Jump to content

Програма за презентация по мрежа


Препоръчан пост

Имам следните два въпроса:

1.Възможно ли е с Time Viewer да пускам презентация направена с Power Point в локална мрежа на 15 компютъра (192.168.1.5 .. 192.168.1.20),като тези 15 компютъра имат права само да гледат без нищо друго и ако може как?

2.Ако не може - има ли някаква друга програма или начин (без наличието на интернет,само LAN)за презентация по мрежа?

Link to comment
Сподели другаде

1.Операционна система - Windows XP

2.Нямат администраторски права

3.Относно VLC - ако може малко по-подробно обяснение как точно да стане,защото не видях как може да се пусне презентация.Видях за видеофайлове.

Link to comment
Сподели другаде

Пускаш презентацията на твоят компютър, а преди това си настроил VLC да пусне стрийм по мрежата със случващото се на екрана. Отваряш плеъра, после Медиа--> Извеждане на поток От отворилият ти се произорец избираш таб Устройство на захващане в новоразлистилият се таб има Режим на захващане - избираш Desktop и в същият таб има желана честот на "снимане" на екрана ти - мое да го направиш поне 10-15 кадъра/сек., (След като ще правиш презентаация по локална прежа- няма да ти е проблем и 24 кадъра опресняване да избереш.) и натискаш бутона Поток. В новият прозорец натискаш бутона Следващ, където трябва да настроиш метода на извеждане на видео потока, и кодека. След като ги избереш натискаш Поток, и даваш адреса на стрийма на хората които ще гледат презентацията и готово.
Link to comment
Сподели другаде

shanto, разгледай възможностите на Microsoft NetMeeting - има си го вграден в Windows XP и е правен точно с такива цели - презентации, конференции, взаимопомощ и т. н. т.

Стартира се с conf.exe.

Link to comment
Сподели другаде

@panevdd

Разгледах NetMeeting , но не можах да конектна другите компютри да виждат десктопа.Може би някъде греша.Ако може да ми обясниш какво точно трябва да направя (скрийншотове?).

 

@tzwaro82

ето какво правя:

1.стартирам програмата

2.Избирам това

3.стъпка 2

4.стъпка 3- ето тук не зная какво да избера!

Затова избирам HTTP и вмъквам IP адресите на компютрите, които трябва да виждат моя десктоп

5.стъпка 4, натискам "следващ"

6.стъпка 5

и като резултат на моя компютър получавам това ->виж

Къде бъркам?Какви настройки трябва да направя на моя компютър и какви настройки на останалите компютри.На тях как намирам моя компютър за да могат да видят какво съм стриймнал?

Link to comment
Сподели другаде

До 3 е така, но при стъпка 4 вмъкваш адреса само на твоят компютър. При прекодирането за безпроблемна работа ти препоръчвам да си избереш както следва (по табове) ASF, WMV2 - поне 2048kbps( аудиото оставям под въпрос, защото ако искаш да вмъкнеш аудио трябва да направиш още 2 стрийма и става малко по-сложно)- по този начин стрийма ще може да се гледа и чрез Windows Мedia Player без инсталирани кодеци на компютъра. Нататък стъпките са верни. Като адреса за гледане в случая ще е http://192.168.1.xxx:8080 като 192,168,1,ххх приемаме че е твоето АйПи. Друго което бих ти препоръчал е да не слагаш отметка на "Локално показване". За да си сигурен, че работи ще имаш нужда от някой който да види дали стрийма работи, или в най-лошият случай да си го пуснеш ти но през друг плеър- в смисъл нова задача.
Link to comment
Сподели другаде

До тук се справих. На компютрите, които ще гледат десктопа ми какво трябва да направя.Инсталирал съм там също програмата, но не съм настройвал нищо.Те как се свързват за да виждат десктопа?
Link to comment
Сподели другаде

Опцията е "Отваряне на мрежов поток". Може да се ползва както вече писах и WMP, като след отварянето на плеъра може да се използва "мързеливата" кобинация <Ctrl + U> за вмъкване на адреса, който трябва да съдържа протокол://IP адрес на сървъра:порт
Link to comment
Сподели другаде

Намерих откъде.Виждам десктопа от другия компютър, но е малко размазано и стои на едни квадрадчета.Това откъде мога да го оправя и да пододбря образа?
Link to comment
Сподели другаде

Ако ще го правиш с NetMeeting-а:

1. Call -> Host Meeting... -> и си правиш небоходимите настройки;

2. Tools -> Sharing и "споделяш" прозореца на PowerPoint или съответната програма с презентацията.

Останалите участници просто "набират" твоят IP адрес в техния NetMeeting.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...