Jump to content

Не мога да си включа Wireless мрежата


Препоръчан пост

Привет на всички съфорумници!

Имам HP 530 с Vista 32-bit Home Basic.Преди време си взех и рутер Buffalo G 125.Лесно подкарах безчиния нет,когато слагах рутера.Днес реших да ползвам Wireless мрежата и въобще не можах да я намеря.Открива ми само локалният нет.Ето снимката:линк

Пробвам от десния бутон да дам connect,но няма промяна.

Като се замисля не съм правил нищо по софтуера или хардуера на лаптопа в скоро време.

Дайте идеи за :Как да проверя да не е изгорял wireless адаптера и как да подкарам мрежата.Ако трябва още информация кажете.

Link to comment
Сподели другаде

Провери дали е включен wireless адаптера - при повечето преносими компютри адаптера се включва чрез специален бутон или клавишна комбинация.
Link to comment
Сподели другаде

Ами няма таъв бутон като на сминката по-горе.Ето снимката

От другата страна е си ди устройството.

Каква е клавишната комбинация и стандартна ли е за всички лапотпи?

Link to comment
Сподели другаде

На HP вярно там им слагат бутончето за wirless и когато е изключен, свети в оранжево... Поне на моделите, които съм виждал и работил... Като каза човека, че няма копче отстрани, не посмях да питам, защото щеше да помисли, че го бъзикам...
Link to comment
Сподели другаде

Така дайте да оставим бутона-ясно ми е,че трябва да бъде включен.Този въпрос ме интересува:Защо след като wireless бутона е включен(поне диода свети синьо),рутера показва че има wireless мрежа,не мога да открия такава?
Link to comment
Сподели другаде

Възможно е бутона да е с двойна функция - да включва/изключва wireless адаптера, bluetooth устройство, нещо друго в определена последователност. Опитай да го натиснеш няколко пъти и виж дали индикатора ще промени цвета си.

Ако при включен wireless адаптер не откриваш безжична мрежа, проблемът може да е в настройките на рутера - честота на излъчване, скрита мрежа, повреда в самия рутер...

Другия вариант е повреда в самия wireless адаптер на laptop-а.

Успяваш ли да откриеш други мрежи, от друг рутер, например?

Link to comment
Сподели другаде

Така да започна подред.Независимо колко пъти натисна бутона за Wireless,цвета на диода си е само един-син.Когато включа бутона,долу в taskbar лентата иконката за wireless e или on или off(когато го изключа).Като спомена за блутуут страно е,че скоро си взех нова Нокиа и не мога да я свържа чрез блуутута на лаптопа.Така,че може наистина адаптера да не работи.

Относно рутера,той е заключен-т.е. фирмата доставчик на нет,от където си го взех е сложила друга парола и потребителско име и ни мога да се ровя по настройките му.

Не намирам друга мрежа,което е странно защото близо до нас има друг доставчик на нет и те също имат безжичен нет и преди го намирах като мрежа.

Така дайте снимка за да видя какво представлява този адаптер и май проблема ще се окаже за майстор.

Link to comment
Сподели другаде

След като не откриваш никакви мрежи, явно проблемът е в адаптера. Последния обикновено е отделна платка в laptop-а (както е показано тук, на втората снимка), въпреки, че може и да е вграден в дъното.
Link to comment
Сподели другаде

Така , на снимката от първия пост се вижда , че Wireless-а е изключен.Когато го включиш индикира ли в мрежовите настройки , че е включен ? Второ не открива никакви мрежи , това значи ли , че си отишъл и ръчно си търсил мрежите.Или просто чакаш да видиш иконата в трея да ти изпише , че има намерени мрежи ? В Device Manager всичко ОК ли е .Някакви питанки ??Моят съвет е , първо преинсталирай драйвърите за безжичната карта , пък тогава го носи в сервиза.Също ако има някакво приложение за безжичните връзки и него.
Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...
Бях забравил за темата. Оказа се, проблема беше във "Вистата". Носих го на приятел и той успя под "Линукс" да намири и пусне wireless мрежата. Драйвери ли бяха, що беше-идея си нямам.Не работеше и тъч пада, но тъй като съм с мишка на лапота, това също не го бях забелязал. След като се прибрах следобеда, Уиндоуса си дръпна някакъв ъпдейт и заби. Започва да го инсталира и като стигне 80 процента от стъпка три, се рестартира. Хайде на другия ден пак при моя приятел. Сложи на лаптопчето "Windows 7" и сега да чукна на дърво, проблеми съм нямал. И безжичната мрежа работи и тъч пада.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...