Jump to content

Как предпочитате да пиете бирата си?


Night_Raven

  

31 потребители са гласували

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Препоръчан пост

Колкото различни видове бира има, толкова са разнообразни и съдовете, от които тя може да се пие. Нека да видим кой как си пие бирата.

 

Не пия толкова много бира, но все пак предпочитам от висока чаша. Някак най-изискано ми се струва. :)

Link to comment
Сподели другаде

На мен страшно много ми харесва да пия всяка отделна бира в специално направена за нея чаша. Особено при чуждите бири това си е като традиция в заведенията, където я сервират, защото по този начин се отключват специфични аромати за даденото пиво и насладата е максимална.
Link to comment
Сподели другаде

На мен страшно много ми харесва да пия всяка отделна бира в специално направена за нея чаша. Особено при чуждите бири това си е като традиция в заведенията, където я сервират, защото по този начин се отключват специфични аромати за даденото пиво и насладата е максимална.

Солидарен съм!

Link to comment
Сподели другаде

Хм, че как може да се каже "лятото си отиде и затова не пия бира"?

Първо искам да кажа на всички, които не знаят, че бирата е най старата документирана нискоалкохолна напитка. Зъ първи път имаме доказателства, че египтяните са я пили, още когато са правили пирамидите и не са ги изкривили.... :crazy:

Така че нека да се отнасяме с уважение към това питие!

Аз не мога да си представя да пия бира от произволна чаша(не че жена ми не се опитва да ме изкуши за това), но си имам малка колекция от петдесетина чаши(белгийски, холандски, чешки, немски и български), за да си доставям това удоволствие(всеки луд с номера си :blush: )

Link to comment
Сподели другаде

Моят отговор ще е по дълъг. 

 

Да си призная не съм голям бираджия. Дори когато още живеех в България, имах мнението (някой може би ще се обиди), че "да пиеш бира е като да си пикаеш на парите". :P  Нито се напиваш, нито я задържаш в себе си (очаквам някой да се хване за думите ми и да отговори, "ами то изпий 10..ххх бири и да видим дали няма да се напиеш"). Не че не ми харесва, но бих предпочел/пил (ако можех разбира се) твърд алкохол. Когато обаче дойдох в Словакия, започнах по често да "използвам" бирата. Поради две причини:

 

1) Кафето тук струва, колкото бирата, така че за предпочитане е, ако ще минаваш пари по заведенията е да пийнеш една-две бири вместо кафе - пък и две кафета едно след друго си е множко, не се знае дали нещо с кръвното няма да се случи. :giggle:

 

2) Тук по кръчмите почти не можеш да намериш мезе. Т.е. по-добре чиста бира (винаги се намират някакви ядки, чипс поне), отколкото ракия, водка или някакъв друг твърд алкохол. С други думи, ако желаеш "твърдо" трябва да отидеш до ресторант, където има салати...., но там става въпрос за друга сума. :bored:

 

Сега по анкетата. Почти всяка кръчма, ресторант, бар, предлага една марка бира. Говоря за наливната. Бира в бутилки има най различна, но за шест години, не съм пил/поръчвал нито веднъж бира в бутилка. Това е поради факта, че наливната е по-добра. В много редки случаи предлагат по два вида наливна. Така че, винаги чашите отговарят на марката бира (един вид реклама). Така че, не мога да си избирам чашата. Разбира се има и бирарии, където се предлагат по 20 вида наливна бира, но те са много малко, в повечето случай в центъра, пък да ходиш заради това там, за една-две бири, ми се струва хамалогия. 

 

Иначе халби не се предлагат. Става дума за обикновените заведения, не за по горе споменатите бирарии. Има кръчми (така да се каже махаленски), където само за постоянните клиенти (в повечето случай, приятели на бармана/собственика) дават халби и то всеки си има своя, различна от на другите. 

 

Бирата в къщи си я пия от най различни чаши, като не е задължително да са бирени, защото в повечето случаи (да не кажа в всички) е част от обеда/вечерята, т.е. имам зад себе си няколко "твърди", така че не внимавам (ми е едно) от какво ще я пия. Както се казва тук " и от ухото на мъртвеца", въпроса е да се пие. :haha:

 

Иначе имам няколко вида маркови чаши/халби, но ги вадя при по специални случай, като седнем с приятели и то за да им направя на тях густото - трябва да се угажда на гостите, нали? ;)

 

Иначе подкрепям petiowolf, за всеки вид алкохол си има сезон, а на Perkoto бих реагирал така: ми те египтяните са нямали зима, нали? :P

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Здравей stanilabg,

Явно много ти липства лятото/виното! :hesthebest: Българското де! :bgflag:

То и за това и аз се върнах (и не само аз). :blush:

Не! Въпросът не е в никакъв случай в кризата! :punish: А просто по хубавата "домашна"(Night_Raven това не е ли тема на следваща анкета??? или ще изкривим основната тема на форума?) и другото около нея.... Често( де да кажа месечно) съм ти на гости(Словакия), но и там хората си имат "тертип"!

 

Та въпросът е в "тертипа", а?

Link to comment
Сподели другаде

Благодаря, че ни осветли за привичките в Словакия. Предполага се, обаче, че бира се пие не с основна/задължителна цел "настрелване", а заради удоволствието от вкуса й и настроението което създава, когато човек я консумира в компанията на близки приятели и роднини. Ако става въпрос само за напиване на приемлива цена, то и подходящо разреждане на медицински спирт би свършило работа... Колкото до чашите, които се явяват ключов елемент в анкетата, предполагам че това си е въпрос на лично предпочитание и вкус. Интересно, обаче, ако ида на гости и ме черпят с бира, дали да я откажа, щото няма да бъде (по всяка вероятност) в специална маркова (според бирата) чаша? Ами не, естествено. Това би било обидно за домакина, както и ако кажа: "Чакай да изтичам до вкъщи за специалната чаша..." Няма да се почувствам и по-малко добре само заради въпросната чаша, при положение че всичко останало с пивото и компанията си е наред!
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...