни традиции, всичко това ще бъде пометено от ветровете на грандиозните промени. Няма смисъл да се оказва съпротива на тези промени, защото всичко в този свят е подчинено на Божествените цикли. Свободната воля в действителност е ограничена от времеви и пространствени рамки.
Човешкото, смъртното съзнание, ограничено от рамките на материалния свят предполага, че всичко в този свят е подчинено на волята на човека или на волята на човешките лидери.
Не! Има време за разхвърляне на камъните. Има време за събиране на камъните*.
Ако раковият тумор се настани в човешкия организъм, то здравият организъм започва да се освобождава от болните клетки. Точно такъв е принципът, действащ в тази вселена.
Ако която и да е човешка цивилизация се съсредоточава само в това да удовлетворява личните си интереси, ако тя мисли само за получаване на удоволствия от този свят, то такава цивилизация подлежи на унищожение точно по същия начин, както раковия тумор може да бъде отстранен по хирургически път.
Съпротивлението в този случай е безполезно. Всичко, което не може да усвои Новото Съзнание, принципите на Общото Благо, Доброто, Сътрудничеството, ръководството на Бога, ще бъде пометено от лицето на Земята по начин, подобен на неотдавнашното земетресение и цунами, унищожили няколко хиляди души за броени часове.
Спрете стремежа си за получаване на удоволствия в този свят. Има значително по-големи удоволствия, които са достъпни за тези, които откриват своето сърце и своя ум за вибрациите на Висшите Светове.
Няма нищо извън самите вас, от което да се нуждаете. Цялото Божествено знание и съвършенство се намира във вас. Търсете това съкровище в своето сърце, търсете този вход към несметни богатства, който се намира вътре във вас.
Но за този вход трябва да се заплати и цената за него е вашето его. Вие трябва да се разделите с тленната част на своето аз, със всички натрупвания в своя електронен пояс, които са буквално въжета, които ви привързват към Земята, към плътния план на тази планета.
Тази тъга, която много от вас изпитват сега е верен признак за това, че сте уморени от удоволствията на този свят и сте готови за съприкосновение с тънките светове.
Всичко, което ви трябва, е да направите избор и да прекрачите в безпределността, отказвайки се от вчерашния външен блясък, да направите крачка към реалността. Отначало една, после втора и да вървите без да се спирате към вашето реално Битие, към това, което сте в действителност.
Няма нищо извън вас, което да задържа придвижването ви към висшата реалност. Вие сами себе си задържате.
Нима не можете да се справите със своя двойник, блуждаещ в този нереален свят хилядолетия и хилядолетия въплъщения?
Пред вас няма друг Път. Вие или трябва да направите своята крачка към непреходната реалност, или да прекратите своето съществуване като индивидуалност. Здравият организъм сам ще се избави от раковите клетки в него. Образно казано, вие всички живеете в Бога и си мислите, че Бог ще ви позволи да живеете по вашите измислени закони. Не, казвам ви. Той просто ще се освободи от всичко, което не съответства на Неговата Воля и на Неговия Закон.
Помислете върху това, което ви казах. Надявам се на следващи срещи с вас чрез този посланик или който и да е друг, който подготви своя храм и ме приеме като свой гост.

АЗ СЪМ Санат Кумара. Ом


* Бележка на редактора
Еклисиаст 3:5
Време за разхвърляне камъни, и време за събиране на камъни;
Време за прегръщане, и време за въздържане от прегръщането.


Източник на информацията: http://www.sirius-bg...01sanat0403.htm

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ
От извора на Светлината в Ума на Бога
Нека светлина струи в умовете на хората.
Нека Светлината слезе на Земята.

От извора на Любовта в Сърцето на Бога
Нека любов струи в сърцата на хората.
Нека Христос се завърне на Земята.

От центъра, където е позната Волята на Бога,
Нека цел ръководи малките човешки воли.
Целта, която Учителите знаят и на която служат.

От центъра, който наричаме човешки род,
Нека се осъществи Планът
на Светлината и Любовта.
И нека той запечата вратата,
зад която обитава злото.

Нека Светлината, Любовта и Силата
възстановят Плана на Земята.


Всички, които желаят могат да изтеглят диктовките за периода март - юни 2005 в word формат от следния линк:
http://www.sirius-bg...ations/glas.zip

Накрая ще си позволя да добавя и една много красива фигура, която символизира състоянието -= Аз пребивавам в Бог или Аз съм в Бог =- която е рисувана след медитативен контакт:

Публикувано изображение

Искам да благодаря на моите приятели (и особено на Милен) от softvisia, които откликнаха приятелски на молбата ми и ми подариха радостта да имам възможност да публикувам тази важна информация (за по-особения отрязък от време, в който живеем), отправена към вниманието на всички хора на Земята без разлика от раса, нация, вероизповедание, образование.....Тези послания са дар на Възлюбените Владици за рода човешки и в Словото Им се съдържат вибрациите на Тяхната Любов и Битие в Христовото Съзнание. Затова, моля ви, обърнете им особено внимание... Нека всеки от вас (които ще прочетете диктовките) свободно (според подготвеността на своето внимание и вътрешна сензорика) почерпи колкото му е потребно Светлина и Любов по Пътя... Съвсем накрая, моля ви да разберете потребността от липса на коментари в темата, за което ви благодаря.

Поклон, дълбок поклон пред живия Христос (наелектризиращ с Любовта Си всеки атом към Живот) в човешките сърца и планетата майка Земя...

В добротолюбие размишлявайте и (с енергиите, следващи мисълта) се преобразявайте...