Jump to content

Как предпочитате да пиете бирата си?


Night_Raven

  

31 потребители са гласували

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Препоръчан пост

Здравей stanilabg,

Явно много ти липства лятото/виното! :hesthebest:  Българското де! :bgflag:

  То и за това и аз се върнах (и не само аз). :blush:

Не! Въпросът не е в никакъв случай в кризата! :punish: А просто по хубавата "домашна"(Night_Raven това не е ли тема на следваща анкета??? или ще изкривим основната тема на форума?) и другото около нея.... Често( де да кажа месечно) съм ти на гости(Словакия), но и там хората си имат "тертип"!

 

Та въпросът е в "тертипа", а?

 

Да, в тертипа (почти бях забравил за тази дума) е истината.

 

 

Няма да си кривя душата, наистина ми липсва българското. Не бих казал, че точно виното ми липсва. Тук се пие доста вино, пък и след толкова време човек свиква на вкусът му, въпреки че не е като нашенското. Дори си правех сам (тази година ще прескоча - криза, пък и нещо с здравето не съм наред). По скоро ми липсва тертипа и хората с които съм пил в България. Иначе гледам да го спазвам (тертипа). Доколкото може разбира се.  Дори съм научил някои от новите ми приятели (словаци) на това - ракията-салатата, яденето-бирата/виното.

 

Не знам колко често си в Словакия (не го разбирай като заяждане), но какво имаш предвид техния тертип?  

 

1) Да пиеш една малка (имат едни малки чашки, мах. 0.25 гр, казват им штемперлик), които пият на екс (без да консумират мезе/ядене), наяждат се за пет минути (буквално го "изгрухтяват") и чак след това пият, и то пак чисто, и пак на екс. Само тези които съм научил, го правят по тертиплийската (не знам, може да им харесва или заради мен).  

 

2) Виното го пият, като го разреждат с кока-кола. Без значение от марката/цената/качеството. Това е така при 90% от случаите. Може би някои богаташи, които пият вина за ххххх евра да правят изключение.

 

3) В повечето ресторанти предлагат шопска салата (похвала), като в половината (ако не повечето) от тях, слагат захар, освен другите мерудии. :pissed:Как ти се струва?

 

За сега не ми идва на ума друго, ама съм сигурен че имат и други "тертипи".

 

П.П. Относно пиенето на екс, един приятел (българин) обича да ги базика, "че те руснаците отдавна си тръгнаха, няма защо да бързат с пиенето".

 

 

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Бирата си е бира. От каквото и да я пия винаги ми е сладко. Мисля че тук е и мястото да ви споделя нещо :cooldude: Оня ден отиваме с приятели в тукашното заведение и сме настроени за по бира. Понеже нямам годините не бях сигурен дали ще ми донесът и все пак реших да опитам. Поръчваме си ние бирата и само едно момче от наз петимата имаше годините (18) въпреки това сервитиорката ни донесе бирата обаче само една чаша и цитирам думите на и "Понеже той има осемнадесет ще пие от чаша а вие от бутилката". Не че ми прави впечатление от какво ще я пия и все пак това си е чиста дискриминация :blink:
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...